Köszönöm, hogy megerősítetted, amiket leírtam, és igen, pont te vagy az (iiletve az egyik), akiről pm-ben beszélgettünk. Én ezt tartom az egyik legnagyobb hibának a stáb részéről, hogy a hozzád hasonló lelkes edzeni vágyó managereket nem tájékoztatják az edzés "másik oldaláról". Még mielőtt valaki betalálna, hogy akkor miért csak a szám jár és miért nem jelentkezem a stábba, közlöm, hogy nem igazán érdekel már a válogatott, sok szezonnal ezelőtt elvették tőle a kedvemet. Igazából az egész vita abból indult ki, hogy John/Gila az újoncok érdekében kezdte kritizálni a a pénzügyi rendszert, a BB-társadalom azon részét, akik nem nevelnek, nem vesznek magyart, a csilliárdosokat, akik nyerészkednek, egyszóval mindenkit, aki nem kapcsolódik valamilyen szinten a válogatotthoz. Nekem meg azon durran el az agyam, hogy szerintem pont ők tudnának a legtöbbet tenni az újoncok fejlődése érdekében, de nem sok jelét látom, sőt inkább az ellenkezőjére látok példát, én ezért is szavaztam wengerre, aki az eltartható válogatottnevelést tűzte a zászlajára és ezért fogok most Domira szavazni, aki hasonló stílust képvisel.
Ami a fórumos témát illeti, szerintem nincs igazad, használható a fórum. A tanácsadós példa jó ötlet, de nem lehet a fórumtól elvonatkoztatni. Mint írtad, te sem olvastál fórumot, de akkor hogy lehet eljuttatni az infót az újaknak? Iszonyú munka lenne mondjuk hetente átnézni az összes negyedosztályt, hogy kik a frissen regisztráltak. A megoldás az lehetne, ha az infót be lehetne csempészni egy kezdőüzenetbe, amit minden frissen regisztrált megkap, nem tudom, van-e erre lehetőség. Maga a dokumentum összeállítása szerintem úgy lenne lehetséges, ha valaki aki rutinos, szépen haladt, eredményes, stb, indítana egy másik csapatot (mondjuk munkahelyről) és rögzítene mindent, amit az első 3-4 szezonban csinál. Sajnos ez sem lenne megoldás a jelenlegi problémákra. További gond, hogy nyilván nem lehet egy egységes fejlődési tervet írni, inkább csak általánosságokat, hiszen nagyon befolyásolja egy-egy csapat fejlődését, hogy milyen játékost kap edzőnek, milyeneket tud draftolni, egyáltalán mi a manager célja, stb.
Szóval a lehető legjobb megoldás szerintem is a mentorprogram, amiben sajnos nagyon kevesen vesznek részt, gondolom pont azért, mert nem is találnak oda. Ott személyre szabott tanácsokat lehetne adni mindenkinek, bár ott is létező probléma, hogy attól is függ a csapat sorsa, hogy ki milyen mentorhoz kerül. Ha te pl újoncként mentort kérsz, teljesen más lenne a csapatod, ha John/Gila a mentorod, vagy ha engem kapsz.
Összességében a te példád remekül mutatja, mi nem stimmel jelenleg a válogatottnál, szóval örülök, hogy te is kifejtetted a véleményed. Sok sikert a jövőben és bocs, hogy offoltam a választási topikot, de szerintem ezek a kérdések igeniss fontosak a válogatott jövője szempontjából.
Don't feed the troll