Jenže ony ty herní styly něco označují, to že tuhle hru hrají i lidé, kteří basket třeba ani moc nesledují a nic si pod ním nepředstaví je věci jiná.
Pro tvou informaci jsem se o LA nikdy nikde nehlásil, pouze jsem nabídl svou pomoc s jmennou databází, protože to hodně potřebovala - podívej se třeba na Slováky, těm tam diakritika apod, stále chybí (nic proti, jen pro představu, že se to neudělalo mávnutím kouzelným proutkem, ani rozhraní té dtabáze není moc user friendly). Že jsem tvoje nátlakové emaily ignoroval je logické, ostatně taktu ti nepřibylo.. Jsem docela rád, že už LA nejsem, protože s překladem jaký je teď, bych nechtěl být příliš spojován, po tom jak jsi přeložil skilly a jejich stupně, taktiky atd., jakkoliv jsme se všichni tři dohodli, že ty hlavní pojmy bychom měli udělat společně a dohodnout se na nich, aby byly smyslupné. Prostě jsi jednal na vlastní pěst, tak nečekej, že tě za to budeme nekriticky opěvovat. To, že je hra, pro toho, kdo zná originál, v češtině nehratelná je v podstatě fakt a taky jsem dostal reakce v duchu, že je sice dobře, že je překlad hotov, ale že bohužel budou raději hrát dál v angličtině.
Ono má jít o překlad ne o posouvání významu, kde to není třeba. Například Motion, přeložená jako střelba z výskoku - je jak už z jeho označení vyplývá útok založený pohybu - jednak míče a jednak na pohybu hráčů bez míče, obvykle zakončený střelou volného hráče, ke kterému obránce nestačil dorotovat. To, jestli a jak moc to odpovídání chování téhle taktiky v enginu, je už věc jiná, která souvisí s analýzou hry a ne s překladem. A bez znalosti kóda o tom můžeme jedině diskutovat.
V době, kdy byl překlad, aniž bych o tom jako LA věděl, že se něco vůbec chystá, jsem jednak neměl moc času a za druhé nemělo smysl tyhle věci posléze opravovat v momentě, když už si na ně někteří uživatelé zvyknou, i když to pro ně budou jen nic neříkající slova. Hlavně u stupnice úrovní skillů byly promarněna šance, aby se jen z označení jednotlivých stupňů dalo poznat, který je vyšší. I kdyby to překlad o týden dva zdrželo, podle mého názoru by to stálo za to. Tak asi tak.
Edit: Jsi tu off topic, pokud chceš reagovat (a jak tě znám ,tak chceš, tak prosím do příslušného off topic vlákna). Pro GM- tohle prosím nemazat, berte to jako právo na odpověď, dál už to tu plevelit nebudu.
Last edited by docend24 at 9/20/2009 4:12:21 PM