Tohle já nezpochybňuju, že ten systém může být mnohem efektivnější a nejsi jediný, kdo kritizuje současné trenéry.
To, co já říkám, že i když vytěžíme maximum z toho, co český draft nabízí, týmům jako Polsko těžko v U21 můžeme konkurovat. My máme 266 uživatelů, Polsko 2216, takže plus mínus když vezmu 10 nejlepších našich hráčů z draftu, oni budou mít takových a lepších 80. Takže když se povede řekněme každé zemi podchytnout 15 nejlepších hráčů z draftu a vytrénovat z nich maximum pro U21, tak těch Polských 15 bude prostě někde jinde. Naše šance je pak tedy v tom, mít maximálně efektivní systém a spoléhat na to, že v těch výrazně větších zemích naopak bude veliká neefektivita a u kormidla někdo nekompetentní.
A to jsem říkal vždycky, že U21 je Čechách o ničem, že má cenu se soustředit jen na NT. Navíc v tréninku hráčů potenciálu 6, 7, možná i 8 nevidím ani přiliš pozitivní efekt pro samotné týmy.
Víceméně si tady navrhoval zavést systém farem. Já ze své zkušenosti můžu říct, že fungujících farem v minulosti bylo jen pár a i ty měly jen svoji životnost. Fungující systém by měl být založený na aktivních týmech, které těží ze synergie a pracují s hráčem systémem dvojího přínosu a trénují je tak, aby to bylo současně prospěšné pro ně i pro U21/NT. Fungovalo to v minulosti, nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat i nadále. Je jen potřeba se vrátit ke kořenům a oprášit fungující recepty.
Last edited by rwystyrk at 12/28/2013 7:14:37 AM