Hi,
Jaz sem gledal tekmo iz tribune (zdaj je temperatura na Finskem lih prav za dopust). Zraven mene je bil moj igralec Miha Požlep, ki je norel celo tekmo (ker ne more igrati zaradi poškodbe), tako da sem norel tudi jaz...
Po tekmi je stekel na igrišče in se veselil z našimi. Kaj naj rečem...če bi hotel posneti film o košarki, bi posnel to tekmo kot celovečerca. Od destruktivne prve četrtine, kjer je šlo vse po maslu (dominacija v skoku, ogromno favlov Estoncev (8 in 4 od njihovega drugega najboljšega igralca Läns-a), dober prenos žoge in suveren met iz igre), pa do druge katastrofalne četrtine, kjer so se Estonci pobrali in celo povedli za piko. Tretja četrtina je bila še najbolj izenačena v obrambah obeh ekip in njihov PF, ki noče in noče narediti 6 favla, joooj. Naš trener je klical vedno time-out, ko smo dali koš...in vedno sem si mislil.."o, joj...". In potem zadnja četrtina, v katero smo šli z dvemi pikami naskoka. Igralo se je "koš za koš" in ko je Kordiš sfavliral, sem si misli, da nam ne bo uspelo. V zadnji minuti je njihov trener naredil vse kar je bilo potrebno (rezervnega Playmakerja je dal na SF-ja, kjer je pri nas ostal center Jeranko (ki pa je pobral odločilne skoke tako v napadu kot v obrambi v zadnji minuti) in sem si rekel "evo na,...trojka u faco in destrukcija", ampak so metali 1x preko Mikšiča in 2x preko Jerina in zadeli komaj obroč - še dobro... In potem noro slavje na finskem, kjer se fantje pripravljajo na tekmo z Azerbajdžanom in Moldavijo. Danska bo zgodba zase, ker je bolj kakovosten nasprotnik in pred to tekmo bomo točno veli kje smo in kaj moramo narediti za iti v drugi del tekmovanja.
Požlep naj bi prišel nazaj za tekmo z Moldavijo, ampak predvidevam, da bo njegov game shape 7 (zdravniki pravijo, naj bi se vrnil v četrtek, 28.6.2012, lih za pokal in dobil svojih 48 minut treninga), tako da bo realno pripravljen za Dansko.
To je to. Zdaj pa me čaka letalo za Slovenijo.
Bye.