U
19:30 h igramo cetvrti mec na SP. Protivnik je
Litvanija. Stari rival, igramo svake sezone sa njima otkad sam ja selektor.
Najpre smo ih u sezoni 26 dobili i izbacili iz trke za plasman na EP. Zatim smo ih u sezoni 27 tukli u gostima u 1/2 finalu Utesnog turnira, koji smo na kraju i osvojili. I onda u prosloj sezoni smo od njih doziveli jedini poraz u onoj cudnoj i mrtvoj utakmici. Nakon te utakmice je njihov selektor tu nesto likovao, a oni na kraju ostadose bez medalje, a mi se okitili zlatom. On i dalje ne moze da nas izbrise iz glave i salje mi poruke tipa : Srbija - sampion samo na papiru, razvalicemo vas sada itd.
Ovoga puta je u pravu, to ce se i desiti. Lagan poraz se ocekuje. Za nas potpuno nebitna utakmica. Mi smo izvukli apsolutni maksimum u ovoj fazi takmicenja pobedom nad Australijom, sto znaci da cemo u narednu rundu cak i preneti jednu pobedu, neocekivano. Trosio se do sada i entuzijazam tako da ce poraz verovatno biti ubedljiv. Forma je ocajna, napredak igraca jos ocajniji, a najveci problem je povreda naseg ubedljivo najboljeg krila Vujica na 2 nedelje. On je cak bio jedan od retkih koji je u formi.
Neka momci uzivaju na terenu