Hocam tek mevki antrenmanına çift mevki verilince ne kadar verim kaybı yaşandığını öngöremiyoruz ama diyelim ki %30'luk bir kayıp yaşansın: dediğin örnekte c/pf verirsen kayıp %30 sa mesela SF/PF'de (0,70x0,90=0,63) %37'lik bir kayıp yaşanıyor. (Yüzde 30 tamamen örnekti bu arada mantığı anlaman için yazayım dedim)
Eğer çift mevki antrenmanlarına geçtiysen 6 oyuncuya da antrenman ver hiçbir kaybın olmaz hatta vermezsen kaybın olur en gereksiz adamını bile sok belki gelişirse satarsın.
Son soruna gelince verilen liste bir baz alma listesi yani diyor ki seçkin antrenörün varsa oyuncun tek mevki antrenmanından A kadar verim alır. Eğer antrenörün üst düzeyse A rakamının %100-%96 arasında verim alışı değişecektir. Eğer çalışkan seçersen A rakamının %92-%95 kadarı verim alırsın.
Bana sorarsan üst düzey antrenör yeterli, bu sezonlardır tartışılıyor yetmez diyen de var. Ama elinde efsane potlu biri yoksa üst düzey yeter bence. Gym de tavsiye ederim. Genç antrenör de kullanıyorum ben ama o da ayrı bir tartışma konusu yabancı formlarda gözle görülür değişiklik yapmıyor iddiaları var bu sıralar. Zamanla çözücez