BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: JoeBlack

This Post:
00
208962.72 in reply to 208962.71
Date: 2/9/2012 5:59:24 AM
Overall Posts Rated:
411411
egy LA néha benézhetne ide.

From: kaygee

This Post:
00
208962.73 in reply to 208962.70
Date: 2/9/2012 6:09:14 AM
Overall Posts Rated:
173173
Bedobóból nem volt jó felhozatalunk, mikor elkezdtük a multis programot. Defektek itt-ott, amiket nehéz helyrehozni, értelmetlen lenne azt mondani, hogy el voltunk eresztve. Abból kezdtünk el főzni, amink volt, ettől függetlenül annyira rossz azért nem lesz, de még nagyon sok a munka. Ha egyszer jön egy olyan (most mintha lenne), akinél nincsenek ilyenek, hogy 2-es passzolás meg 3-as lepattanó stb, akkor 6-7 szezon jó kemény munkával felhozhatók NT szintre. Jó kis multis irányítónk is lesz, ha a BB szelleme is úgy akarja, már elkezdtük nyomatni, most 22 éves, természetesen alapskill lemaradó, de jön még borúra derü...

UI: hosszú Ű? (majd Péter kijavít). :-)))

This Post:
22
208962.74 in reply to 208962.61
Date: 2/9/2012 6:09:55 AM
Overall Posts Rated:
6262
Az, hogy te ezt így szeretnéd csinálni, érthető, de a dolog nem újdonság. 4-5 szezon óta szorgalmazzuk ezt, ennek megfelelően 23-24 éves korban már vannak ilyen NT esélyes játékosok.

Pontosan kik is ők? jó lenne, ha konkrétummal állnál elő( korral és képességekkel).

Ferling pl. egy nagyon jó alapanyag lett volna erre a programra( ha jól számolom ő 5 szezon edzés után van), amiről most te is beszélsz- hogy már van ilyen, de ő egyáltalán nem úgy néz ki jelenleg, mint ahogy az én terveimben lennének.
Túl gyorsan fel lettek edzve a főskilljei, a fizuja az egekben van, edzeni kiegeket neki már öngyilkos merényletnek számít.
Az ára a fizuja és a másodlagos képességek hiánya miatt a béka s..ge alatt van sajnos, nem tudom hogy miért így lett koordinálva az edzésterve. Nem mellesleg kofa-kárára, aki beleölt 4-5 szezon edzést, és semmi honorálásra nem számíthat az elvégzett kemény munkájáért. Nem mellesleg pedig ellehetetleníti ez a jelenség a felzárkózásunkat az erősebb válogatottakéhoz.
Ha valami, akkor ez veszi el az itthoni tulajokat a centerneveléstől.

Ő a mintapéldája a jelenlegi edzésrendszerünk hiányosságának. Ha eredményeket akarunk elérni, akkor ezen nagyon sürgősen változtatni kell.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 2/9/2012 6:13:53 AM

From: kaygee

This Post:
00
208962.75 in reply to 208962.72
Date: 2/9/2012 6:13:53 AM
Overall Posts Rated:
173173
Folyamatosan az a bajom azzal amit ír, hogy általánosságok.

Azt állítja, hogy a vesztes meccseinket ő más taktikával játszotta volna le. Meg hogy jobban.

Nekem erről azért az a véleményem, hogy bárki bejöhet ide, és analizálgathatja a meccseket anékül, hogy a jövőről és a terveiről akár egy sort is írna. Na meg persze anélkül, hogy ismerte volna az akkori állapotot, például formák, sérülések szempontjából. Nem értem, hogy ettől ő miért lenne alkalmasabb.

Az viszont kifejezetten bosszant, hogy eljön ide nagy szavakkal vagdalkozni, "hozzuk haza a problémás játékosokat" (a nagykeresetű centereket érti ez alatt többnyire) meg hogy találjunk nekik tulajt. Oké, nagy szavakkal én is tudnék dobálózni, csak nem lenne értelme. Konkrét megoldásokat nem ír, csak szajkózza azokat a problémákat, amiket mindenki ismer és kívülről fúj. Én nagyon kíváncsi lennék arra, hogyan gondolja ezt, de minden kérdésemre csak ömlenek az újabb általánosítások és nagy szavak.

Last edited by kaygee at 2/9/2012 6:15:47 AM

This Post:
00
208962.76 in reply to 208962.60
Date: 2/9/2012 6:16:52 AM
Overall Posts Rated:
6262
Ha már NT választásról van itt szó, akkor azért én megjegyezném, hogy az u21-et azért közbe közbe be lehetne áldozni valamilyen módon. Tudom nem pont nekem kéne ezt írni, hiszen pont u21 scout vagyok, de ennek ellenére azért én az u21 helyzetét máshogyan látom, mint itt sokan! Idén, miután a csoportkörnek vége lett, és egy motssal bejutottunk a következő körbe tudta jól mindenki (aki nem az naív vagy én nem tudom), hogy a jó eredmény elérhetetlen. Ilyen esetekben (én persze mindig extrémen gondolkodom ez sokaknak nem tetszik) egyes játékosoknál hagyni kéne az úgynevezett u21 edzés és már az NT-re lehetne náluk koncentrálni. Számomra totálisan mind1, hogy 7. vagy 8.-ak leszünk a csoportban. Viszont a srácok edzésénél az a fél szezon mondjuk kieg edzés tutira jól jönne. Ne felejtsük el azért azt, hogy míg egy tehetség csak 1 évet húz le az u21-be, addig az nt-be akár 4-5 szezonig meghatározó lehet ha annyira elit és jó és pótolhatatlan. Ez azért nem mindegy. Abba azért valamennyire (nem mindenben azért) egyetértek Pörkölttel (megtörtént a csoda), hogy ügyelni kéne arra is, hogy az NT milyen anyagot kap (a megvalósítás persze más téma). Nagyon nem mindegy, hogy eltartható és multis, vagy már 22 évesen 250k a fizetése és nem multis! Nem mennék bele ebbe bővebben, de azt mondom vannak helyzetek amiknél mérlegelni kell, mi a fontos, + 1 győzelem mondjuk az u21-nek, vagy egy jobb játékos mondjuk az NT-nek. Ez már az u21 kapitányok és scoutok felelőssége! Tudom nem könnyű csak úgy beáldozni mondjuk egy regnáló kapitánynak az eredményességet mondjuk! A center és ecs képzésen változtatni kell az fix, de milyen irányba és mennyire radikálisan. Vannak jó ötletek mindkét oldalon, és szerintem amit Kofa csinált az se rossz megoldás! Jobb kezdő értékekkel Ferling és Vona még erősebb lehetne, egyik sem volt az a nagyon multis anyag, mégis mit hozott ki belőlük! Ferling, ha jól tudom idén már lehet kerettag lesz, és kemény u21 kerettag is volt. Valami hasonló nevelés tehát mindkét csapat számára megfelelő lehetne! Ha a tulaj nem esett volna most ki, akkor tovább multizhattuk volna, és maradt volna 190k körül a fizetése ami 2. ligában is eltartható még szezonokig. Így már főskill edzést kapott, és ezért ugrott a fizetése ekkorára! Én egy átmeneti változtatást tartok ebben a témában nyerőnek, a beváltat kell valami újjal keverni, nem radikális változást és nem a mostani rendszer tovább vitelét javaslom!

Ebben teljesen egyet értek Veled.

This Post:
00
208962.77 in reply to 208962.74
Date: 2/9/2012 6:18:22 AM
Overall Posts Rated:
411411
azért azt írtam már a fent említettel kapcsolatban, hogy ha nem esett volna ki, akkor 170k-nál most se lenne sokkal több a fizetése, és kieget kapott volna még sokáig. mivel a kiesés ténye megtörtént, ezért kapott egy bv edzést ha jól emlékszem arra amit írtak nekem, attól meg nőtt az infóim szerint a bv a 2 pontos és a blokkolás is! ez azért keményen dobott a fizetésén egy húszast! erre azért volt szükség, mert ha jól emlékszem volt valami megállapodás valakivel arról, hogy BBB szintű centert megvenne tőle jó áron. és Ferling ezekkel a skillekkel lett BBB szintű center, amit kértek tőle azt teljesítette. de nem kellett volna ennek így történnie. hatalmas pechsorozat végére értünk végre az NT-t nézve remélem!

This Post:
00
208962.78 in reply to 208962.62
Date: 2/9/2012 6:19:00 AM
Overall Posts Rated:
6262

Szerintem a mostani elég jó draft lehetőséget kínál arra, hogy ne mindenki u21-re legyen kergetve, hanem még most az elején két részre lehet bontani a társaságot és más edzéstervet csinálni nekik... aztán lesz ami lesz, mindkét oldalról fognak lemorzsolódni de mindkét helyen lehet igazán jó játékos...

Veled is.

This Post:
00
208962.79 in reply to 208962.72
Date: 2/9/2012 6:21:01 AM
Overall Posts Rated:
2323
Melyik kell fordításba? Ha nagyon kell, le tudom fordítani a nagyját.

This Post:
00
208962.80 in reply to 208962.79
Date: 2/9/2012 6:30:41 AM
Overall Posts Rated:
411411
jó lenne tudni amiről szó van, nem kell pontos fordítás. ááá meg kell tanulnom angolul sürgősen.

This Post:
00
208962.81 in reply to 208962.77
Date: 2/9/2012 6:44:29 AM
Overall Posts Rated:
6262
Értem én, de véleményem szerint egy BV-edzés nem tesz 40k-t a fizetésen, mivel a fizu akkor is nő, ha nincs szintlépés, csak szinten belül magasan áll.
Valszeg a BV-je és a2pontosa is szinten belül magasan volt, az az egy edzés pedig elég volt a szintlépéshez mindkettőben. Azért még 170k-s fizetésűt kiegre edzeni az első ligában is szenvedelmes, nem még a másodikban. A BBB-szereplők pedig sorozatosan igazolnak monstereket, hogy arra az időre, mig érdekeltek a sorozatban, teljesítő képesek legyenek- átmenetileg. Egyszerűbb megoldás venni egy monster alkatot pár százezerét, max 1,5 milláért, mintsem venni egy multizottat 3misi felett akár.

Amint kiesik, nagy esély van rá hogy átadóra kerül, ez az eddigi tapasztalatom. Amíg bent van addig pedig biztosan jó lesz a formája.

Message deleted
Advertisement