"Valóban jó kis cikk."
Helyes kis rekettyés. Különösen a babérbokor bájos:)
(Bocs, de rögtön ez ugrott be-egyébként köszönöm az elismerést.)
"Egy-két dolog eszembe jutott, talán hasznos lehet. Az egyenletes, lépegetve nevelés nem biztos, hogy minden esetben a legcélravezetőbb. Aki tud hosszabb távra tervezni, és a játékosának a potenciálja is viszonylag magas (tehát nem maxol túl korán, mondjuk húzóember, de működik már sztárnál is elég jól), az megpróbálhatja az elején meghúzni a passzolást és a védekezést, hogy ezek meglegyenek, mert ezeket úgysem edzi más, és így ki is fejtik a maximális hatásukat a technikára és a labdavezetésre."
Írtam is, hogy ezekkel érdemes kezdeni – alternatívaként járható az általad javasolt út is, bár kezdőknek a pot meg a fizetés miatt nem ajánlanám jó szívvel-esetleg egy mentor felügyelete mellett.
"Hasonlóan érdekes a tempódobás kérdése, mivel elhangzott a fizetés. Én úgy vettem észre, hogy a dobás nagyon nagy hatást fejt ki a fizetésre, és ha fiatalon alacsonyabban hagyja valaki, akkor valamivel gazdaságosabban kijön. A tempódobást meg lehet próbálni fiatalabb korban úgy edzeni, hogy a dobótávot és a labdavezetést edzi a tulajdonos, és a tempó viszonylag szépen lépeget ezektől másodlagosan. Idősebb korban pedig befejezi a tempót. Persze ahogy mondtam, óvatosan kell, nehogy korai maxolás legyen, tehát kell egy kevés előzetes edzéstapasztalat már hozzá (vagy fórumolvasás)."
Igen,csak óvatosan.
"Természetesen ez a topik nem a válogatottnak nyílt, tehát ha valaki úgy szeretné, hogy már a 2. vagy a 3. szezon végére legyen egy bevethető játékosa, akkor muszáj többfélét is edzeni."
Pontosan így van-ezért is javasoltam ezt a megoldást, mivel egy kezdőnek hamarabb szüksége lehet egy jól kihasználható játékosra.
Köszönöm az észrevételeket!