2 je podle mne málo, protože pak na 10 hráčů potřebujeme 5 týmů a tím si blokujeme zase místa pro normální trénink. Ideálně by bylo 2 týmy po 5 hráčích, ale to není úplně reálné, takže kdyby se to povedlo narvat aspoň do 3, tak by to bylo fajn.
Kluci to vidí relativně optimisticky, já jsem o hodně více pesimističtější, ale možná to bude tím, jaké si kdo dává cíle. Pro mne je silná generace taková, která bude schopná hrát o medaile, hrát o postup na MS.
Říct po jednom draftu, že je to silná generace, asi úplně nejde. Ty drafty jsou poměrně vyrovnané, občas se objeví dělo jako Hurda nebo pak v jednom ročníku dokonce v jednom týmu Hromada s Menšíkem. Mnohem důležitější než startovní pozice je, aby ti hráči dostávali nepřetržitě co nejkvalitnější trénink. Důkazem je třeba Maleček nebo Vachek, u Malečka si nejsem jistý, jakou měl startovní pozici, ale Vachek byl draftovaný v 19 a jeho skilly byly jen lehce nadprůměrné, žádný extra borec už z draftu.
A tím, že není tolik hráčů, kteří fakt celou dobu v tréninku šlapou na 100% se obíráme o jejich cílové hodnoty. Další otázkou je, kam směřovat trénink hráčů, když se občas člověk podívá na trh, docela pokulháváme ve všech oblastech:
- u guardů podkošové skilly, hlavně IS (a to včetně Malečka)
- u podkošáků hlavně OD (a to včetně Vachka) a i primárky možná ostatní dostanou výše
- u SF obrany, OD+ID 34+ není úplně vzácné a jdou vidět kombinace jako 17+17, 18+16 apod.
Myslím, že tuto diskuzi bychom mohli zase otevřít a docela by mě zajímal tvůj názor. Že kladeš důraz na obrany, je známá věc, ale zajímaly by mě i úrovně dalších skillů, jak si představuješ. Vím, že třeba PA si preferoval na trochu nižší úrovni, i když třeba u podkošáků mi to přijde škoda mít níže jako jakékoli realtivně lehce trénovatelné skilly, které nejsou platově a potenciálově náročné pro danou pozici.