1. Moim skromnym zdaniem to w wątkach kadrowych udzielają się ciągle te same osoby i nie mam nic przeciwko temu, że mają taką pasję i się spełniają dzięki temu. To jest jednak głębszy problem, bo społeczność generalnie nie interesuje się poczynaniami naszych zespołów narodowych. Jaki masz plan żeby to zmienić?
2. Jeśli ktoś ciekawy (Twoim zdaniem) się zgłosi to wycofasz swoją kandydaturę?
3. To powinna być zabawa dla całej społeczności, a nie wąskiej gruby osób związanych z kadrą/ami. Wydaje mi się, że jest u nas trochę utalentowanych użytkowników którzy poradzą sobie na stanowisku selekcjonera. I wcale nie uważam, że Stoch się sprawdził. Kowalczyk to klasa światowa, w skokach takim reprezentantem był Małysz, ale nie Stoch, przynajmniej jeszcze nie teraz. Wenger sprawdził się w Arsenalu, ale ostatnie lata to kompletna porażka i raczej ciągnie ten klub na dno, a nie pcha do góry - tutaj zmiana jest wręcz wskazana. ;)
4. Ale teraz jest to samo co w sezonach od 3 do 14 - przy kadrach kręci się ciągle ta sama, wąska grupa osób. Nie trzeba tego tłumaczyć układami, klikami czy szajkami. To jest oczywiste - praca przy kadrach wymaga zaangażowaniu i poświęcenia wolnego czasu, a nie każdy ma czas (to chyba najważniejsze) i chęci. Prowadzenie klubu jest dużo prostsze, bo szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie. Klub jest dobrem pojedynczego użytkownika, a kadra jest dobrem wspólnym - całej społeczności.
5. Który z pozostałych kandydatów reprezentuje "stare"?
6. Mr.President_ELIT też był dwa razy trenerem kadry NT. Za dużo jednak nie zdziałał - nie byłem użytkownikiem BB w tamtych czasach, więc oceniam sam wynik, choć nie znam okoliczności. Podobnie Leszek w U-21, czy też Vinnie_Jones podczas poprzednich kadencji. Nie można doceniać samych zalet związanych z "guziczkami", bo to w żadnym wypadku nie gwarantuje sukcesu. Obycie "na stołku" jest niewątpliwie zaletą, bo oczywistym jest fakt, że lepiej mieć lepsze/gorsze doświadczenie niż żadne, ale to nie wszystko.
7. Możesz rozwinąć czego nie zdążyłeś zrobić? Nie mogłeś zająć się tym po kadencji?
8. Jeśli wygrasz i podwinie Ci się noga (odpukać w niemalowane drewno!) to już zawsze będziesz słuchać głosów, że sukces udało Ci się zrobić tylko dzięki własnemu parkietowi. ;)
Dlaczego ponownie NT, a nie U-21? Podobno nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.