Kendi maçımı maç sırası ve bitiminde yorumlamıştım. Ama yine de Yeni Şehir'i de takdir etmek gerek. Benim oyuncular ne kadar formsuz olurlarsa olsunlar maçı alabilecek potansiyelleri vardı. Buna izin vermedikleri gibi farklı galip geldiler. Diğer maçlara bakarsak;
@KhaledBinValeed - @femerbahçe (76 - 107): Ligin en güçlü takımlarından biri en zayıflardan biriyle karşılaşınca sonuç kaçınılmazdı. Hatta daha farklı bitmesini de bekleyebilirdik. Bunda KhaledBinValeed'in son iki maçında ÇZ çıkmasının etkisi olsa gerek. Bir de bu akşam yanlış tahmin etmiyorsam rahat ol çıkmış maça. Yine de 31 sayı farkla galip gelmeyi bilmiş. Pivot Gonzalez 11/12 isabetle 24 sayı 11 rb üretip maçın en skoreri olmayı başarmış. 21 dakikada 7 asist yapan yedek oyun kurucu Onur Raşit Tagay da bana göre etkileyici bir performans göstermiş. Takımın yalnızca 3 kez 3'lük çizgisine gitmesi dikkat çeken bir ayrıntı.
@Orlando Magic - @Galatasaray B.C. (108 - 87): Ligin iki yenilgisiz takımından biri olan Orlando Magic, doğu konferansında play-off mücadelesi veren Galatasaray'ı ikinci yarısında 66 sayı attığı maçta rahat geçmiş. Beş oyuncunun çift haneye ulaştığı maçta Iba Galadio 25 sayı 10 ribaund ile double double yaparak takımın en etkili ismi olmuş. Galatasaray, sadece 1 ribaund geride kalmasına rağmen düşük şut yüzdesi ve 15 top kaybıyla maçı 87 sayıyla tamamlayabilmiş.
@xİstanBuLLsx - @MKE Orhangazi (93 - 80): xİstanBuLLsx'in yeni transferi Nelson Kosasih ilk maçında kaliteli bir oyuncu olduğunu göstermiş. 41 dakikada 27 sayı 7 ribaunt 4 asistle oynayan şutör guard sahanın da en skoreri olmayı başarmış. MKE'ye konferans liderliği mücadelesinde önemli bir darbe vuran xİstanBuLLsx, kendi konferansında play-off potasına girecek gibi görünüyor. MKE'de pivot Beitisson'un 17 sayı 8'i hücum 17 ribaund ve 6 asistlik performansı takımına yetmemiş. MKE, rakibinden 16 fazla şut imkanı bulmasına rağmen 13 sayı farkla geride kalmış.
@Atakan - @Anatolian Panthers (93 - 72): Bir önceki maçta Orlando Magic'e farklı yenilen Atakan, Anatolian Panthers galibiyetiyle moral bulmuş. 21 sayı farkla galip gelmeyi başaran takım, rakibin skorer ismi Kevin Thiriet'in 48 sayısına engel olamasa da, diğer oyuncuları 24 sayıda tutarak bu skoru elde etmiş. Atakan'da dört numara Idomenas Stasinos 22 sayı 12 ribaund ile en etkili isim olmuş.