1. Zakładam, że Twoim długofalowym celem jest awans do PLK (w końcu to prestiż i pieniądze :) Jaki masz plan rozwoju swojej drużyny? (jeśli to nie tajemnica).
A jaki masz plan wygrania z T_Mackiem? ;-)
Jesteś moim potencjalnym rywalem więc niekoniecznie chciałbym się wszystkim dzielić. Moim atutem nie są wysokie pensje ani spektakularne sukcesy na TL-u. Muszę więc nadrabiać w innych elementach. Jak wszystko pozdradzam to mi już żaden atut nie pozostanie.
2. Jakiej drużynie w PLK kibicujesz? :)
Chodzi o PLK w BB? Żadnej nie kibicuję, ale też nie jestem antyfanem żadnej drużyny. Pełna neutralność.
3. Czy podoba Ci się zawodnik OD:18, IS:18, reszta 10? I na jakiej pozycji grałbyś nim w klubie, uwzględniając oczywiście możliwe zmiany w kryciu.
Jasne, że mi się podoba. Jeśli chodzi o mój klub to mógłby grać na każdej pozycji ;-)
W swoim składzie mam dziewięciu zawodników, którzy mają co najmniej jeden skill wyższy niż 10. Wszystkich takich skilli jest 24. A więc średnio 2,67 na każdego tego zawodnika. Pozostali zawodnicy nie mają żadnego skilla wyższego niż 10. Jednocześnie mam tylko 3 skille równe 13 i już żadnego wyższego.
Tak więc ten zawodnik byłby lepszy od każdego mojego zawodnika na dowolnej pozycji ;-)
Wystawienie by zależało od tego gdzie mam największe braki.
Ale jeśliby mógł sobie dopasować resztę (przecież potrzebuję też drugiego zawodnika do pary w zamianie krycia) to tego zawodnika wystawiłbym an pozycji PF kryjący jako SG. Rzadziej PF kryjący jako PG (to by zależało od rywala).
Dlaczego tak? Bo w większości przypadków największe zagrożenie zagrożenie z obwodu idzie od SG (a w razie czego żonglowałbym na PG).
Jednocześnie mój C miałby wyższe zbiórki (wolę mieć wyższe zbiórki u C niż u PF-a). I jednocześnie mógłbym się spodziewać, że PF rywala ma słabsze ID niż C, więc IS byłby największym zagrożeniem. Dodatkowo PF częściej skorzysta z wypasionej góry niż C.
Tak więc reasumując to tak, podoba mi się. Ale też niekoniecznie bym go kupił do składu. Miałby pensję porównywalną do sumy dwóch najwyższych pensji w moim składzie. Uważam, że taki układ słabo by się sprawdzał w mojej drużynie pod kątem ekonomicznym. W dużym uproszczeniu wolę mieć dwóch zawodników bardziej zrównoważonych niż dwóch zawodników bardzo od siebie odstających.