Ha már NT választásról van itt szó, akkor azért én megjegyezném, hogy az u21-et azért közbe közbe be lehetne áldozni valamilyen módon. Tudom nem pont nekem kéne ezt írni, hiszen pont u21 scout vagyok, de ennek ellenére azért én az u21 helyzetét máshogyan látom, mint itt sokan! Idén, miután a csoportkörnek vége lett, és egy motssal bejutottunk a következő körbe tudta jól mindenki (aki nem az naív vagy én nem tudom), hogy a jó eredmény elérhetetlen. Ilyen esetekben (én persze mindig extrémen gondolkodom ez sokaknak nem tetszik) egyes játékosoknál hagyni kéne az úgynevezett u21 edzés és már az NT-re lehetne náluk koncentrálni. Számomra totálisan mind1, hogy 7. vagy 8.-ak leszünk a csoportban. Viszont a srácok edzésénél az a fél szezon mondjuk kieg edzés tutira jól jönne. Ne felejtsük el azért azt, hogy míg egy tehetség csak 1 évet húz le az u21-be, addig az nt-be akár 4-5 szezonig meghatározó lehet ha annyira elit és jó és pótolhatatlan. Ez azért nem mindegy. Abba azért valamennyire (nem mindenben azért) egyetértek Pörkölttel (megtörtént a csoda), hogy ügyelni kéne arra is, hogy az NT milyen anyagot kap (a megvalósítás persze más téma). Nagyon nem mindegy, hogy eltartható és multis, vagy már 22 évesen 250k a fizetése és nem multis! Nem mennék bele ebbe bővebben, de azt mondom vannak helyzetek amiknél mérlegelni kell, mi a fontos, + 1 győzelem mondjuk az u21-nek, vagy egy jobb játékos mondjuk az NT-nek. Ez már az u21 kapitányok és scoutok felelőssége! Tudom nem könnyű csak úgy beáldozni mondjuk egy regnáló kapitánynak az eredményességet mondjuk! A center és ecs képzésen változtatni kell az fix, de milyen irányba és mennyire radikálisan. Vannak jó ötletek mindkét oldalon, és szerintem amit Kofa csinált az se rossz megoldás! Jobb kezdő értékekkel Ferling és Vona még erősebb lehetne, egyik sem volt az a nagyon multis anyag, mégis mit hozott ki belőlük! Ferling, ha jól tudom idén már lehet kerettag lesz, és kemény u21 kerettag is volt. Valami hasonló nevelés tehát mindkét csapat számára megfelelő lehetne! Ha a tulaj nem esett volna most ki, akkor tovább multizhattuk volna, és maradt volna 190k körül a fizetése ami 2. ligában is eltartható még szezonokig. Így már főskill edzést kapott, és ezért ugrott a fizetése ekkorára! Én egy átmeneti változtatást tartok ebben a témában nyerőnek, a beváltat kell valami újjal keverni, nem radikális változást és nem a mostani rendszer tovább vitelét javaslom!
Ebben teljesen egyet értek Veled.