Tak vidím, že počkat pár dní na moje vyjádření bylo nad vaše síly a rozjela se tu pořádná diskuze a to mnoha směry :-) Některé příspěvky a osoby mi ani nestojí za komentář, takže to vezmu obecněji.
1) Lukainos a ten další psali maxsonovi z vlastní vůle. Myslím si, že to bylo kontraproduktivní a že se s maxsonem dokážeme dohodnout ve dvou, naopak to, aby při bidwaru odpovídal ještě někomu dalšímu ztěžuje možnost dohody mezi náma dvěma v časovém presu
2) Volný je součtově náš 3. nejlepší hráč, ale v kolotoči nedostává prostor, jaký bych si představoval, trenér ho zatím nebere na SF. Když ho porovnám se Zitou a Sedlárem, tak si myslím, že mu chybí 1-2 skoky, aby se tak stalo a proto si myslím, že i v 29 letech to má smysl (koneckonců, Urbánek v tom věku udělal 3 skoky, pokud mě paměť neklame, záznamy tady s sebou nemám a to některé týdny trénoval týmově)
3) SF je dlouhodobě problematická pozice, ideál by bylo dostat se do situace kdy Zita, Volný, Dvořák, Sedlár budou v kolotoči využívání a budu moci 2-3 z nich postavit dle formy
4) proto jsem u Volného neviděl jako nejlepší řešení, aby do konce sezony trénoval staminu a na SF se zkusil dotrénovat až další sezonu
5) roland dlouhodobě pomáhá trénovat pro NT, aby v poslední době má na BB méně času a často to končilo tak, že nedokázal pohlídat minuty pro trénink jak vlastností, tak pro formu
6) o Volného se na přelomu sezon zajímal Vrťa ale odmítl jsem to, protože si do tréninku neseděl s Hnízdilem a na SF by to u něj nedotáhl, s rolandem jsem se dohodl, že ho během mojí dovolené ještě necháme u něj a přestup vyřešíme po mém návratu
7) jestli a proč byla mezitím uzavřena dohoda mezi rolandem a maxsonem, zatím nemám potvrzeno z rolandovy strany, vysvětlíme si to, až budeme oba v domovině s častějším připojením ... každopádně i po té mém dotazu, proč týden nepočkal, až budu doma, mi napsal, že ho může koupit zpátky k sobě a dát ho pak na trh znova
8) nejsem úplně nejšťastnější, že jsme s Maxsonem vyjeli cenu minimálně o 1,5M výše, než bylo potřeba,navíc když si myslím, že roland už možná ani nebude mít chuť ty peníze na BB nějak využít, ať už pro NT nebo jen pro svůj tým
9) přesto jsem na něj nijak nezanevřel a máme s Maxsonem předjednané možnosti doplnění jeho týmu, které dotáhneme během několika dní
10) jakmile bude Volný u mne dotrénovaný tak, že ho trenér začne v NT stavět na SF, může se posunout o dům dále, ať už to bude Maxson nebo někdo jiný, jen je otázka, jestli to bude trvat třeba půl sezony nebo 1,5 sezony. Že ho začne stavět na SF za to bych považoval, že by řekněme 3x v řadě odehrál 15+ minut na SF v NT. Pak by naopak tým trénující STA byl ideální. Přestupoval by klasicky jak je u mě dlouhé sezony zvykem za bidwar, cenu nohodlám nijak šroubovat.
11) Hána a Böhm jsou aktuálně k mání, podrobnosti napíšu v sobotu