BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 - Wątek debaty

U21 - Wątek debaty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
109442.68 in reply to 109442.64
Date: 9/11/2009 9:31:21 AM
Overall Posts Rated:
88
ok, tylko w rozmaitych koncepcjach były postulaty wywalenia części graczy, w projekcie m4ti_ego Ci z bokami mieliby trenować od początku pod kadrę seniorów, a kadra juniorów miałaby się składać z "golasów" i raczej to mnie zastanawia w kontekście U21, a nie czy ukierunkowywać graczy pod konkretne taktyki (bo wiadomo, że tak się robi i nadal trzeba będzie robić), tym czasem pewne koncepcje obawiam się się sprowadzą wybór do kwestii czy powołać zawodnika A czy zawodnika B, a nie czy zawodnik A, B, C i D mają iść w trening pod LI, a E, F, G i H pod R&G bo wraz z ograniczeniem ilości spadnie też elastyczność w temacie treningu i kształtowania graczy

This Post:
00
109442.69 in reply to 109442.66
Date: 9/11/2009 9:32:50 AM
Overall Posts Rated:
299299
Fajnie że współpracujecie wielki plus za to dla was obu. I ja jeszcze w sprawie Estończyka na naszym forum jesli mogę coś zasugerować to PF mało ich w tym sezonie.

Też mi się wydaje, że przy takim wzroście to lepiej z niego PF-a zrobić ;)

From: al_said

This Post:
00
109442.70 in reply to 109442.65
Date: 9/11/2009 9:42:20 AM
Overall Posts Rated:
88
Wiesz co do Cieśluka i drugiego z trójki zaprezentowanych panów to mam jedno zasadnicze zastrzeżenie, czy opłacalnym było powołać (ratować) graczy z potencjałem allstar, moim zdaniem nie. Na kadrę juniorów mimo wszystko szanse ma umiarkowane, chyba że ktoś będzie tak odważny, że gracza bez staminy weźmie do kadry, a na kadrę seniorów może mu nie starczyć właśnie potencjału, a konkretna kasa poszła na ten transfer.

Nasza akcja miała być dłuższa w zakresie (czy będzie nie wiem, wracam powoli po kilkudniowej nie obecności i nie wszystko wiem), gracze faktycznie fajnie idą, ale rozróżnijmy dwie kwestie nasz system od tego co ostatnio jest wałkowane w wątku kadry. My tylko skupiliśmy się na optymalizacji treningu podstawy, bo dzięki wyselekcjonowaniu graczy na samym początku nie musimy się w kontekście U21 martwić aż tak bardzo o boki, bo z tym u tych grajków nie jest najgorzej. Zasygnalizowaliśmy problem, kilku skautów którzy nie poświęcali temu aż takiej uwagi dołączyło się ze swoimi graczami i czy kolejny rocznik będziemy prowadzić my czy oni nie powinno być dramatu.

Moim zdaniem grupa to jedno, brak pracy organicznej z zapleczem to drugie, a że jeden plus dwa daje trzy toi mamy Puchar Pocieszenia, a w twojej mowie brak Pana Selekcjonera:).

From: Mysza

This Post:
00
109442.71 in reply to 109442.67
Date: 9/11/2009 9:47:41 AM
Overall Posts Rated:
1717
Nadal nie mogę się z Tobą zgodzić. 12 zawodników może wystąpić w meczu. A w bazie w każdym roczniku jest 300. Ostro trenowanych jest około 20 na każdą pozycję więc ja na pewno nie wziąłbym na siebie takiej odpowiedzialności aby wybrać tych 12, bo to może, tak jak pisalem wcześniej, przynieść inny skutek niż ten który sobie zakładasz.
A Ci najlepsi i tak jak będą dalej ostro trenowani to prędzej czy później w kadrze zagrają;]

Sparingi zostawmy tak jak są czyli dla konkursów bo to jedyny sprawiedliwy sposób moim zdaniem;]

Pozwolę się z tobą nie zgodzić mam bazę obecnych 20 latków dla Juliusz Grelewicz ( tylko jest nie aktualna z poprzedniego sezonu. Ale już jako 19 widać kto będzie grał w kadrze ( mogę podać 5 podkoszowych ) i tych bym nie ogrywał napisał im bym tylko maila że sprawa tak wygląda że napewno zagrają w kadrze i czy nie maja nic przeciwko jeśli w tym sparingu zagra 3 innych podkoszowych ( tych którzy są na granicy ale raczej nie zagrają ). Takie by było moje kryterium myslę że obiektywne i zachowujące się fair wobec wszystkich. Poza tym nie uważam że mówimy a 300 czy nawet 20 graczach. Już w wieku 19 lat można znacznie ograniczyć tą grupę.

Ale widzę że wolisz konkursy więc pozostańmy przy swoich zdaniach bo nikt nikogo nie przekona :).

Pozdrawiam

From: m4ti_

This Post:
00
109442.72 in reply to 109442.70
Date: 9/11/2009 9:54:35 AM
Overall Posts Rated:
2121
Nie wiem czy wiesz ale o tym, że Cieśluk został powołany zadecydował szeroko rozumiany "ogół" to nie było moje "widzi mi się". Z oceną tej akcji wstrzymajmy się jeszcze troszkę i uwierz mi, że jak zobaczę, że to nie ma sensu to pierwszy się do tego przyznam.

Co masz na myśli pisząc "Zasygnalizowaliśmy problem, kilku skautów którzy nie poświęcali temu aż takiej uwagi dołączyło się ze swoimi graczami"?

Co do ostatniego wątku to naprawdę troszkę samokrytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziło;] Nikt nie jest nie omylny ale wielu błędów można uniknąć a tego można było.

A co do tego, że w swojej mowie nic nie ma o NT to szczerze mówiąc skupiłem się na U-21 ale masz racje, że i o tym należy wspomnieć:) Uczynię to w drugiej fazie wyborów:)

This Post:
00
109442.73 in reply to 109442.72
Date: 9/11/2009 12:11:28 PM
Overall Posts Rated:
88
Cóż nie będę pisał, z nicków o kogo chodzi ale już w naszym wątku jeden ze skautów napisał, że teraz będzie bardziej namawiał Prezesów na trening tylko dla jednej pozycji itp., my z vinnie_jones'em wrzuciliśmy trochę życia do skautingu (bo rywalizacja pomiędzy skautami jest zdrowym objawem:)) i tyle naszego.

Co do czasu, to chyba jest mój główny zarzut pod adresem wielu akcji które ostatnio się pojawiają, wszyscy koncentrują się na graczach prosto z draftu, a przynajmniej w kontekście kadry seniorów to imho lekkie nieporozumienie, tylko mi nie piszcie po raz setny że Prezes X z graczem Y który zarabia 100k nie da mu treningu boków, bo chyba nadal w kadrze jest patrząc na ilość graczy tylko 18 slotów. A efekty obecnej pracy skautów, w tym twojej, czy kolejnych selekcjonerów U21 widać - jesteśmy na 5 miejscu na świecie w U21.

Wybacz, że po raz trzeci ponawiam pytanie, ale nadal nie uzyskałem odpowiedzi - czemu gracze bez boków mają grać w kadrze juniorów, a Ci z bokami mają być przeznaczeni pod NT? Czy twoim zdaniem taka kadra ma szanse na powodzenie?

This Post:
00
109442.74 in reply to 109442.73
Date: 9/11/2009 12:23:43 PM
Overall Posts Rated:
2121
Ja nie mówię o tym, że całkowicie czarni gracze będą grać w kadrze, sam wiesz, że musiałbym być downem i debilem aby coś takiego zrobić. Po prostu graczy będę chciał podzielić i na pewno nie będzie takiej sytuacji gdzie naprzykład PG będzie grał chodź ma okropne zbieranie. Chodzi mi o początkową selekcję i to, że nazwałem boki "czarne" to nie znaczy, że z takimi bokami gracze będą grać w kadrze;]. Chodzi mi po prostu o tych lekko groszych właśnie w bocznych skilach, gdzie już niema sensu co poprawiac;]

This Post:
00
109442.75 in reply to 109442.74
Date: 9/11/2009 12:44:19 PM
Overall Posts Rated:
88
A konkretnie jakie to są poziomy? (i do jakich byś trenował u tych u których warto je poprawiać?) A i ja się tylko zastanawiam jak to jest, że ktoś chcąc prowadzić U21 a nie NT rysuje plan którym sam sobie utrudni pracę.

This Post:
00
109442.76 in reply to 109442.75
Date: 9/11/2009 3:02:37 PM
Overall Posts Rated:
2121
u SG/PG np zbieranie na poziomie 3/4, u C/PF kozlowanie poziom 4/5, podania tez wyzej 3/4, SF musi miec wszystko ładne wiec tu niema o czym dyskutowac.

This Post:
00
109442.77 in reply to 109442.76
Date: 9/11/2009 3:50:26 PM
Overall Posts Rated:
88
Trochę mało tych boków (kluczową pozycję - SFa trochę zbyłeś, a przecież trenów w U21 nie ma wcale dużo) no i C łączysz z PFem, a moim zdaniem to wbrew temu co twierdzi większość nie jest taka sama pozycja, a skoro reformować to porządnie. Także co do poziomów wybranych boków mógłbym się zgodzić, co do przyszłości graczy nie spełniających kryteriów już nie bardzo, bo prędzej bym ich wywalił z baz niż trenował pod U21.

This Post:
00
109442.78 in reply to 109442.77
Date: 9/11/2009 4:32:57 PM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Szkoda, że nie mam kompletnie czasu śledzić dyskusji wyborczej, ale co by nie było kadra U-21 na pewno trafi w bardzo dobre ręce. Mamy dwóch bardzo fajnych i kompetentnych kandydatów ;) Powodzenia!

Advertisement