Kamarádi,
ani já nejsem nadšený, že rwystyrk se rozhodl v příštích volbách již nekandidovat na post trenéra NT U21. V poslední sezoně jsem měl možnost (a čest) pomáhat mu se skautováním hráčů NT U21 a vím tedy, kolik času věci kolem U21 zaberou, když se jim člověk věnuje naplno jako on. Protože zdaleka nejde jen o určování taktik a sestav pro zápasy, to je jen vrchol ledovce. Většina času padne na "administrativní" záležitosti, jako je sledování hráčů a jejich tréninku, kontakt s manažery hráčů po jejich přestupech a ohledně tréninkových plánů, případně usměrňování manažerů v případech, kdy na trénink našich důležitých hráčů kašlou nebo je naopak přetěžují.
Trenér U21 má tyto úkoly - podle mne- mnohem složitější, než trenér NT. Ten sleduje nepoměrně méně hráčů, jen výběr těch, kteří předtím většinou prošli U21. Jen pro zajímavost a vaši informovanost, ve rwystyrkově databázi kandidátů a členů U21 je přes 200 jmen. I proto jsem se tuto sezonu snažil mu trochu pomoci, a sledoval jsem mladší 2 ročníky hráčů U21, 18 a 19-leté.
Teď, když rwystyrk má jiné plány a kandidovat nebude, po zralé úvaze jsem se rozhodl, že se o uvolněnou funkci budu ucházet.