BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Norbi

This Post:
00
237319.72 in reply to 237319.70
Date: 3/6/2013 4:48:58 AM
Egerszeg Rottweilers
II.4
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Már elnézést kértem a kapitányjelöltektől, de azt is leírtam, hogy ezt nem tudtam szó nélkül hagyni...és ez még nem zárja ki azt, hogy más is válaszoljon a kérdésedre.

From: Mikhail

This Post:
00
237319.73 in reply to 237319.72
Date: 3/6/2013 5:00:02 AM
Overall Posts Rated:
188188
NP, csak nem tudom a választási döntésemet a Te véleményedre alapozni. :-(

From: Norbi

This Post:
00
237319.74 in reply to 237319.73
Date: 3/6/2013 5:10:07 AM
Egerszeg Rottweilers
II.4
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Persze, ebben teljesen igazad van, mégegyszer bocsi! Mindenképpen fognak válaszolni a jelöltek is, ebben biztos vagyok, én is kíváncsian várom a válaszokat, a kérdés jó és ki lehet ezt fejteni bőven!

From: kaygee

This Post:
00
237319.75 in reply to 237319.68
Date: 3/6/2013 5:35:51 AM
Overall Posts Rated:
173173
Mikhail, Norbi:

Nagyjából megválaszoltam itt a dolgot: (237319.24)

Abban, hogy multizni kell a magas embereket is, szerintem nincs eltérés a két fél között, a hogyanja, az időzítése, az alaskillek szintje viszont vitatéma.

Ha már felhoztad a kinti védekezés példáját, azt tényleg nem edzenék centernek, erőcsatárnak viszont van értelme.

A blokkolás hatását szerintem nehéz megítélni, de az kizárt, hogy ugyanolyan lesz a játékos, ha van neki, mintha nem lenne, különben az a skill nem lenne ott. De abban biztos vagyok, hogy elsődleges a benti védekezés. Örülnénk, ha olyan gondjaink lennének, hogy mekkora legyen a blokkolás, mert az azt jelentené, hogy minden más rendben van. még egy dologban biztos vagyok, a négy center főskill közül a blokkolás a legkevésbé lényeges.

Abban viszont nem értek egyet, hogy felesleges lenne passzolást edzeni.

From: Chosen
This Post:
00
237319.76 in reply to 237319.75
Date: 3/6/2013 6:05:39 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Az átigazolási listán láttam ezt az iráni játékost. Kérdezném a jelöltektől: szerintetek érdemes hasonló irányban edzeni centereket/erőcsatárokat? Kiemelném a fizetését és a magasságát. Igaz arról nincs infóm, hogy hány éves korára készült el.

Fizetés: $ 102 797
Szerep: alapember
(BuzzerBeta)

TSI 910200
Kor: 29
Magasság: 6'7" / 201 cm
Tehetség szupersztár
Forma: jó (7)

Tempódobás: jó (7) Dobótáv: középszerű (5)
Külső védekezés: legendás (17) Technika: világklasszis (13)
Labdavezetés: kiemelkedő (10) ↑ Passzolás: földöntúli (16)
2 pontos: varázslatos (18) Belső védekezés: földöntúli (16)
Lepattanózás: világklasszis (13) Blokkolás: középszerű (5)
Erőnlét: középszerű (5) Büntető: remek (8)

Tapasztalat: jó (7)

This Post:
00
237319.77 in reply to 237319.68
Date: 3/6/2013 6:11:23 AM
Overall Posts Rated:
145145
Pont ez lenne a cél, hogy olyan edzésrendszert alakítsunk ki, ami összehangolható a csapattal. Ezért tennék a multizást fiatal korba. Így is 1-2 szezon nehezebb, de akkor még nem keres az illető sokat. Már leírtam centeredzésnél, hogy hogyan edzeném, 1-2 szezon kiegektől függően bőven elég multira, és aztán már CSAK belső skill kell, meg támadótempók, ami ugyebár mehet ECS poszton. Erre sokkal könnyebb akárkit rávenni, minthogy a 150k-s centerét tegye ki irányítóba.

A másik: Igen, a fizetés hasonló lesz, viszont a teljesítmény sokkal jobb. Így ha a játékos az edzés végén eladásra kerül, nem 300k-t fog érni, hanem akár milliókat. Első osztályú csapat is sokkal szívesebben veszi át.
Ugyanis ha van pénzed, miért is ne vegyél ugyanannyit kereső játékost, csak használható kiegekkel.

A másik amit szintén kifejtettem, az az edzés továbbadása. Egy kintre már felhúzott játékost sokkal könnyebben adsz tovább első osztályba, vagy akár másodba, ha nem tudnád eltartani, mivel innentől CSAK benti pozíciókon játszatva lehet edzeni.
Egy kiegekben hiányos minimum 80-100k-s játékost a farmokon kívül senki nem engedheti meg magának, hogy ne a saját pozícióján eddze.

Nem azt írtam, hogy 24 éves koráig CSAK külső skilleket kapna egy center, majd akkor indítanánk el a belsőt.

"negyedik év: bv, és 2p. elérhet így 22 éves kora elejére bent egy 14-13-11-et. Kint is egy kellemes 9-10 tempót, passzt szintén, 1v1-ből is 8-9 minimum, ha nem több. "

Ezt írtam. Innentől lehet edzeni még 22-27 éves koráig minimum. Ez 6 év. Ez az általatok leírt 8 hét egy fejlődés esetén is 12 szintlépés. De igazából sokkal több, mivel 22-23 évesen sokkal gyorsabbak, ez is tapasztalat, kipróbáltuk.

De tegyük fel csak 12 szintet lépnek.
egy 17-18-15 az pont 12 szint. Csakhogy itt a kinti skillek már megvannak, a keresztedzést is belelehet számítani, meg azt, hogy az elején gyorsabban fejlődik, így belefér még plusz 1v1 és tempó, ami szintén nagyon gyorsan viszi magas játékosoknál a 2 pontost. a különbség csak annyi, hogy ezeket mind megkaphatja ECS illetve C poszton, sőt a lepattanózás, a tempó és az 1v1 az kétposztos edzés, tehát mégkönnyebb edzeni.
Az illető persze nem 23-24 évesen érné el a válogatott szintet.

Persze egy ilyen hosszú edzéstervnél nehéz pontos adatokat írni, egy egy tized, vagy századszint már szinteket jelenthet évek alatt.

Kinti játékosoknál már szintén leírtam, hogy mit kéne.

From: Mikhail
This Post:
00
237319.78 in reply to 237319.1
Date: 3/6/2013 6:20:45 AM
Overall Posts Rated:
188188
Bence10, Kukac, Keller Ákos.

Tőletek nem lesz bemutatkozás? Nektek kampányolni nem kellene? Szerintem idén is lesz kb. 80 körüli szavazó abból azért el lehetne úgy 10%-t csípni egy jó bemutatkozással.

Hogyan gondoljátok a kapitányi posztot vezetni? Mindent beállítást hetente egyszer elvégeztek vagy alapértelmezett beállítással menne a válogatott?

Várom válaszaitokat.

From: kaygee

This Post:
00
237319.79 in reply to 237319.76
Date: 3/6/2013 6:44:21 AM
Overall Posts Rated:
173173

Rákerestem én is.

Szerintem túloztak ezzel a passzolással, bármi is legyen a posztja. Azért mondom hogy bármi is legyen, mert bár nyilván az edzés is szerepet játszik benne, de volt ő már minden poszton mostanában.

Ha konkrétan erőcsatárt vagy centert kérdezel, akkor nekem ECS esetén nagyobb tempó és labdavezetés kellene, és ez a lepattanó szint alacsony lesz NT-re, eltakarítják az útból. Az a benti védekezés is bántja a szemem. Szerintem a kinti védekezése azért van csak meghúzva, hogy játszhasson bedobót valamelyik benti támadásnál.

Centernél beéri az ember egy alacsonyabb tempóval, mint amennyit egy erőcsatártól elvár, de center poszthoz méginkább túl gyenge ez a pattanó, a kinti védekezés pedig akkor érthetetlen lenne. Tényleg csak a bedobó poszt miatt tartom logikusnak, hogy megpróbálkoztak vele. De szerintem bakot lőttek vele, mert egy bedobónak meg aztán tényleg kéne tempó...

From: Wenger92

This Post:
00
237319.80 in reply to 237319.76
Date: 3/6/2013 7:04:06 AM
Overall Posts Rated:
145145
Köszi a kérdést!

A védekezést túlzónak tartom én is, a tempó miatt kint nem játszhat sajnos.
Erőcsatároknál megéri védekezést edzeni, ha megfelelő szintről indul, akár 11-12 szintre is. A belső védekezése és a blokkolása nekem kevés, a lepattanó sem az igazi bentre. A fizetése pont az alacsony blokkolás és tempó miatt van itt. A passzolással bajom nincs. Ha az illető nem irányító, akkor a fizetését nem viszi, viszont gyors skill, és nagyon hasznos. Fontosnak tartom.

Azt a rengeteg védekezést támadótempóra és támadó 1v1-re hagytam volna, meg egy kevés védekezésre bentre. Akkor jó kis Ecs lehetne.

Én a center meg az erőcsatár között egy különbséget látok. Ha a kv van 6-7 szinten, akkor picit edzeni kell azt is, és akkor ecs.
Ha nincs, akkor azt hagyni kell, de tempó ugyanúgy fontos, labdavezetéssel, technikával együtt.

This Post:
00
237319.81 in reply to 237319.77
Date: 3/6/2013 7:09:16 AM
Overall Posts Rated:
350350

Mindig nem értitek a lényeget. Superfranknak tegnap este vagy 3 flekknyi szöveget küldtem a valós állapotokról.
Nyilvánossá teszem egy részét

Már írtam, hogy 22 év fölött nem edzenek bentre, akkor sem ha 13-13-13 lenne és hipermultis, de a 13 skill 22 évesen lószar egy Nt jelölthöz képest! Összeszarhatja magát a multitól, ha 27 éves korára nem ér el még +8-10 benti skillt 3*13-ról 17-17-16-ig! Idő se lenne rá hogy megkapja a 10 skillt. 23 évesen 5-6 hétbe kerül 1-1 benti skill edzése a 20-21 éves kori 3-mal szemben.
Kaygee írta, hogy 17 bv az NT minimum, sőt a 2 pontosra 18-at preferál

Ad2 A 16-15-14-es embert multiznánk (ennél jobb volt anno Leszkoven - a szerző), ugyanis az elitligások, ha átvennének egy multizható, de még nem kész ilyesmi fazont, akkor ők kintre edzenék. 90%-ban kinti edzést folytatnak az elitligában vagy van, aki semmit se edz! esetleg büntetőt...

Ad3: átküldtem pm-ben a listát, láttál már eddig 2 évről NT esélyes draftot. Mutass belőle egy az 1 db multizhatót! Nem fogsz tudni,mert 1 sincs.... Mit kérsz rajtam számon?
Akkor persze, hogy szűk a kib...tt keresztmetszet....

3-4 évente jön egy darab multizható mvp/ legenda és slussz..
Az is csak 1 db, 2 db 3 éves ciklus kimaradással számolva 7-8 évig kell majd bent rohadni egy korosztálynak az NT-ben amennyiben 3 évente jön 1-1 multizható center.
(Teszem hozzá: 1. nem szabad bothoz kerülnie nehogy elvesszen egyből,
2 fel kell edzeni 7-8 éves edzésciklussal, mint Leszkovennel teszik.)

Nem vállalnak be csapatok tucatjai 6-8 szezonokat 1-1 emberre áldozva azt.
Mutass NT farmon kívül olyan csapatot, aki Nt esélyest edz egy élethosszon át.
Nagyítóval fogsz keresgélni...

másik levélből:

Ott van az u21 küszöbén most Pádár, de a buta lengyel tulaj tiltakozik és nem AKAR 10-12 benti skillt adni neki, pedig annyi kéne minimum az nt-hez vagy még több is...
Nem érdeke, hogy a fia majd valamikor NT lehessen. Ez a gáz, nincs értéke a válogatottságnak a játékban.
Mi vagyunk a hibásak, ha tulajok kézzel-lábbal tiltakoznak az edzés ellen??
Ezt ugye te sem gondolod komolyan!

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/6/2013 7:10:17 AM

This Post:
00
237319.82 in reply to 237319.81
Date: 3/6/2013 7:14:27 AM
Overall Posts Rated:
145145
Leírnád nekem ide, hogy a mostani 19-21 éves korosztályból ki született NT esélyes multis centernek?
Köszi

Advertisement