Všichni se na to asi docela těšíte! Tak já začnu a jako první napíši co se z mého pohledu semlelo okolo přestupu hráče Jiří Volný
(12436072). Vezmu to trochu zeširoka, aby jste se dozvěděli co nejvíce informací a mohli mít dobrý pohled na celou věc.
Jednoho, možná krásného dne jsem se rozhodl, že na BB začnu hrát pouze s českými hráči, tento impuls vznikl z HT, kde tento styl hraní praktikuji ještě delší dobu než tady. Jak šel čas a můj tým se posouval stále kupředu, bylo kvalitního hráče sehnat čím dál těžší, až jsem se dostal do nynějšího stavu, kdy mě do základní pětky zajímají jen hráči na úrovni českého NT.
Tady jsem, ale docela dost narazil, protože jsem se o NT hodně sezón zajímal, tak jsem ctil a ctím všechny dohody mezi manažery, kteří si přesouvají, nakupují hráče atp. V té době jsem si říkal, že pro NT vše dobré a dalších hráčů je dost. Výhoda pro začátek byla, že jsem měl na pozici SF Širokého, ale sehnat další hráče, tak abych postavil celou pětku, byla a je pořádná fuška! Celkem snadná práce byla s Havlasem, za což děkuji Heluši, asi nejsnadnější přestup. U Lípy už si nejsem jistý, jak to probíhalo, ale myslím že mi spadl jako by náhodou, trochu horší to bylo při bidwaru, myslím že to byl DeMarcus (PARTIZAN BEOGRAD), který mi trochu zatopil a vyhnal mírně cenu, nad tím se nikdo nezastavil, že se bili dva češi o stejného hráče, proč? :-)
Takže perimetr by byl. Peklo je pro mě sehnat podkošové hráče, kterých je opravdu pomálu a věřte, že jsem chtěl a mohl koupit prakticky všechny, kteří byli za poslední cca 3 měsíce na TL, protože jsem v té době měl na účtu cca $ 15 mil., jenže ctím všechny dohody a ani o jednoho hráče neusiluji. Rozhoduji se, že udělám kompromis a zkusím dojednat obchod o Turka, který má svou NT kariéru již za sebou (toto se povedlo velmi dobře) a dále se budu pokoušet sehnat dalšího podkošového hráče, který momentálně figuruje v NT, nebo má na NT náběh.
A teď konečně přímo k věci, jako skoro poslední volba po všech těch nezdarech a nebylo jich málo, zůstává pokusit se dostat do týmu Volného, který je v týmu BC Ublo Gunners. Dne 21.11.2011 posílám manažerovi tohoto týmu nabídku, zda by Volného nechtěl prodat. Bohužel dostávám částečně negativní odpověď, že zatím o prodeji neuvažuje, ale ať to zkusím později. Říkám si fajn, dotrénuje hráče pro NT a potom se mi snad bude dařit lépe dojednat tento přestup. S tímto jednáním a jeho výsledkem jsem vcelku spokojen. Dostáváme se ke dni 7.1.2012, kdy probíhá další jednání o Volného, tentokrát je přestup dohodnut.
Nevím jestli probíhá další jednání s někým, nevím jestli je Volný dotrénovaný podle představ někoho. Pro mě je důležitá informace, že ho můžu koupit. Jakmile je na TL, ihned dávám základní bid $ 3.700.000 a jsem nadšen! Konečně se mi podaří o čem jsem snil tak dlouho. Po tomto kroku se dozvídám přes skype nemilé informace od rwystyrka, že půjde k němu do týmu, chce mu něco dotáhnout pro NT, bohužel tato komunikace je velmi omezená, protože je rwystyrk na dovolené. Jsem ve slepé uličce, pokud nekoupím Volného rozplyne se mi celý sen, nevidím další možnost na koupi někoho jiného. Uvažuji o tom celé hodiny a rozhodnu se, že do něj prostě půjdu dokud budu mít peníze a informuji o tom i rwystyrka, díky tomu budu mít alespoň pocit, že jsem pro to udělal maximum.
Další komunikace mezi námi dvěma probíhá až těsně před koncem prodeje, ale bohužel se do toho vmísí další lidi, nevím proč a začínají mě bombardovat do BB-Mailu, ať ho nechám, ať nepřihazuji atd. Rychle všem odpovídám a mezi tím tvrdě dál biduji... Nakonec to na mě vše dolehne, dávám poslední bid (finance ještě v té době stále mám k dispozici), naštvaný vypínám "natvrdo" počítač a jdu spát, tedy spíše lehnout, protože nemůžu ještě dlouho usnout...
Dál už to asi všichni znáte! Neudělal jsem nic špatného, byl jsem jen manažer s určitým snem a chtěl jsem ho dotáhnout až dokonce. Bohužel se mi to nepovedlo, ale budu o ten sen usilovat dál... :-D
Last edited by Maxson at 1/15/2013 11:11:45 AM