BuzzerBeater Forums

BB Poland > Model Treningowy Rewolucje - Realizacja

Model Treningowy Rewolucje - Realizacja

Set priority
Show messages by
This Post:
00
152140.72 in reply to 152140.71
Date: 7/25/2010 8:27:42 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Znowu płaczesz? Ludzie mają już dość tych Twoich ataków. Masz wątek "Rozmowy Polaków" i tam możesz sobie lolować i prowokować.
Przeczytaj dokładnie i ze zrozumieniem moje posty, które pisałem o odwróconych (nie tylko podczas kampanii, ale też wcześniej oraz później). Odwróceni polegają na zmienieniu skilla głównego a nie na bokach.
Ale przy okazji odwróconych pojawiły się też takie moje posty:
- każdy zawodnik w NT powinien mieć każdy skill minimum porządny
- trening należy zaczać od skilli, które trenuje się na innej pozycji niż docelowa
- młodych zawodników należy skautować po sumie skilli a nie po rozkładzie
- zanim powstał pierwszy wątek rewolucyjny to zrobiłem listę draftu właśnie po sumie skilli
Wszystkie te elementy praktycznie pokrywają się z rewolucyjnym modelem. Poruszałem więcej zagadnień niż tylko samo odwracanie. Odpowiedni trening miał właśnie pomóc przy odwracaniu, ale pisałem także, że można to zastosować także do zawodników nieodwróconych w okresie przejściowym.
Niestety Ty skupiłeś się tylko na lolowaniu i trolowaniu. I przyczepiłeś się tylko elementów najbardziej kontrowersyjnych, w ogóle nie przemyślałeś sobie tego co pisałem (o czym świadczy, że nie przedstawiłeś swoich planów treningowych). A Hawkeyed się moimi postami zainspirował.
Co ciekawe od niego też wymagasz planów treningowych. Zaczynam mieć podejrzenie graniczące z pewnością, że Ty nie masz swoich planów i po prostu chcesz zobaczyć jak wyglądają u innych, żeby się czegoś nauczyć. Po prostu sam nie masz nic do zaproponowania więc skupiasz się na propozycjach innych i szukaniu w nich dziur.
Co więcej, z Twoich postów nic nie wynika. Gdy Ty sobie płaczesz i mękolisz to inni pracują. Jest lista, dyskutowane są kolejne aspekty. Jeden user z czołowej ligi pisał wyżej, że praktycznie wystarczy posiłkować się tylko moją listy. Inny nawet zaczął się zastanawiać, czy nieodwrócony center trenowany rewolucyjnym modelem nie powinien mieć 180cm. I przy okazji wypłynęło, że wzrost chyba nie wpływa na trening IS. A ja pamietam jakie aroganckie posty pisałeś gdy powiedziłem, że odwrócony center powinien mieć 175cm (a on nie potrzebuje ID).
Tak więc mam prośbę - skończ z tym płakaniem, bo nic z tego nie wynika. A moje posty, nawet gdy ktoś się z nimi nie zgadza w całości, to są bardzo inspirujące.

This Post:
00
152140.73 in reply to 152140.64
Date: 7/25/2010 8:54:37 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ja nie mam nic do trenowania boków zawodnikom....co więcej jestem za;-) Kiedyś też chciałem trenować boki zawodnikom ale wtedy postawiliśmy na U-21. Mimo wszystko wybierałem 2-3 zawodników o odpowiednich predyspozycjach i po sezonie treningu głównych skilli trenowałem im boki. Część się wykruszyła...ale w taki sposób powstał między innymi Buła, który miał spore DV ale zaistniał tylko w U-21, ponieważ miał za niski potencjał. Mimo, że cały czas byłem scautem podkoszowych przy mojej pomocy i chęci majkela (właściciela) powstał też Zygmuntowski, który jestem przekonany będzie świetnym SF-em na kilka ładnych sezonów w NT. Nie piszę tego, żeby się chwalić;-) tylko, żeby udowodnić, że nie należę do "betonu" jak to nazywasz i że wspieram Wasze działania, a co więcej mógłbym nawet pomóc jeśli jest taka potrzeba:) Kiedy byłem scautem U-21 po prostu scautowałem i trenowałem dla U-21 i tyle.

W swojej karierze scauta;-) trochę już widziałem. Tak jak pisałem w swoim wątku wyborczym mam sporo przemyśleń na temat treningu zawodników i jeśli mogę coś podpowiedzieć to radziłbym się poważnie zastanowić do jakiego czasu trenować boczne skille. Kiedyś trzeba będzie wrócić do głównych, a wraz z wiekiem będą one skakały coraz wolniej. Od wieku około 22-23 lata będą skakać co 3, a później nawet mogą co 4 tygodnie. Dlatego trzeba trening odpowiednio zaplanować, żeby wszystko miało ręce i nogi. Jeżeli chodzi o C powyżej 220 cm to od razu radzę zrezygnować albo ograniczyć trening HN dla nich. W wieku 22 lat próbowałem mojemu Węgrzynowi trenować HN i po 4 tygodniach nie doczekałem się skoku i zmieniłem trening:/ PS skacze mu co 3 tygodnie.

Osobiście byłbym za tym (także z tego powodu co pisał Big Z) aby pierwszy sezon trenować główne skille, a później około 4 sezony boki (do 22-23 roku). W swojej karierze scauta wielokrotnie napotkałem na ludzi bardzo niecierpliwych. Dla nich 4 sezony treningu to maks. Oni chcą po porostu potrenować, jak najszybciej zarobić i sprzedać. Dobrze by było ich "wykorzystać do U-21". Poza tym musimy mieć jak największą pewność, że Ci właściciele faktycznie będą w stanie tak dług trenować. Dlatego ja bym dał sezon na rozpoznanie i po sezonie dopiero dokonywał podziału na U-21 i NT.

Poza tym ten sezon treningów głównych skill pozwoliłby wywindować już je na w miarę przyzwoity poziom i później łatwiej by było do nich wrócić. Osobiście mam obawy, czy jeśli w ogóle nie będziemy trenować głównych skill na początku, to czy później zdążymy to nadrobić. Trenując swojego Węgrzyna, który już jednak ma całkiem pokaźny zapas głównych skilli (ale ciągle jeszcze za mały na NT) cały czas zastanawiam się kiedy wrócić do głównych skilli i czy jeśli wrócę np. za 2 sezony to czy nie będzie za późno. Myślę, że to może być też niezły orzech do zgryzienia w kontekście tego Waszego planu.

BTW 3-4 sezony treningu boków zaczynając od 19 roku życia według mnie spokojnie wystarczy.

This Post:
00
152140.74 in reply to 152140.73
Date: 7/25/2010 8:58:01 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Co do B.B.Kinga...Zacząłem dyskusje ponieważ przeraził mnie wynik B.B Kinga w wyborach i wizja takiego selekcjonera i "odwróconych" w NT w niedalekiej przyszłości. Stwierdziłem, że trzeba jakoś zareagować, żeby sytuacja w przyszłości się nie powtórzyła...i nic do tego nie ma to, czy startowałem w wyborach czy nie. Dyskusja była jaka była...być może była też nudna i nie wszystkich interesowała;-) Ważne, że cel swój osiągnąłem bo już teraz nie mówi się o mocy B.B Kinga tylko o treningu Hawkeyeda;-) Z resztą przy okazji wyszło na jaw, że B.B King i jego bajki nie są znane tylko Naszej społeczności, ale też obrosły nie najlepszą sławą i legendą w HT. Tam mu się nie udało...mam nadzieję, że tutaj też mu się nie uda.

PS. Czy Twoja rola w tym pomyśle, czy projekcie Hawkeyeda ogranicza się tylko do rzecznika prasowego?;-) (no offense)

This Post:
00
152140.75 in reply to 152140.72
Date: 7/25/2010 9:20:21 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Uspokój się kolego...to jest mój ostatni post w tym wątku do Ciebie. Dalej jak chcesz to możesz się ze mną powyzywać na BB maila. Mam teraz supka więc moja skrzynka pomieści spokojnie 50 maili;-)

Co więcej, z Twoich postów nic nie wynika. Gdy Ty sobie płaczesz i mękolisz to inni pracują. Jest lista, dyskutowane są kolejne aspekty. Jeden user z czołowej ligi pisał wyżej, że praktycznie wystarczy posiłkować się tylko moją listy.

Panie kochany...w piątki moja skrzynka aż trzeszczy od wiadomości od właścicieli scautowanych zawodników. Do tego pomagam vinniemu w trzymaniu formy podkoszowych i m4tiemu w treningu zawodników podczas jego problemów z netem. Swego czasu, kiedy miałem mniej obowiązków w realnym świecie miałem nawet 3 roczniki zawodników...Ty natomiast odwróconymi zajmujesz się pisząc o nich na forum podczas wyborów i tyle Twojej pracy w tym temacie. Z resztą "odwróconych" nawet w Twoim teamie nie widać. Ja mówiąc o treningu opieram się na swoim doświadczeniu, Ty natomiast wszystko opierasz na swoich "czarach". Owszem, informatykiem jesteś świetnym ale w moim przekonaniu o treningu w BB i realiach naszych reprezentacji wiesz niewiele.

This Post:
00
152140.76 in reply to 152140.75
Date: 7/25/2010 9:37:18 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Skończ z tym płakaniem. Teraz już wszyscy widzą, że to efekt frustracji, że dostałeś mniej głosów ode mnie, sam to przyznałeś parę postów wyżej:
Co do B.B.Kinga...Zacząłem dyskusje ponieważ przeraził mnie wynik B.B Kinga w wyborach i wizja takiego selekcjonera i "odwróconych" w NT w niedalekiej przyszłości. Stwierdziłem, że trzeba jakoś zareagować, żeby sytuacja w przyszłości się nie powtórzyła...i nic do tego nie ma to, czy startowałem w wyborach czy nie. Dyskusja była jaka była...być może była też nudna i nie wszystkich interesowała;-)

Dostałeś mało głosów, bo miałeś słaby plan wyborczy, pełen frazesów i zero konkretów. Nawet planów treningowych nie masz rozpisanych. Twój wątek wyborczy do momentu zakończenia wyborów liczył bodajże 25 postów... Dopiero gdy zacząłeś mnie atakować to dobił do liczby o rząd większej.
A moje listy są używane, dodatkowo moje postulaty o treningu boków też.
A wynik wyborczy powinien Ci dać do myślenia, że to Ty się mylisz. BB-cy może specjalnie a może niechcący stworzyli taką grę, która jest inna niż Twoje wyobrażenia.
ale w moim przekonaniu

Przecież Ty nawet nie do końca rozumiesz na czym odwróceni mają polegać. Dla PG broniącego jako C skillem głównym ma być ID a bokiem OD a nie na odwrót. Zacznij opierać się na logicznym rozumowaniu a nie jakiś tam mglistych przekonaniach. Wyborcy Twoje przekonania ocenili.

--
@All: Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale sami widzice, że to nie ja zacząłem i sami widzicie wyżej jakie są powody tych nudnych ataków. Nie wiem co mam zrobić, żeby "przerażony wynikiem wyborczym" frustrat przestał biegać za mną po wszystkich wątkach i płakać w kółko na tą samą nutę. Niech moc będzie z Wami ;-)

This Post:
00
152140.77 in reply to 152140.76
Date: 7/25/2010 10:01:06 AM
Overall Posts Rated:
7474
Gorąco zachęcam do zaopiekowania się tym zawodnikiem:

(138252.710)

This Post:
00
152140.79 in reply to 152140.78
Date: 7/25/2010 12:15:16 PM
Overall Posts Rated:
7474
Prosiłbym, żeby kozlik4 i B.B. King założyli sobie albo wybrali jakiś własny wątek na dyskusję o wyborach. Głosowaniach. Wynikach. Wyborcach itd.

W tym wątku nie rozmawiamy o HISTORII ;)

Last edited by Hawkeyed at 7/25/2010 12:15:32 PM

This Post:
00
152140.80 in reply to 152140.78
Date: 7/25/2010 12:32:41 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Równie dobrze głosy mogłyby pójść na mnie, to tylko spekulacje. Ale jednak gdyby Kozlik był taki pewny, że głosy Matiego poszłyby na niego, to nie byłby tak przerażony moim wynikiem wyborczym ;-) To Kozlik ma problem z wynikiem wyborów a nie ja.

Dla mnie zresztą to nieistotne. Liczą się kwestie merytoryczne, wypowiadałbym się dokładnie tak samo wszystko jedno czy bym zajął piąte lub pierwsze miejsce. Natomiast zupełnie co innego gdy kogoś ataki są inspirowane wynikiem wyborczym, na co jest żywcem dowód kilka postów wyżej.

Kolejna kwestia to po co ten język ze wsadzaniem buty? Akceptuję, że możesz się ze mną nie zgadzać, ale nie podoba mi się taka forma. To do niczego nie prowadzi, tylko do napinek. Można się z kimś nie zgadzać, ale jednocześnie go szanować i z szacunkiem się do niego wypowiadać.

Pamiętaj też, że prawie nigdy nie jest tak, że jedna strona sporu posiada 100% racji a druga 0%. Racja jest zwykle podzielona. Oczywiście ja uważam, że mam te minimum 90% ;-) Ale z szacunkiem się odnoszę do innych, bo przecież jego uwagi mogą się przydać.

I najlepsze pomysły najczęściej właśnie powstają podczas merytorycznego sporu, a nie napinek. I z moich postów już trochę pożytecznych rzeczy chyba wyszło. Jest lista draftu, jest lista najlepiej zarabiających Polaków oraz zawodników na świecie - cenne źródło do analizy. Wreszcie nawet ten wątek jest inspirowany moimi wypowiedziami o minimalnym poziomie boków, o trenowaniu na począku trudnych skilli oraz o sugerowaniu się u młodych zawodników sumą skilli a nie rozkładem.

A napinka może być co najwyżej inspiracją do jeszcze większej napinki lub do zniechęcenia innych do czytania wątku.

This Post:
00
152140.81 in reply to 152140.80
Date: 7/25/2010 12:50:49 PM
Fragmin Team
III.7
Overall Posts Rated:
11191119
A napinka może być co najwyżej inspiracją do jeszcze większej napinki lub do zniechęcenia innych do czytania wątku.

Nie, no jeśli chodzi Ci o to - to robisz wszystko w tym kierunku...
Jak dla mnie piszesz długie, elokwentne posty, które oprócz długości nic w sobie nie zawierają...
Ale ja się nie znam...

@GM's - może byście wykasowali posty "o dupie marynie", bo wątek może być naprawdę ciekawy i osoby zainteresowane w pewnym momencie nic nie znajdą w natłoku postów o wyższości B.B.Kinga nad wszystkim i nad wszystkimi...

This Post:
00
152140.82 in reply to 152140.79
Date: 7/25/2010 1:07:41 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Proś Kozlika, to on zaczął. Proszę nie wrzucaj nas do jednego worka. To on jest tym, który atakuje z wykorzystaniem ciemnej strony mocy. Ja używam jasnej strony mocy w pokojowych celach i do robienia list.

Przypominam Ci także, że nie jesteś odkrywcą trenowania boków. Olśniło Cię po tym jak ja o tych zagadnieniach już pisałem. Chociaż u mnie to był tylko jeden z aspektów no i okazał się nie tak kontrowersyjny jak zamiana obrony, więc głównie na nim skoncetrowały się ataki. Chwała Ci, że nie podążyłeś za tym owczym pędem i skupiłeś się też na innych elementach, ale też nie pisz, że jesteś odkrywcą. Co najwyżej uważniejszym uczniem ;-)

Tu masz punkt 7 o bokach (148681.146)
Tu z kolei masz trochę o treningu na nieswojej pozycji (148681.157)
Dodatkowo na pewno o wiele wcześniej pisałem o tym, że zawodnicy do kadry powinni trafiać w wieku 27 lat a nie 23. Nie wiem czy pamiętasz, ale rozmów o odwróconych było wcześniej więcej i aspekt późniejszego trenowania skilli głównych poruszałem już kilka razy.
Jest też pełno moich postów o skautowaniu. Zamiast trenować zawodnikowi boki to najlepiej, żeby już je miał od początku ;-) W ciągu ostatnich kilku tygodni to chyba ze sto razy pisałem o sumie skilli. Lista też jest posortowana po sumie. A więc o lepszych bokach. A Ty pisałeś o wyciąganiu trzech dziur z okropnego poziomu ;-) I gdy dopiero pisałeś swoją rewulację to ja już dałem listę draftu posortowaną właśnie idealnie pod ten model. Czyli gdy Ty byłeś dopiero na etapie pisania planu to ja już byłem w fazie realizowania tego planu ;-)

Advertisement