Prosil bi te, da nehaš govoriti, kot da z Bracotom skupaj vodiva reprezentanco. Pomaga mu kar nekaj ljudi (vsaj s popisom, če ne še čim), pa to ne pomeni, da vsi vodijo reprezentanco. Sicer pa želim takoj razčistiti nekaj: Jaz pomagam U21 reprezentanci zaradi reprezentance same in ne zaradi tega, ker mi je Braco simpatičen, drugi pa ne. Če boš ti izvoljen, bom pa tebi ponudil pomoč z neko idejo, ki sem jo Bracotu že predstavil. Če ti ne bo fajn, je druga stvar. Ampak pomagati sem pripravljen.
Rad bi videl enega, dva, pet 22-letnih igrlacev, ki so bili cel mandat pod vašim okriljem in so sedaj sposobni narediti kaj v članski reprezentanci. Pa teh ni. Ne vem zakaj.
(17060674)(17061426)Oba potrebujeta še dve sezoni treninga in bi lahko že zaigrala za člansko reprezentanco.
Torej rezultate na plano in moja kandidatura gre stran. Če le teh ne bo, je moja kandidatura upravičena in s tem je diskusija zaključena. Rad bi bolj odgovarjal na vprašanja drugih, kot nadaljeval ta besedni dvoboj(troboj), ki ne pelje nikamor.
Jaz si nekako domišljam, da bodo tudi iz teh besednih "dvobojev" volilci dobili dovolj koristnih informacij, na podlagi katerih se bodo lahko odločili. Na srečo te volitve niso podobne državnozborskim, ko na soočenjih vodje strank manipulirajo in iz konteksta jemljejo več let stare podatke, katere se nobenemu volilcu ne da preveriti, saj so spravljeni v raznih arhivih. Tukaj so vse informacije na dlani, tako da so trditve, kot so zgornja glede manjka igralcev, primernih za člane, hitro preverljive. Žal ali na srečo sem pač eden izmed bolj tečnih volilcev.
Če bi Braco bil v drugi ali nižji ligi in tako ne imel taktičnih izkušenj iz najvišje ravni igranja, bi takoj glasoval zate. Vendar ker ni tako, gre pač moj glas njemu. Pri tebi me je zmotila samo ena stvar: ko si pred dvemi sezonami prvič kandidiral za U21 reprezentanta, sem ti predlagal, da raje eno sezono kasneje prevzemi člansko. Na to si odvrnil, da te to ne zanima, ker je trenutna članska reprezentanca preslaba in se z njo ne da narediti rezultata.
Iz tega razmišljam, da boš hitro popustil, če ti z mladimi igralci ne bo šlo vse po načrtih. Lahko imaš ogromno voljo in časa, vendar če ni vztrajnosti kljub (začetnim) slabim rezultatom, to ni to. Lahko boš dobil sijajno generacijo 18-letnikov in se z večino lastnikov dogovoril o planu treninga...vendar je od 18. do 21. leta tri sezone časa, v katerih prenekatere lastnik preneha igrati ali pa proda igralca nekomu, ki ga ne trenira/trenira dvopozicijsko/preprodaja naprej/neha igrati/ne skrbi za pripravljenost. Če tako izgubiš nekaj ključnih igralcev neke generacije, kaj boš naredil? Boš rekel, da tako slabe reprezentance pač ne boš vodil in se ne boš več trudil ter naslednjemu selektorju pustil nedokončano delo? To je edini razlog, zaradi katerega brez pomisleka dam glas Bracotu, ko se odločam med vama dvema.
Last edited by Koperboy at 11/1/2011 4:22:57 PM