Zde je slibovaný přehled hráčů:
Václav Fuxa (28, SF) - 69 zápasů v NT, naše nejlepší SF, otstaní kluci jsou zatím spíše jeho náhradníky a je otázka, jestli někdo dokáže vystoupit z jeho stínu, teoreticky využitelný i na PF, ale nepředpokládám, že by to mělo být potřeba
Tomáš Weisshaupt (28, PF) - 72 zápasů, jeden z nejsilnější hráčů na PF, ale postupně se na něj další hráči dotahují a bude si muset svoji roli obhajovat, při pohledu forem SF jako v tomto týdnu použitelný i jak alternativa na SF
Jan Točík (28, SG) - 65 zápasů, silný guard, zejména pro vnitřní taktiky, ale pro vnější už ho mnozí předehnali, letos trochu zápasí s formou a nebyl tak využívaný jako v minulých sezónách
Josef Černý (32, SG) - 37 zápasů, hráč, který mě hodně překvapil, nejprve jsem ho využíval jako záskok, než doroste více mladších guardů a nakonec byl minulou sezónu nejlepší střelec a letos si taky nevedl špatně, pro něj se bude jednat příští sezónu nejspíše o poslední ME, zejména ve vnějších taktikách hodně platný střelec
Šimon Dlabač (34, PF) - už 136 zápasů, jedna z největších postav naší historie, poslední hráč, který pamatuje MS v sezóně 52, zapsal se do mnoha statistik NT, 4x nejlepší střelec, 6x nejlepší doskakovač, 4x nejlepší nahrávač a teoreticky může tyto statistiky ještě rozšířit tuto sezónu, přestože stále drží TSP nad 150, tak letos už zaznamenal 5 pádů skillů, do prvního zápasu příštího ME chybí ještě 6 tréninků, takže se obávám, že to se ho už nebude týkat. Přestože samozřejmě mám trenéra se specialitou na veterány, tak padá jak hruška a jeho konec je neodvratný. Kdyby měl někdo zájem, může od teď kdykoli přestoupit, pokud by někomu mohl pomoci třeba v letošním ligovém playoff
Pavol Zákipčaník (25, PF) - 24 zápasů, velmi talentovaný hráč, který je ještě v plném tréninku a proto nemá úmyslně dojeté na maximum primární skilly, nebude ale dlouho trvat a měl by začít ohrožovat pozice v základní pětce, ale není to ani potřeba uspěchat, hlavně ME v sezónách 63 a 65 by měla kulminovat jeho výkonnost
Samuel Krátký (28, SF) - 37 zápasů, letos spolehlivě většinou kryl záda Fuxovi a nadále by to měla být jeho hlavní úloha, byť mu mohou někteří hráči konkurovat
Martin Branžovský (27, C) - 39 zápasů, hráč, který zraje jako víno a mohl by dostávat čím dál více prostoru, hlavně v některých taktikách
Štěpán Bříza (26, SG) - 34 zápasů, další hráč, který zraje jako víno, postupně by mohl měl převzít roli Černého a to dokonce tak, že by měl být ještě kvalitnější hráč, chybí mu vlastně jen 5 skoků, aby dohnal na vnějšku to, kde na něj ještě něco ztrácí a naopak v něčem už je nyní lepší
Miroslav Tichý (28, PG) - 45 zápasů, s Točíkem byli nejvíce napřed, ale nyní musí odolávat náporu dorůstajících guardů, i když pro něj jsou poslední 2 sezóny zatím asi nejvydařenější, musí být ve formě a ideálně ještě přidat nějaký skok, aby si pozici co nejvíce držel
Radim Sekanina (26, PG) - 14 zápasů, jeden z mála legionářů, hraje na Ukrajině a postupně dostává šance, někdy i větší při ne úplně ideální konstelaci forem
Pavel Helmich (26, PG) - 0 zápasů, zraje jako víno, dříve bych nevěřil, že to do NT dotáhne, ale už klepe na dveře, chybí mu několik klíčových skoků a postupně by se na perimetru měl přiřadit k velmi silným alternativám třeba i do základní rotace
Adam Čelechovský (28, SG) - 34 zápasů, má trochu nestabilní formu a proto jeho vytížení v NT kolísá, uvidíme, jak stabilní bude v další sezóně a kolik prostoru mu to dá v konkurenci dorůstajících guardů
Simon Kraus (30, PF) - 0 zápasů, legionář, jeho využití může záviset i na tom, kdo bude NT trenér, pro mne úplně nemá skillset, který bych preferoval, některé skilly má na danou pozici nadstandardní, jiné ale zase pro mne ne úplně postačující
Last edited by rwystyrk at 4/18/2023 7:37:40 AM