Po trzeciej kolejce spotkań rzecznik prasowy drużyny Michelin - Symeon Jasnowski udzielił krótkiego wywiadu na łamach dziennika "Przegląd Sportowy". Poniżej wycinek wywiadu :-)
PS - Przegląd Sportowy; SJ - Symeon Jasnowski
1. PS - Jak Pan ocenia początek sezonu swojej drużyny?
SJ - Początek dotychczas jak najbardziej udany. Cieszą zwycięstwa, choć maruderzy powiedzą, że rywale nie byli z pierwszej półki. Mnie osobiście najbardziej cieszy dotychczas występ w PP i mimo, że rywal również nie był najmocniejszy pamiętajmy, że mecze PP są nieobliczalne o czym bardzo szybko przekonaliśmy się w minionym sezonie.
2. PS - A jak Pan ocenia dotychczasowe roztrzygnięcia w lidze?
SJ - Jeśli chodzi o BIG8 to wszystko zgodnie z planem. Oczywiście do każdego rywala podchodzimy z należytą koncentracją, ale myślę, że finałowe karty rozegrają między sobą Diabloz i Michelin. Czyli będzie powtórka z ubiegłego sezonu. Oby rywal nie wziął rewanżu (śmiech). W GREAT8 moim faworytem jest Polish Gastro. Póki co trochę zawodzi mnie Funka, ale pamiętajmy to dopiero początek sezonu. Wszystko się może zdarzyć.
3. PS - Transfery w drużynie? Cały sezon ogórkowy nie przyniósł zmian?
SJ - Wraz z trenerem stwierdziliśmy, że trzon naszego zespołu jest wystarczający aby powalczyć w tym sezonie o III ligę. Szczęśliwie na razie kontuzje drużynę omijają. Każdy inny wynik sportowy poza awansem i naszym powrotem do wyższej ligi z pewnością spowoduje jakieś ruchy personalne, ale spokojnie póki co sezon trwa, a my zakładamy awans.
4. PS - Chętnych aby pokrzyżować Wam plany nie brakuje.
SJ - Nie brakuje. O faworytach tego sezonu mówiłem już wcześniej.
5. PS - Gwiazdy ligi?
SJ - Większość gra w naszym zespole (śmiech), proszę spojrzeć na zeszłoroczny MECZ GWIAZD. Oczywiście żartuję. Proszę jednak pamiętać, że gwiazdy same meczu nie wygrają, niekiedy lepiej nie mieć żadnej gwiazdy, a tylko pięciu liderów i pełnowartościowych ich zmienników.
6. PS – Dziękuję za rozmowę i powodzenia w najbliższych spotkaniach ligowych i PP.
SJ – Nie dziękuję, aby nie zapeszyć. Zapraszam jednocześnie na nasze najbliższe mecze i zachęcam innych rzeczników prasowych, Prezesów i Menedżerów klubów do szerszej dyskusji na forach.