Hvala za čestitke!
Res, tale naslov.. pred sezono sem upal, da mi uspe priti v končnico. Po poraznem začetku 1-4 so zadeve izgledale že kar.. alarmantne. Nato smo nekak "na silo" pripeljali 3 okrepitve, saj smo imeli pri skoku in obrambi neverjetne težave - dodali smo veterana
Siejko na poziciji centra ter vsestranskega mladeniča na poziciji krila
Sequeiro. Oba sta bila zadetek v polno, predvsem pa je presenetil Siejka, ki je postal najboljši skakalec lige ter obrambni vodja ekipe, ki je mislim da prejela najmanj otčk v zgodovini SKL-ja (ok, preveril sem samo nekje zadnjih 25 sezon, kjer nihče ni bil niti blizu našim prejetim točkam).
Kasneje smo preplačali še za
Veterška, ki sicer visokih pričakovanj (še) ni opravičil, trenira veliko počasneje od pričakovanj.. je pa zato bil lepa okrepitev iz klopi. Ampak vseeno je bila ta sestava ekipe predvsem z razlogom, da se izgonemo boju za obstanek.. ekipa je potem iz kroga v krog igrala bolje in dokazovala, da ima določene kvalitete in iskreno začela presenečati mene samega, saj so igrali bolje kot pa sem si mislil, da je njihov maksimum.
V končnici sem imel obilo sreče -
$uperiorsi so z okrepitvijo premagali oslabljene
M&M, kar je meni dalo prednost domačega terena, kjer sem imel predvsem prednost poznavanja moje ekipe ter temu prilagojene taktike - gibanje sem pač načrtno celotno sezono šparal prav za končnico.. in ravno to se je izkazalo kot zadetek v polno tudi v finalu proti
Kerlcem. Prvo tekkmo smo dobili kljub nižji zavzetosti in to je nekako nakazalo potek preostanka finala.. pričakoval sem sicer 3 tekme, a žal (oziroma na našo srečo) se je nasprotniku poškodoval eden nosilcev igre, tako da smo kanto pospravili pod streho že v 2. tekmi, vseeno pa bi verjetno bili kar konkretni favoriti tudi v primeru 3. tekme, saj bi spet imeli domač teren in višji entuziazem.
Kaj naprej? Ne vem.. ekipa bo ostala skupaj še eno sezono, saj si (podobno kot so povedali že Kerlci preteklo sezono) zasluži braniti kanto, obenem pa me zanima do kam lahko sežemo še v BBB turnirju, saj smo tam igrali do sedaj samo enkrat (po osvojeni pokalni kanti), kjer smo pogrnili na celi črti, saj smo razprodali ekipo.. tako da je tokrat cilj nekako končnica.
Čestitke vsem ostalim, predvsem Kerlcem, ki so bili kljub vsem zdravstvenim težavam trdoživ tekmec v finalu