BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 Milli Takım

U21 Milli Takım

Set priority
Show messages by
This Post:
11
321595.68 in reply to 321595.67
Date: 4/16/2024 11:32:25 AM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
8888
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Şöyle genel bakış ve gelişim açısından daha çok kişinin fikrini duymak, tartışma ortamı yaratıp taktik hazırlayabilmek elbette çok daha iyi tecrübe ve bakış açısı kazanılmasını sağlar. Sevgili Honnete her maç öncesi rakip kim olursa olsun önce rakibi, ardından kendi takımımızı gözden geçirip saatlerce konuştuğumuz oluyor ama bana göre bu eylemi forumda yapmak pek mantıklı değil. Hele ki rakibi değerlendirmek, oldukça dezavantaj yaratabilir.

Bunu neden diyorum, Letonya maçı öncesi sırf şans eseri forumlarına girdim. Dillerini gram bilmeme rağmen konuşma şekillerinden ne konuşuyor olabileceklerini tahmin edebildim ve google çeviriyle yalandan çevirdim. Hangi maça hangi taktikle çıkacakları, bize rolantide çıkıp bütün eforlarını almanyaya karşı harcayacaklarını, oyuncu özelliklerini öğrenebilme fırsatım oldu. Biz buraya sadece rakip içeriden oynayacak diye hemfikir bir beyan belirtmemiz bile benim yaptığım eylemi yapacak bir rakip için avantaj sağlar. Biz genelde discord üzerinden bu eylemi yapıyoruz ve katılıp fikir beyan etmek isteyen herkesede her zaman kapımız açık.

This Post:
11
321595.69 in reply to 321595.68
Date: 4/16/2024 2:19:22 PM
Manhattan Warriors
II.1
Overall Posts Rated:
2121
Tabiki de burada hangi takıma karşı nasıl oynamalıyız veyahutta hangi oyuncuyu hangi düzende nerede konumlandırmalıyız nasıl bir isteklilik ve taktikle çıkmalıyızı konuşmayacağız. O sizin işiniz oy verdik size emanet ettik orasını. Benim söylemek istediğim rakip takım hakkında bence içeri bak adam adama oynar gibi insanların tahminlerini belirteceği bu sayede de foruma katılımı arttıracağı bir yöntemdi. Yani sonuçta rakip takım bak içeri bak diyorlar ben dışarı odaklı oynayayım demeyecektir böyle bir durumda. Foruma katılımı arttırmadan discorda katılımıda arttıramazsınız.

This Post:
11
321595.70 in reply to 321595.69
Date: 4/16/2024 3:42:52 PM
Biraderler
II.1
Overall Posts Rated:
9191
Second Team:
Küçük Biraderler
Size hak veriyorum hocam sonuçta oyun burada oynandığından ve topluluğa karşı da sorumlu olduğumuzdan bence bazı konuşmalar burada yapılabilir. Bu durumu platform dışına taşıyıp 3-5 kişinin görebildiği şekilde yapmak bana da mantıklı gelmiyor. Herkesin kendi fikrini belirtmesi bence de fazla bir sorun yaratmaz ki sonuçta kararı Tayanç hocam kendisi alıyor veyahut ben fikrimi söylüyorum onu da göz önünde bulundurarak bazı değişikliklere gidiyor. Fakat dileyen tecrübeli arkadaşlar discorda katılıp daha direkt bir şekilde fikir ve katkı da belirtebilir foruma ek olarak, veya forumda paylaşılamayacak şeyleri konuşabiliriz. Tayanç da bunu kastediyor aslında.
İlgilendiğiniz ve bu takımı takip ettiğiniz için de ayrıca minnettarım açıkçası, sezon 10-20-30lardaki o forum aktifliğini ben de özledim umarım bir miktar arttırabiliriz bu durumu.
Bu sezon da çok önemli bir ev sahibi avantajımız var ve yukarıya güzel isteklilik taşıyoruz. Hedefimiz de 23 sezon sonra 5. kez dünya şampiyonasına gitmek. Bu süreçte eski U-21 antrenörlerimizin, MT hocalarımızın ve tüm coachların destekleri mutluluk verici olur

This Post:
11
321595.71 in reply to 321595.64
Date: 4/21/2024 8:52:49 AM
Fastest Strikers
II.2
Overall Posts Rated:
44
Aferin Tayanç. İlk maçlardaki bocalamalarına rağmen yılmayarak olumsuz ortam ve havadan alnının akıyla çıktın ve adeta küllerinden yeniden doğarak başarılı olmandan ötürü seni tekrar takdir ve tebrik ederim sevgili kardeşim.

Bu arada bu hocamıza ankette memnun değilim tercihinde bulunup oy veren %23 lük kesim için %100 yakışır bu kardeşimize diye sesleniyorum. ANLAYANA, vallahi kul hakkına girer; ayıp yahu..


kul hakkı dediğiniz konuyu, kendi namusunuzmuş gibi istediğinize verip istediğinizden alamazsınız sayın GES, şahsen ben memnun değilim ve böyle bir düşüncede olmaya da hakkım var düşünce özgürlüğü denen ve sizin galiba haberinizin olmadığı mevzudan dolayı.

ayrıca memnun olmama sebebim ise şudur: bu sezondaki rakiplerin hem draft sonuçları hem de yönetim ekiplerinden dolayı zayıf rakipler olduğunu ve dolayısıyla da alınan sonuçların gelecek için aldatıcı olduğunu düşünüyorum ve BB'deki türk basketbolunun; kendi gelişimi için, yakın zamanda Tayanç ve Honnete ikilisinden kurtulması gerektiğine inanıyorum. Buna müteakip de memnuniyet anketidir, milli takım seçimleridir, odur, şudur, budur vesaire ne türde bir oylama ve seçme hakkı olursa olsun bu ikiliye karşıt oy kullanmaya devam edeceğim, saygılarımla.

This Post:
22
321595.72 in reply to 321595.71
Date: 4/21/2024 11:27:25 AM
Green Knockers
II.2
Overall Posts Rated:
8787
Bu düşüncenizi detaylandırmak ister misiniz? Sonuçta oyunda yeni sayılırsınız, bu yüzden bu analizinizin dayanağını merak ettim

This Post:
00
321595.73 in reply to 321595.72
Date: 4/21/2024 12:26:27 PM
Fastest Strikers
II.2
Overall Posts Rated:
44
Detaylandırayım tabii ki (kendi payıma herhangi bir şey çıkarmadan, sadece milli takımın geleceğini düşünerek) ; Bundan birkaç sezon öncesinde, o zamanlar yakın zamanda ayrılacak olan G-Force hocanın kimliğinden yararlanarak (ayrıldıktan sonra yerine geçebilmek için hocayı kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak), BB milli takımlarının geleceğini hiç umursamadan, ortaya çıkabilecek potansiyel koçları harcadılar. Özellikle "Discord" sunucusundaki koçlara olan hoşgörüsüz, hor görücü politikalarıyla çok daha gelişebilecek olan bir sunucunun yerinde saymasına sebebiyet verdiler.

G-Force hocanın son sezonundaki güç zehirlenmesi ve akabinde ortaya çıkan rezalet sonuçlar da bu faaliyetlerin etkisinde gelişmişti.

Bütün bunların olmasına neden olan bir sinek ikilinin de ilerleyen sezonlarda, milli takımı, liyakatsizlikle dolan bir bataklığa sürükleyeceğini düşünüyorum ve bu sebeple de onları milli takımlarımızın başında görmek istemiyorum.

This Post:
22
321595.74 in reply to 321595.73
Date: 4/21/2024 5:30:40 PM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
8888
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Herkesin farklı düşüncesi olabilir fakat bunu dile getirirken daha düzgün bir üslupla dile getirirsek burada münakaşa yapmak için daha verimli bir ortamımız oluşabilir.

From: Tayanç
This Post:
00
321595.76 in reply to 321595.74
Date: 4/23/2024 8:57:40 AM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
8888
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Türkiye 111 - 82 Hollanda

Merhaba,

Gruptaki 6. maçımız Hollanda'ya karşıydı. Mutlak galibiyet alacağımız kesin idi, rakibin daha evvelden isteklilik harcaması ve zayıf bölgelerinin çok olmasından kaynaklı ön görülen bir galibiyet idi. Taktiksel anlamda belli oyuncuları ön plana çıkaracak bir yol izlemiştik ve verimli de oldu. Tayfur maça 5'te 5 üçlük ile başlayıp en sonda nazar boncuğu olarak 1 adet kaçırması bu planın en güzel meyvesiydi. Hollanda'nın da en büyük zaafı dış savunmaydı ki 3-2 çıkmasına rağmen 29 sayılık farkı engellemeye pek engel olamadı.

Bu galibiyet ile gruptan lider olarak çıkmayı garantilemiş olduk. Son maçımız Kıbrıs'a karşı olacak. Bize karşı zayıf bir rakip ve bir sürpriz ile kolay kolay karşılacağımızı sanmıyorum. Takımın genel form ve antrenman gidişi oldukça güzel durumda. Umarım All-Star haftası fazla form kaybına sebep olmaz.

Şu an için diğer grupların çoğunda sıralama tamamen belli olmamış durumda o yüzden olası üst grup rakiplerimizi tahmin etmek zor. Şu an aynı grupta olacağımız kesinleşen tek takım İspanya. Oldukça iyi bir ekole sahipler. Haftaya diğer rakiplerinde belli olması ile daha ayrıntılı yazıp, sizinle grubumuzu daha güzel yorumlabiliriz. Şu an bunun için oldukça erken.

This Post:
33
321595.77 in reply to 321595.73
Date: 4/23/2024 2:07:45 PM
Biraderler
II.1
Overall Posts Rated:
9191
Second Team:
Küçük Biraderler
Hocam selamlar. Öncelikle Tayanç, ben ve birçok diğer coach'un da o dönemki ortak düşüncesi şuydu; ortada karışık ve tartışmalı bir forum ve taraflar var, insanların yeni bir arayışına karşı dışarıdan gelen, USA U-21 koçluğu yapmış bir aday var. Bu yüzdendir ki rahat bir şekilde seçim kazandı ve sürekli kullanıcılardan destek talep etti o dönemde. Ben de oyuncu yetiştirmeye meraklıydım ve oyuna da daha fazla vakit ayırıyordum eh dil de biliyorum belki işe yararım diye foruma katıldım ki Tayanç hocamın da çok benzerdir sebepleri. GForce'un kendi ekibi de vardı ve bizim ondan herhangi bir talebimiz olmadı. Veritabanı oluşturma, güncelleme konularında daha çok Tayanç hocam, bazı çeviri konularında ve önemli oyunculara takım bulma ya da sahipleriyle iletişime geçme konusunda da ben naçizane istek doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyordum. Bunun dışında birçok Türk coach da forumda destekte bulunmuştur.

Siz de sanırım forumda bulunmuştunuz o dönemler. Ben bu potansiyel coachları harcama olayını anlayamadım, bunu nasıl ve ne şekilde yapmışız, bu söylemi üzücü ve kırıcı buldum. Tayanç seçime denemek için girdi ve seçilmese belki daha rahat, keyifli bir şekilde U-21'e yetiştirdiği oyuncularıyla destek olurdu. Biz ise U-21 yönetimi falan düşünmüyorduk bile ki ekip bile değildik. GForce'dan sonra forumda kimse kalmayınca sadece ben hocama destek olduğum için ikimiz kalmış olduk.
Benim geçen sezondan beri vurguladığım ve defalarca belirttiğim "Şans faktörü bizimle birlikte" vurgusuna katılıyorum. Teselli fikstürümüz de şanslıydı, fakat ne olursa olsun maç kaybetmeden yaklaşık 27-28 kez katılmış olduğumuz Teselli turnuvasını ilk defa kazandık. Bu sezon da yine üstüne basa basa söylüyorum ki kolay bir grubumuz var fakat biz de buraya Teselli turnuvasını kazanarak geldik.

Hoşgörüsüz ve hor görücü politikalardan bahsetmişsiniz, onunla ilgili olarak ise kendi adıma konuşayım (Tayanç'ın ne bir kişiyle tartıştığını veya en ufak sinirlendiğini gördüm), sadece GForce döneminde bir oyuncu sahibiyle sağlıklı bir iletişim kurulamamıştı ve kendisinden oyuncunun antrenman programıyla ilgili ricada bulunulduğunda olumlu bir cevap alındığını sanmıştık fakat pratikte öyle devam etmemişti hocamız. Bu konuyla ilgili hocamıza sorduğumuzda ise ters bir cevap almıştık ki biz en başta bize olumsuz cevap vermesi durumunu kabullenmiştik. Buradaki sorun başta söylenenin tersinin yapılmasıydı ve Gforce gayet normal bir üslupla sormuştu. GForce ve Tayanç herhangi bir şekilde münakaşaya girmeyip gayet sakin kalsa da ben kişisel olarak bazı saygısız davranışlara cevap verme eğilimindeyim. U-21'i tek başına şampiyonluğa taşıyacak bir oyuncunun sahibi dese ki "beni ilgilendirmiyor MT'niz", saygı duyar güle oynaya konuşurum gerekirse fakat hem sorunlu bir iletişim kurup hem de saygısız bir şekilde bize ithamlarda bulununca saygı çerçevesinde münakaşaya girmiştim kendisiyle.

Bunun dışında da U-21 hakkında goygoy yapılan veyahut oyun veya basketbol hakkında konuların konuşulduğu bir Discord'du evet ama yeni başlayan hocalarımızdan birisi sürekli ama sürekli takımıyla ilgili kişisel ve basit sorular soruyordu hatırladığım kadarıyla ve biz de kendisine bir süre yardımcı olmaya çalıştık fakat sonrasında kendisini bu durum hakkında uyaran bir mesaj atmıştım diye hatırlıyorum ve yine yanlış hatırlamıyorsam kendisi de bu durumu anlayışla karşılamıştı.
DC'de yaşanmış olan olayların tamamı hatırladığım kadarı ile bu kadar ile sınırlıydı. Ben şimdi durduk yere bize neden sinek ikili dediğinizi anlayamadım ve bunu saygısızca buldum. Hatta daha fazlasını söyleyeyim şok oldum.

Eğer benim atladığım ve şunu şunu yapmıştınız diyebileceğiniz bir olay varsa lütfen burada herkesin önünde hatırlatırsanız sevinirim.

Ayrıca şahsım adına konuşayım ben 2 sezon önce Karadağ bu sezon da İrlanda U-21 milli takımına adaylık koydum ki U-21 milli takımımız adına yetersiz olduğumu düşünerek. Bizi gerçekten tanımıyorsunuz ve bu şekilde yazarken iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum

Last edited by Honnete at 4/23/2024 4:11:57 PM

This Post:
00
321595.78 in reply to 321595.77
Date: 4/24/2024 3:17:11 PM
Fastest Strikers
II.2
Overall Posts Rated:
44
bu kadar uzun bir cevaba "saygısızlık" olmasın diye ben de uzun bir cevapla karşılık vermek isterdim. ama kısa ve öz konuşayım:

öncelikle size karşı herhangi bir kötü niyetim olsa bundan bir sezon öncesinde 18 yaş-efsane potansiyeldeki bir milli oyuncu draftımı 480k $ gibi cüzi bir miktara Tayanç hocama satmazdım diye düşünüyorum.

ikinci olarak kendi adıma bir çıkar gütseydim ve size saldırgan bir tavırla yaklaşsaydım (sinek ikili derken sadece küçük bir benzetme yapmak istedim, bu kadar alıngan olmanıza gerek yok) bu zamana kadar çoktan milli takımlarda size karşı adaylığımı koyup bundan birkaç sezon öncesinden itibaren karalama kampanyası vesaire başlatırdım fakat sadece anlık bir düşünce bildiriminde bulundum kendimce.

ayrıca işin özüne gelirsek; üzerinden birkaç sezon geçmiş olayları, teker teker, dün olmuş gibi hatırlamam mümkün değil ve benden bunu beklemenizi de hiç doğru bulmuyorum lakin sizin kastettiğim ne kadar olay varsa harfi harfine hatırlamanız bence diğer hocalarımızda da bir şüphe uyandırmalı diye düşünüyorum.

cinayetin detaylarını en iyi katilin kendisi bilir.

saygılarımla

Advertisement