Tak jdu do toho, nejprve vysvětlení taktiky a zhodnocení zápasu s Portugalskem:
Stejně jako s Estonskem jsem vsadil na dohodnutý TIE, Push the Ball a 3-2 Zone, hrané s dvěma ID monstry na PF/C. Bohužel to nestačilo, i když týmový ID byl pěkný. Trochu překvapivě si vzhledem k použitým taktikám zastřílelo jump shotama jejich SG. Další věcí, která mě nepříjemně překvapila, byly doskoky. Zdá se mi, že prvek randomu v doskocích je v novém enginu vyšší. Přestože jsme měli jen o něco nižší týmový rating, pod vlastním košem jsme měli úspěšnost jen 57,7%, soupeř 84,8%, to se mi nezdá úplně adekvátní, ale nedá se nic dělat, prostě to tak vyšlo.
Dohodnutý TIE jsem dal proto, že mi nic jiného nedávalo smysl. Kdybych dal normal, nejspíše by se hrálo normal vs. normal. Kdybych dal CT (a soupeř asi normal), tak by v případě postupu následovala nejspíše snadná porážka v dalším kole. A jediné, o co mělo smysl v turnaji hrát, bylo celkové vítězství a pořadatelství další kvalifikace. A to i za cenu riskování a nebezpečí vypadnutí, což se nakonec stalo. Jestli v žebříčku skončíme 10. nebo třeba 15., mi pro další kvalifikaci nepřijde podstatné.