BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
323898.7 in reply to 323898.6
Date: 6/14/2024 4:55:06 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11731173
Second Team:
Jirkov
To, že nejsi připraven zapojit se rovnou do tréninku našich talentů je pro mne osobně docela problém. Kdybych já se rozhodl kandidovat v jiné zemi, tak by to byla asi první věc, o kterou bych usiloval.
Co se týče tréninkového plánu, máme nějakou představu (297126.581), kterou průběžně aktualizujeme. Bohužel byla stavěna na game engine před výraznými zásahy v nedávné době a bude potřeba ji zrevidovat znova. Samozřejmě nový trenér by tohle měl zrevidovat a prezentovat svou vizi, kam směřovat hráče. Co se tréninku týče, tak většina manažerů to akceptuje, kdo to neakceptuje, tak se snažím diskutovat a je otázka, zda dojde k nějakému kompromisu přijatelném pro obě strany. Polské hodnoty jsou popravdě dost nereálné a divil bych se, kolik mají hráčů, které je opravdu splňují (když to beru komplet ty uvedené skillsety). I když je pravda u některých pozic splnit aspoň ty podtržené skilly, možné je. Z našich hráčů polské podtržené nesplňuje nikdo, i když najdou se hráči, kterým do toho chybí třeba jen skok nebo dva.
Morální právo někoho žádat samozřejmě NT trenér nemá, resp. tahat do toho morálku je vlastně nesmysl. NT manažer má mít ale každopádně jasnou představu, kam chce hráče směřovat a hledá manažery, kteří jsou s jeho plány v souladu a s těmi hráči pak bude pracovat. Naopak s hráči, kteří mu nezapadají do koncepce, asi hrát nebude. Samozřejmě diskuze průběžně probíhá a NT manažer si svoje představy a požadavky v čase upravuje.

This Post:
11
323898.8 in reply to 323898.7
Date: 6/14/2024 5:11:45 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11731173
Second Team:
Jirkov
Otázky pro kandidáta Flesh4beast (177010):
- v případě zvolení, jak si představuješ nástup do funkce? NT manažerem by ses stal v úterý 18.6. po ránu a zvolený manažer bude vlastně rovnou hozený do vody a hned 6 dní poté v pondělí 24.6. nás čeká první zápas ME proti Gruzii
- máš představu, jak funguje nabírání hráčů na soupisku NT a jejich vyhazování ze soupisky?
- máš představu, co všechno ovlivňuje náladu týmu v NT? kdy probíhá reset nálady apod.?
- co budeš chtít v případě vítězství ve volbách ode mne jako končícího NT trenéra? ať už v těch dnech ihned po nástupu do prvního zápasu, tak i poté?
- jaké by sis dával výsledkové cíle pro ME v této sezóně?
- jaké by sis dával cíle v delším horizontu?
- pokud tě role NT trenéra bude bavit, vidíš reálně, že by si pokračoval déle než jedno období (tzn. více než 2 sezóny)?
- jak jsem uvedl, netrénujeme zatím cíleně hráče mladší než 27 let, jak se stavíš k možnosti začít kolem Kučery a Ulricha začít stavět novou generaci pro budoucnost NT?
- máš svůj nový tým zatím vlastně jednu sezónu, tak je mi jasné, že tvoje finanční možnosti, včetně tréninkového zázemí nemůžou být dostatečné pro trénink NT hráčů, v jakém časovém horizontu by si chtěl být se svým týmem se efektivně do tréninkového procesu pro NT zapojit?

Nemusíš odpovídat z patra, klidně si dohledej informace k návodu ke hře, na fóru nebo z jiných zdrojů. Nebo k některým bodům to můžeme pojmout formou diskuze.

Last edited by rwystyrk at 6/14/2024 5:12:52 AM

This Post:
00
323898.9 in reply to 323898.7
Date: 6/14/2024 5:25:20 AM
SUMY DEVILS
II.4
Overall Posts Rated:
13201320
Mluvím o konci zprávy, kde jsou nastíněny fáze tréninku pro nejlepší efekt pružnosti a nejlepší rychlost tréninku.
A schopnosti jsou s největší pravděpodobností přeceňovány. Ale ve vaší zprávě se mi zdá, že jsou podceňováni. SF lze zlepšit snížením PA a RB . Jako příklad: Ukrajinec Drozdov má obranu 23-20, PA 10, ostatní dovednosti =+. Inikhov na tom byl stejně. No, tvoje C je prostě slabší hráč než PF. Jak ukazuje praxe, není vhodné a není příliš důležité pro PF a C zvyšovat JS nad 12-13, protože to ovlivňuje potenciální strop.

Last edited by AlexUnder at 6/14/2024 5:36:25 AM

This Post:
00
323898.10 in reply to 323898.9
Date: 6/14/2024 5:45:52 AM
BC Hostivař
II.2
Overall Posts Rated:
11731173
Second Team:
Jirkov
Tak teď musím říct, že s překladačem to není moc dobré, neporozuměl jsem hned několika věcem v tvém posledním příspěvku:

Mluvím o konci zprávy, kde jsou nastíněny fáze tréninku pro nejlepší efekt pružnosti a nejlepší rychlost tréninku.
jak to myslíš ve vztahu k tréninku našich hráčů, můžeš lépe formulovat myšlenku?

A schopnosti jsou s největší pravděpodobností přeceňovány.
Můžeš lépe definovat kdo a co přeceňuje? A napsat tedy, k jakým hodnotám by podle tebe měli být trénování hráči pro NT? Pokud ti jsi kandidát, není důležité, jakou vizi a strategii jsem měl já, ale jakou máš ty. Tzn. vypracovat alternativu k mému nebo polskému příspěvku toho, kam hráče v tréninku směřovat? Zvlášť když se budeme bavit o nějaké potenciální budoucí generaci trénované kompletně od draftu. Pokud se budeme bavit o těch hráčích, kteří jsou připravení momentálně pro tuhle a nejbližší sezóny, tak to je prostě dané, jen pár hráčů je ještě pod potenciálem a můžou částečně upravit svůj trénink, ale ti, kteří už jsou na potenciálu, už nic zásadního v tréninku nedosáhnou.

No, tvoje C je prostě slabší hráč než PF. Jak ukazuje praxe, není vhodné a není příliš důležité pro PF a C zvyšovat JS nad 12-13, protože to ovlivňuje potenciální strop..
ano, jen tím dávám najevo, že hráč na C nemusí být tak komplexní jako hráč na PF. Jak jsem psal, tyhle hodnoty byly pasovány na game engine před úpravou, takže JS u podkošových hráčů je samozřejmě ke zvážení, dříve bylo velmi výhodné.


Last edited by rwystyrk at 6/14/2024 5:46:51 AM

Message deleted
This Post:
00
323898.12 in reply to 323898.8
Date: 6/14/2024 6:47:19 AM
Flesh4beast
II.3
Overall Posts Rated:
00
Jelikož za tu dobu, co aktuálně hraji, jsem aktivně sledoval fórum a četl jsem tvé osamocené příspěvky, tak jsem srozuměn s tím, že tým je teď aktuálně kvalitní. Takže bych neplánoval žádné velké změny a pokusil se z hráčů vymáčknout maximum, takže pořádně nastudovat všechny soupeře a tomu přizpůsobit soupisku.

Ohledně nabírání hráčů nejsem srozuměn, ale když je to hra, tak na tom nebude nic složitého, co bych nezvládl. Morálka týmu je popsaná v návodu, ale pokud jsou nějaké nepopsané skutečnosti, tak bych tě v případě mého zvolení požádal celkově o zasvěcení.

Vzhledem k aktuální složení tabulky bych dal za cíl druhé místo v tabulce. V Izraeli jsou celkově do basketu blázni.. a je to hra a faktor náhody se může ukázat v náš prospěch, tak proto druhé místo.

Mé celkové cíle by byly zaměřit se na rozvoj hráčů ihned po draftu, a jak jsem již psal v příspěvku, tak zaměřit se primárně na trénink pro dospělý národní tým. A tedy z každého ročníku vymáčknout maximum. Je mi jasné, že tohle vše je o komunikaci s majiteli hráčů, ale kdo by nechtěl reprezentanta.

Případná doba mého trenérství se bude odvíjet od spokojenosti ostatních manažerů, ale pokud by byla spokojenost, tak by to byla pro mě čest a ve funci bych zůstal dlouhodobě.

V mé pozici nového týmu je to složité, já sám žádnou legendu nevytrénuji, protože na to nemám finanční prostředky. Ekonomickou stránku týmu, můžu pomalu začít budovat až teď ve II. lize. Nejprve musím zařídit ekonomické zázemí a posléze až tréninkové, abych se dostal rychle nazpátek. U kvalitních potenciálů je pro mě teď bezvýznamné je ničit, stačilo mi to s Tichlerem a Ungrem. Takže u těch dvou 18tek bych doufal v manažera, s kterým by byla dobrá komunikace. O tom, že by si je kupoval někdo, kdo by neměl kvalitního trenéra 6-7, silně pochybuji, protože to by za ně byly vyhozené peníze. Na otázku, kdy bych mohl začít trénovat pro dospělý národní tým tedy nedokáži odpovědět, ale na začátku čtvrté sezóny, co bude následovat, se budu snažit již trénovat hráče pro U21 s nižším potenciálem a tedy nižší finanční zátěží.

Snad jsou zodpovězeny všechny body, kdyžtak bych doplnil.

This Post:
00
323898.13 in reply to 323898.10
Date: 6/14/2024 6:59:22 AM
SUMY DEVILS
II.4
Overall Posts Rated:
13201320
1. Mluvil jsem o tom:
KOLEJNOŚĆ treningu najbardziej efektywnie wykorzystująca efekt elastyczności (teoretycznie najszybszy trening):

1. 1na1 lub HA (HA lepsza opcja dla podkoszowych, żeby nie nabijać JS nawet kosztem wolniejszego treningu ISa)
2. JS
3. IS
4. ID
5. OD
6. wykończenie czyli PA, RB, JR, BL

O efekcie elastyczności: tutaj (293585.15) i tutaj (300343.16)


2. Teď napíšu, jak vidím hráče. Líbí se mi koncept Polska. Jak vidíme, přináší to výsledky.
Budu psát o kontroverzních dovednostech.
PG/SG souhlasím, ale raději OD 20+
SF Udělal bych PA10+- a RB max 10. To by dalo větší potenciál v jiných dovednostech a můžete zvýšit OD, ID, IS. Nic vám nebrání vytvořit více DR a HA (jejich hladina minimálně ovlivňuje potenciál)
PF/C souhlasím se vším kromě JS, udělal bych max 12, snížením by šlo zvýšit IS, ID, RB.
C(blok)
Potřebuje JS 13+ JR 10+, často se umisťují na pozice PG a SG a aby se vyhnuli neúspěchu v hodnocení, potřebují trochu natrénovat JS, JR.
PA lze trénovat na maximum, minimálně ovlivňuje potenciál PF/C. A hlavně, aby tento hráč méně střílel a chodil méně pod obruč bez IS, nepotřebuje vysoký level DR, 15 max. (47747058)
Neříkám, že by teď měli být takoví hráči. Toto jsou jen mé myšlenky na distribuci dovedností.

This Post:
00
323898.14 in reply to 323898.12
Date: 6/14/2024 9:31:25 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
149149
Second Team:
Flumpaci Utopia
Ahoj,
prvně oceňuji tvoji odvahu přihlásit se do voleb. Osobně jsem očekávala, že po výzvě aktuálního NT trenéra se do voleb přihlásí nějaká větší váha, za což bych považovala např. některého z bývalých manažerů NT, ať už těch, co na hře pokračují se stejným týmem jako v době působení u NT, tak těch, co se ke hře po nějaké pauze vrátili stejně jako Ty. Nebo to mohl být někdo ze zkušených manažerů bez NT zkušenosti, tady mě na prvním místě napadá jméno Vrta. Samozřejmě netuším, jak to má kdo v osobním životě, komu čas zabírá rodina, malé děti apod., kdo má na kritické období v létě, kdy budou klíčové zápasy na ME, dovolenou apod.
Tvoje kandidatura a snad potřebný elán a čas, který možná chybí zmíněným manažerům, mi přijde jako velmi nadějný příslib do budoucna, ale raději bych tě viděla třeba příští sezónu v U21 volbách, kde by si postupně paralelně s klubem získával zkušenosti, aby si časem třeba přešel k NT lépe připraven.
Jelikož současný tým čeká nejspíše toto ME a lehce obměněný ME za 2 sezóny největší šance něco uhrát, tak bych tentokrát raději viděla ve funkci NT manažera někoho ze zmíněných zkušenějších manažerů nebo aby si to přece jen ještě dneska rwystyrk rozmyslel a do voleb se přihlásil. Chápu, že nastavovat sestavu někde na mobilu v horách, kde člověk ztrácí pojem o tom, jaký je vůbec den a někdy třeba ani nemá signál, není ideální, ale věřím, že by to zvládl. Sám je na sebe příliš přísný a chybami se člověk učí a myslím, že v jeho případě je menší šance, že udělá další taktické chyby než u jinách manažerů, ty by teprve čekaly první chyby, ze kterých by se učili. Poslední sezóna se sice v Turnaji útěchy nevyvedla, ale o sezónu dříve na ME postup ze skupiny utekl proti Turecku opravdu o vlásek. Kdyby bylo trochu toho štěstí, třeba bychom dneska hodnotili náš výkon na MS nebo to, že nám MS o kousek uteklo.

V tvém příspěvku mě zaujalo "A tedy z každého ročníku vymáčknout maximum". Píšeš to tam v kontextu draftu, takže asi to myslíš, že bychom rozvíjeli pro NT hráče z každého draftu? Možná si to nepostřehl, ale už to tu v diskuzi zaznělo, že trénujeme po generacích, jelikož nás je málo a není reálné vytrénovat všechny dobré hráče z draftu a být každou sezónu konkurenceschopní. Znamená to, že s tebou jako manažerem NT bychom od tohoto konceptu ustoupili a vrátili se k tomu, že se snažíme trénovat každou sezónu největší talenty?

This Post:
00
323898.15 in reply to 323898.13
Date: 6/14/2024 10:43:42 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
149149
Second Team:
Flumpaci Utopia
Ahoj,
i Tebe vítám v českých NT volbách a mám na Tebe pár otázek:
1. když ses rozhodl skončit u NT Ukrajiny a zkusit štěstí u NT někde v zahraničí, proč sis vybral zrovna Česko? Proč to nezkusíš třeba v Polsku, které je zjevně Tvým vzorem? Nebo v nějaké jiné zemi, kde trénují blíže tvému konceptu? Česko má jen 138 aktivních uživatelů, což není o tolik více než 98 na Ukrajině a zjevně náš aktuální tým není připravený tak, aby se Ti s tím hrálo dobře podle Tvých představ.
2. z Tvých odpovědí mi zatím není vůbec jasné, jaká je tvoje motivace pro tuhle kandidaturu? Proč bychom ti měli dát ve volbách hlas? Co můžeme očekávat od Tvého vedení našeho NT?
3. jak si představuješ komunikaci s manažery ohledně tréninku, ať už u hotových hráčů, kde je potřeba jen aby byli ve formě, tak u budoucích nadějí, jejichž čas v NT přijde až v budoucnu?

Vím, že rwystyrk s ohledem na to, že se mu nedaří najít následovníka v Česku, tak hledal ale zjevně neúspěšně na Slovensku, protože žádný zájemce odtamtud ve volbách přihlášený není. Pokud by NT měl vést cizinec, měl by to podle mého názoru být takový manažer, u kterého nebudeme mít pochybnost, že dokáže z těch hráčů teď na ME vymáčknout minimálně stejně jako končící trenér a zároveň by měl mít nějaký koncept pro budoucí rozvoj NT. A taky, jak se tu řešilo raději anglicky než překladač, za mne by komunikace v angličtině (ale bez překladače ze strany NT manažera) byla asi lepší než česky s překladačem. Ale chápu, že tu mohou být čeští manažeři, kteří by s tou angličtinou mohli mít problém a byl by pro něj lepší překladač do češtiny.

This Post:
00
323898.16 in reply to 323898.15
Date: 6/14/2024 12:00:19 PM
SUMY DEVILS
II.4
Overall Posts Rated:
13201320
Ahoj
1. Během minulé sezóny jsem se rozhodl opustit ukrajinskou reprezentaci, protože jsem ztratil motivaci a nadšení. A zaregistroval jsem se u vás, když jsem viděl, že současný trenér už nechce jít na další období a přihlásil se pouze jeden manažer ze Skotska. Pokud by se současný trenér nominoval, stoprocentně bych mu nebránil v další práci. Stejně jako v Polsku bych i tam chtěl trénovat, ale Kozlík jde do voleb a bude tam nejspíš dál působit, takže bych měl 0 šancí.
2. Zájem. Zkusit něco nového. Tohle je hra, pokud se vám něco nelíbí a nebudete hlasovat, nebudu naštvaný. Pokud se trenérem stane někdo jiný, komu důvěřujete a koho má většina ráda, tak to pochopím. Překvapuje mě, proč současný trenér a další zkušení kolegové nechtějí vést národní tým. Ale v tuto chvíli máte dva kandidáty a svou volbu.
3. Komunikace s majiteli hráčů bude minimálně přes BB mail. Pokud jde o jistotu, že z toho někdo vytěží maximum... Všichni v této hře se z toho snaží vytěžit maximum. Svůj tým jsem dovedl, není to tak dávno, na 3. místo ve světovém žebříčku, myslím, že to něco znamená a můžu něco udělat, pokud pro to budou podmínky. Žádný z manažerů ale nemůže zaručit výsledek v této hře.

Last edited by AlexUnder at 6/14/2024 12:11:47 PM

This Post:
00
323898.17 in reply to 323898.14
Date: 6/14/2024 12:46:27 PM
Flesh4beast
II.3
Overall Posts Rated:
00
Ahoj, díky za dlouhou zprávu, kde jsi mě vyloženě nehodila do koše. Taky jsem si říkal, že se o trenérství bude ucházet někdo zkušenější, ale nestalo se tak. Proto jsem se rozhodl kandidovat, aby byla aspoň možnost volby při výběru. Jak píšeš U21 by pro mě byla lepší, ale tam zrovna ty jsi kvalitní trenérka a tady o tento výběr, jak jde vidět, není zájem.

Toho, že aktivních hráčů v Česku je pomálo jsem si všimnul, ale když někdo draftuje hráče a nemůže ho trénovat, tak na něm může vydělat a prodat jej někomu, kdo na něj bude mít prostředky a nemusí to být vyloženě u nás. Pokud jsem na omylu, tak se rád poučím. Podle mě právě proto, že máme míň manažerů a tedy menší šanci kvalitních draftovanců je můj názor, že by se měli brat všichni každou sezónu a ne ob.

Advertisement