Ολοκληρωθηκαν και οι ημιτελικοι των Play off.Πριν παμε εκει ομως, να κανουμε μια αναφορα στους αγωνες Play out.Τοσο ο Πανιωνιος, οσο και η Αφροδιτη, εκαναν το 2-0 και ετσι παρεμειναν στην κατηγορια, δικαιωνοντας τα προγνωστικα.
Παμε στους ημιτελικους τωρα.Θα μου επιτρεψετε να κανω ιδιαιτερη αναφορα στο Αυτοκρατορας-Αρης, μιας και -χωρις να θελω να υποτιμησω τον αξιοπρεπεστατο Αετο-, οι Μακεδονες περασαν ευκολα, -οπως αναμενοταν- και το ματς ειχε κριθει απ την 3η περιοδο.
Το τρικ του Θανου, το λαθος του Βαγγελη και η ... μαγκια του αρχηγου
Σε μια προταση συνοψιζεται ολος ο ημιτελικος.
Ο Θανος αποφασισε να αλλαξει αμυντικη προσεγγιση και δικαιωθηκε.Αντι για 1-3-1 επαιξε Μαν του Μαν και διατηρησε το Τρεξε και Σουταρε παρολη την θεωρητικα κακη μερα (ελεω αγωνιστικων καταστασεων) των κοντων του.
Ο Βαγγελης απ την αλλη, αποφασισε να αλλαξει τελειως την επιθετικη του τακτικη και επελεξε Κοιτα Μεσα, πονταροντας προφανως οτι ο Θανος θα επαιζε 1-3-1.Αυτο δεν εγινε και ετσι ο Αρης αντι κανει παρτυ, παγιδευτηκε επιθετικα αφου τοσο οι ψηλοι του δεν ηταν αποτελεσματικοι απεναντι στους ψηλους του Αυτοκρατορα αλλα και οι κοντοι του εδειξαν οτι δεν ειναι μαθημενοι για εσωτερικο παιχνιδι αφου εκαναν πολλα λαθη αντι για ασιστς.
Ο Αυτοκρατορας λοιπον, οπως ηταν λογικο με τις συνθηκες που διαμορφωθηκαν απο τις τακτικες, πηρε απο την αρχη προβαδισμα στο σκορ, το οποιο διατηρουσε σχετικα ανετα.Μαλιστα στην 3η περιοδο καποια στιγμη η διαφορα εφτασε και στους 12 ποντους.Ολα εδειχναν οτι ο Αυτοκρατορας θα περνουσε τελικο με σβηστες μηχανες.
Καπου εκει ομως ξυπνησε ο εγωισμος των προικισμενων παικτων του Αρη.Με αντεπιθεση διαρκειας καταφεραν να μειωσουν τη διαφορα ακομα και στον ποντο.
O Koλλιοπουλος ομως θα εκανε τα παντα για να παιξει στον τελικο.
Και πραγματικα τα εκανε.Το προσωπο του αγωνα με 3/6 3ποντα (50%), 5 ασιστς, 3 κλεψιματα και 5 ριμπαουντ, των οποιων τα 3 ηταν επιθετικα!!
O αρχηγος δεν θα μπορουσε να μην κανει δηλωσεις στο τελος του αγωνα :
''Ηταν ενα δυσκολο παιχνιδι οπως το περιμεναμε.Ο Αρης ειναι πολυ σκληρος για να πεθανει και μας το απεδειξε οταν εριξε τη διαφορα απο τους 9-10 ποντους στον 1, μεσα σε 2 και κατι λεπτα.Δυστυχως δεν εχουμε χρονο μπροστα μας για να ξεκουραστουμε γιατι σε 3 μερες εχουμε τελικο και απο αυριο το πρωι πρεπει να αρχισουμε την προετοιμασια.''
Οσο για το πεισμα και την μαγικη του εμφανιση, ειχε και για αυτο απαντηση :
''Κοιταξτε, το λεω και το πιστευω, δεν διαλεγω παιχνιδια, ουτε εγω ουτε οι συμπαικτες μου, ωστοσο ειναι λογικο σε ματς σαν κι αυτο που παιζεται ολη η σεζον, να εχουμε παραπανω ενεργητικοτητα, ενα παραπανω κινητρο να νικησουμε.Ειμαι 28 χρονων, στην καλυτερη και πιο παραγωγικη ηλικια ενος μπασκεμπολιστα.Ειναι λογικο να θελω να κανω το παραπανω βημα.Και οταν λεω το παραπανω βημα, εννοω να παιξω στην ΙΙ, γιατι απ τον Αυτοκρατορα δεν προκειται να φυγω ποτε.''
Τελειωνοντας, εκανε και μια αναφορα στους τελικους :
''Εδω ειναι ολο το ζουμι της σεζον.Θα πω οτι φαβορι ειναι οι Μακεδονες.Φοβερη ομαδα και εχουν και την εδρα.Ομως και εμεις εχουμε καλες πιθανοτητες και θα τις διεκδικησουμε μεχρι τελους.Θα ματωσουμε στο γηπεδο''.
Last edited by zeliko-13- at 5/5/2012 7:44:23 PM