BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Off topic1

Off topic1 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Maxson
This Post:
00
236120.71 in reply to 236120.70
Date: 10/15/2014 7:52:28 AM
Overall Posts Rated:
7979
Tak jsem se podíval na rozlosování poháru a musel jsem zatlačit slzu! V prvním kole mě čeká bot jménem Wix twix, škoda ho... :`-(

This Post:
00
236120.72 in reply to 236120.71
Date: 10/15/2014 2:27:11 PM
Overall Posts Rated:
7979
Docela by mě zajímalo, kdy dostaneme info pro novou sezonu. Hodně jsem zvědavý, jak chtějí upravovat ten kolotoč. Myslím, že to bude důležité i pro NT. Obracím se tímto i na Naše LA, nemáte již k dispozici článeček pro překlad? Už jsem o tom něco četl na globale, ale jsem zvědav až to bude oficiálně!

Last edited by Maxson at 10/15/2014 2:30:39 PM

From: Vrta

This Post:
00
236120.73 in reply to 236120.72
Date: 10/20/2014 12:59:11 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Je mi líto,
zatím nemáme k dispozici žádné "skryté" novinky;)

From: rwystyrk

To: Vrta
This Post:
00
236120.74 in reply to 236120.1
Date: 11/3/2014 2:50:11 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12441244
Second Team:
Jirkov
Inzerovat samozřejmě cizí hráče můžeš, já ani nepsal, že je nemůžeš inzerovat. Jen jsem se připojil k názoru, že to, že je ten hráč na pomezí portugalského NT, je pro českého manažera zbytečná informace. Navíc podle vzorce má potenciál 9,54. Rád se budu mýlit, ale myslím si, že ho portugalský národní dres v jeho kariéře mine.

A jinak se obávám, že české fórum reálně nikdo nemoderuje a nikdo příspěvky mazat nebude ... diskuze ve vlákně k přestupům se stala zcela běžnou záležitostí bez povšimnutí.

This Post:
00
236120.75 in reply to 236120.74
Date: 11/4/2014 6:15:32 AM
Overall Posts Rated:
4545
Pokud chceš někoho prodat, tak to, že může být někde v NT není přeci zbytečná informace. Někomu se hodit může a tohle je prostě bonus, kterej někdo ocení. Myslím, si, že to prostě na atraktivitě hráče přidá a udělal bych to taky pokud z toho chci vytřískat co nejvíc. Někdo se toho chytit může.

This Post:
11
236120.76 in reply to 236120.75
Date: 11/4/2014 10:09:24 AM
Overall Posts Rated:
913913
To jo, ale v česku těžko;) Vsadím se, že na portugalské forum už ho inzeroval několikrát;)

This Post:
00
236120.77 in reply to 236120.75
Date: 11/4/2014 1:26:33 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12441244
Second Team:
Jirkov
Záleží na úhlu pohledu. Dá se na to dívat i naopak, že to je vlastně negativní informace. Protože finančně to týmu stejně nepomůže. A ještě můžu očekávat, že třeba cizí trenér nebo skaut (v tomto případě portugalský) bude mít požadavky na trénink, které se mi nebudou hodit do krámu. Zvlášť když je to hráč na hraně, tak nejspíše bude potřeba, aby ještě něco dotrénoval, aby tu hranu přelezl.

This Post:
11
236120.78 in reply to 236120.77
Date: 12/1/2014 7:16:43 PM
Overall Posts Rated:
7979
Zdeněk Moravec - trénovaný pro U21
Boris Skokan - trénovaný pro U21 (7 zápasů)
Ludvík Tychtl - zachráněný hráč a trénovaný pro U21
Josaf Binar - trénovaný pro U21 (8 zápasů)
Kvído Hosnedl - vlastní draft, trénovaný pro U21
Jaromír Široký - zachráněný hráč a trénovaný pro NT
Michal Treybal - trénovaný pro NT (narazil na malý potenciál)
Pavel Císařovský - zachráněný z ciziny (podobně jako Treybal, narazil na malý potenciál)

Tomáš Havlas - prakticky zachráněný a dotrénovaný pro NT (držení dobré formy)
Petr Lípa - držení dobré formy pro NT (trenér pro veterány!!!)
Marek Liska - koupen na revanš z Hostivaře(držení formy, trenér pro veterány!!!)
Miroslav Jirák - držení dobré formy, trenér pro veterány!!!
Miroslav Štrunc - držení dobré formy, trenér pro veterány!!!
Radoslav Urbánek - držení dobré formy, trenér pro veterány!!!

Moravec a Skokan zakoupeni ihned po draftu a až do U21 věku trénovali pouze u mne...
Tychtl byl zachráněný hráč před zbotováním, ztrátu bohužel nestihl dohnat.
Binar byl zachráněn Hafanem před zbotováním, byl u něj jednu sezonu a u mě dotrénován 2 sezóny do U21.
Hosnedl byl vlastní draft trénovaný pro U21, byl na hranici a bohužel pro něj nezbylo místo...
Široký byl zachráněný hráč, trénoval u mě 8 sezón, bohužel mírnou ztrátu na NT nikdy nedohnal a navíc bojoval s potenciálem, měl velkou konkurenci.
Treybal a Císařovský koupeni pro NT trénink, bohužel jsem podcenil potenciály a později zjistil, že na to nemají, ale výborně trénovaní hráči, na které jsem byl hodně hrdý. Prodával jsem je s těžkým srdcem, ale za ty prachy se to vyplatilo i díky tomu jsem mohl přejít na strategii veteránů.

Poté již přišla éra první ligy a totální změna přístupu k hráčům, kdy jsem jako jeden z mála zkusil cestu veteránů, která je hlavně pro ekonomiku docela složitá, ale s lehkým úsilím jsem přišel na systém, který funguje!

Závěrem bych chtěl říci, že jsem kdysi hráče trénoval od úplného začátku až do konce, kdy nastoupili (nenastoupili) za U21 (NT), žádné dotrénování, nebo něco podobného. Věnoval jsem nebojím se říci stovky hodin výzkumu tréninku a vlivu trenérů, takže si myslím, že o tréninku něco vím i z tohoto pohledu.

Pro NT i U21 jsem vždy dělal maximum, bohužel se nemohu rovnat s týmy, které začaly prakticky v prvních ligách a jejich ekonomické možnosti byly hodně odlišné od těch mých. Nebyl jsem schopen kupovat hráče za 5 a více miliónů na jednu sezonu a obratem je z lehkou ztrátou, či výdělkem prodávat, ale úplný trotl jsem také, alespoň dle mého pohledu nebyl...

P.S. Fóra již nečtu, pokud tam někdo něco píše na mou adresu, prosím dejte mi vědět na BBmail...

Ať se Vám všem na BB i mimo něj moc daří, Vás guru Maxson.

Last edited by Maxson at 12/1/2014 7:19:12 PM

From: rwystyrk

This Post:
00
236120.79 in reply to 236120.78
Date: 12/1/2014 7:47:50 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12441244
Second Team:
Jirkov
Stejně ti nevěříme, že to nečteš :-) Pěkný výčet historie klubu. Škoda s těmi potenciály, efekt mohl být ještě větší. Každopádně NT podržela ta fáze s veterány, kdy dnešní generace hlavně podkošáků teprve dorůstala.

Určitě by bylo prospěšné se s náma podělit, pokud z těch výzkumů jsou nějaké zajímavé hmatatelné závěry, aby v komunitě zůstaly s tebou či bez tebe ... a stejně si myslím, že to bude s tebou :-)

Jinak o hráčích za 5 milionů NT už dávno není. Stačí se podívat, kam to dotáhl wamba, jak s týmem, tak s tréninkem pro NT a to začínal 25.7.2010, takže o více než rok a půl po tobě. Koupil 19 letého Krcmu ve své 6. sezoně, o 3 sezony později koupil 22 letého Kocourka a dneska jsou kluci pevnou součástí NT a ještě k nim přibral a dotrénoval Rázla. Což není nic proti tobě, jen jsem chtěl ukázat, že i později začínající týmy si najdou cestu, když se chce.

Já si osobně vážím veškerého trénování pro NT, ať už někdo ty hráče draftuje nebo po draftu koupí a dlouhé sezony trénuje nebo koupí hráče v různém stádiu roztrénovanosti, což může být často o to těžší, pokud třeba neefektivním tréninkem nebo jeho výpadkem na nějakou dobu nabral zbytečnou ztrátu. Navíc často býval problém vůbec najít zájemce o koupi hráče, zvlášť když prodej přišel nečekaně a neohlášeně, takže za každý ochotný tým jsem rád. A stejně tak si vážím týmů, které jsou ochotny dotrénovat tolik potřebné týmové tréninky. S tím jsem kdysi vlastně začínal asi jako první, takže jsem to jen uvítal, když se objevili další manažeři třeba Maxson, potom wamba a já zase nějakou dobu mohl trénovat klasické tréninky.

This Post:
00
236120.80 in reply to 236120.79
Date: 12/2/2014 3:32:05 AM
Overall Posts Rated:
7979
Forum opravdu vůbec nečtu, na toto reaguji jen díky odkazu přes BBmail. Ano, na tu generaci veteránů jsem docela také hrdý, ale diskuze byla o tréninku...

Myslím, že z těch výzkumů jde hlavně dobře poznat vliv levelu trenéra při tréninku pro U21, ale nemám to v publikovatelné verzi, možná na tom zkusím zapracovat, upravit to a zveřejnit.

Jo jasně naprostý souhlas, jen jsem tím chtěl ukázat, že se při takovém stylu tréninku nedá vytrénovat pro NT a U21 nepřeberné množství hráčů. Jde to vidět i u wamby, který potrénoval pár kluků, ale velmi úspěšně! Je to jeden s manažerů, před kterým smekám klobouk a moc si ho vážím a synek to moc dobře ví... ;-)

From: vajns
This Post:
11
236120.81 in reply to 236120.80
Date: 12/30/2014 4:25:36 PM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Zdarec, jak to vypadá s tímhle manažerem? Četl jsem někde v diskuzi, že tady taky postupně ubývá manažerů... Jsem tu nováček, tak se teprve rozkoukávám :) Hrál jsem jinej basketbalovej manažer (basketsim), tam jsem byl kotel let (7) a byl jsem s ním moc spokojenej, ale asi bohužel skončí... takže chci zkusit něco nového

Základem dobrýho manažera je pro mě aktivní pokec na fóru, bez toho si ani nedovedu představit, že bych si hru opravdu užil. Z toho jinýho manažera jsem byl zvyklej na trénink mladíků, dělal jsem tam i repre kouče U19, takže práce s mladíkama mě baví a až si to tu víc osahám, rád se zapojím do tréninku nějakých našich nadějí :)

Advertisement