BuzzerBeater Forums

Hellas - II.3 > Season 57

Season 57

Set priority
Show messages by
This Post:
11
314149.72 in reply to 314149.70
Date: 5/25/2022 5:17:16 AM
Souseikos
II.2
Overall Posts Rated:
163163
Μην το αποκλείεις αυτό, η 1-3-1 θα μπορουσε να δημιουργησει πρόβλημα με την πίεση στην μπάλα, παραμποδίζωντας την να φτάσει στους ψηλούς, ή το τελείωμα της φάσης να γινει απο κόντο με χαμηλό εσω σουτ, απέναντι σε ψηλό.

Πωωωω αν δεν ήταν και ο Σπαρτανς, ο κόκκινος όμιλος θα μας καθάριζε ολοκληρωτικα, ο Σπαρτανς κράτησε τα προσχήματα

Ίσως την επόμενη φορά μια αμυνα 1-3-1 να λειτουργήσει αποτελεσματικοτερα σε εσωτερικές επιθέσεις!!!

This Post:
11
314149.73 in reply to 314149.70
Date: 5/25/2022 6:17:53 AM
Renaissance
II.3
Overall Posts Rated:
6060
Η εσωτερική απομόνωση είναι .. μυστήριο τρένο σαν τακτική, και γι’αυτό άλλωστε δεν επιλέγεται τόσο συχνά από τους managers στα παιχνίδια τους. Συνήθως, το κάνουν ομάδες που παίζουν κυρίως look inside ή low post, για να αποφύγουν το μάντεμα από τον αντίπαλο. Δεν γνωρίζω φυσικά τι αλλαγές έχουν κάνει οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού στην μηχανή, σε ότι αφορά την τακτική αυτή, αλλά έχω παρατηρήσει ότι τελευταία είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με το παρελθόν.

Από προσωπική εμπειρία, έχω την εντύπωση ότι σημαντικό ποσοστό των επιθέσεων στην τακτική αυτή παίρνουν και οι περιφερειακοί, από μέση ή μακρινή απόσταση. Ίσως γι’αυτό να χαρακτηρίζεται σαν «ουδέτερο» το σύστημα από το ίδιο το παιχνίδι.

Θεωρητικά, η μηχανή ψάχνει να βρει το καλύτερο εσωτερικό matchup, που προφανώς σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι κάποιος ψηλός (ο C ή ο PF). Αν όμως ο ψηλός αυτός έχει και καλή πάσα, κάτι που είναι πολύ πιθανό στην περίπτωση π.χ. του Μπλίκα, (ήταν παίκτης εθνικής ομάδας – βέβαια είναι 36 τώρα, αλλά είναι πιθανό να μην έχει πέσει ακόμα τόσο σε πάσα – από τα στατιστικά του πάντως αυτό φαίνεται- έχει 3,5 ασίστ μ.ο. και 7 ασίστ χθες), πολλές φορές βγάζει την μπάλα έξω στους κοντούς για να πάρουν την επίθεση, αν δεν μπορεί να τελειώσει τη φάση ο ίδιος (κάτι σαν τις πάσες kick out που λέμε στο πραγματικό μπάσκετ). Επειδή η άμυνά σου χθες ήταν ζώνη 2-3, μάλλον αυτό συνέβη, χωρίς βέβαια να έχω δει το παιχνίδι, εσύ ξέρεις καλύτερα τι έγινε.

Δηλαδή, η τακτική αυτή έχω δει ότι βγάζει και αρκετά σουτ μέσης απόστασης ή και τρίποντα, και γενικά με μεγαλύτερη ευστοχία απ’ ότι στα εσωτερικά συστήματα. Πολλές φορές επίσης, κατευθείαν κάποιος κοντός παίρνει την επίθεση (μπάσιμο για lay up), ειδικά απέναντι σε man to man, αν αυτός έχει το καλύτερο εσωτερικό matchup, π.χ. αν ο αντίπαλος guard δεν έχει καλή εσωτερική άμυνα. Eπίσης, έχω δει ότι το σύστημα αυτό «μπλοκάρει» περισσότερο απέναντι σε ζώνη 3-2. Μπορεί φυσικά και να μην ισχύει τίποτε απ’όλα αυτά που γράφω, αλλά προσωπικά αυτά έχω δει εγώ από το σύστημα αυτό. Κάποιος άλλος από εσάς μπορεί να γνωρίζει περισσότερα επ’αυτού.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, για το ποσοστό των Απένταρων στο τρίποντο, πιθανολογώ ότι έπαιξε ρόλο η ζώνη 2-3, σε συνδυασμό με την μικρή αστοχία στη μαντεψιά και σίγουρα την διαφορά διάθεσης, που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο. Και πάλι βέβαια, τα ποσοστά των Απένταρων ήταν ψηλά σε όλα τα είδη των σουτ όπως έγραψες κι εσύ..

Για τα φάουλ, νομίζω ότι πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, όλα έχουν ήδη αποφασιστεί (το τελικό σκορ, το πόσα φάουλ θα κάνει ο κάθε παίκτης και όλα τα υπόλοιπα) και εμείς απλά βλέπουμε το «σενάριο» που επιλέγει η μηχανή, που προφανώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι όντως λίγο εκνευριστικό, περιμένοντας την αποβολή του αντίπαλου παίκτη που δεν έρχεται ποτέ..

Γενικά, η μηχανή κάνει τα δικά της, άλλοτε υπέρ μας και άλλοτε εναντίον μας και δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ πώς ακριβώς λειτουργεί. Αν το γνωρίζαμε βέβαια, ίσως και να ήταν πιο βαρετό το παιχνίδι..

This Post:
11
314149.74 in reply to 314149.73
Date: 5/26/2022 12:01:38 PM
Kolosseus
II.1
Overall Posts Rated:
230230
Φίλε Sorcerer θεωρώ πολύ σωστά αυτά που λες για την εσωτερική απομόνωση, άλλωστε έχω κι εγώ την ίδια ακριβώς άποψη... Ορθώς εσωτερική και εξωτερική απομόνωση κατατάσσονται στα ουδέτερα συστήματα.. είναι συστήματα που στα οποία οι καλοί παίκτες επιχειρούν το 1vs1 είτε ψηλοί στην εσωτερική είτε κοντοί στην εξωτερική, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι στην πρώτη περίπτωση είναι μοναδικό τους μέλημα να πάνε κοντά στο καλάθι ή αντίστοιχα στη 2η περίπτωση να σουτάρουν απ'έξω... Παίζουν ρόλο όλα τα επιθετικά χαρακτηριστικά του παίκτη. Είναι ένα είδος βασικής επίθεσης με πιο συγκεκριμένο πλάνο και λιγότερο πλουραλισμό επιθετικά (εννοώ τρόπου επίθεσης και όχι προσπάθειες ανά παίκτη). Έχει και αυτό το δικό του ρίσκο καθώς αν πετύχει η απομόνωση μπορείς να κάνεις παπάδες, αλλά αν δεν πετύχει (καλός αμυντικός στον παίκτη που επιχειρεί απομόνωση, τραυματισμός παίκτη, πετυχημένη άμυνα ζώνης ή box) βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο..

This Post:
00
314149.75 in reply to 314149.73
Date: 5/26/2022 12:10:51 PM
LuNey_ToOnS
II.1
Overall Posts Rated:
219219
Second Team:
TaZmaNian_DeviLs
Επειδή η άμυνά σου χθες ήταν ζώνη 2-3, μάλλον αυτό συνέβη, χωρίς βέβαια να έχω δει το παιχνίδι, εσύ ξέρεις καλύτερα τι έγινε

Ε ναι κάπως έτσι πήγε το παιχνίδι. Επίσης το ήξερα και γω ότι σαν τακτική είναι για να γλιτώσεις μάντεμα. Βέβαια δεν παύει να είναι εσωτερική τακτική, αλλιώς γιατί να λέγεται "εσωτερική".

Επίσης καταλαβαίνω τη λογική ότι από την 2-3 δημιουργήθηκε ανισορροπια και του έδωσε η μηχανή τρίποντα λόγο της "καλής" πασάς του Μπλικα. Τώρα τι πάσα μπορεί να έχει ένας ψηλός στα 140Κ μισθό ο οποίος ταυτόχρονα κατεβάζει και τα ριμπάουντ του και να βάζει και τα πονταλακια του και να παίζει και την αμυνουλα του... δεν μπορώ να καταλάβω.. Δεν είχα δα και αμυντικούς U21 μέσα.

Και επειδή τα σκεφτόμουν και γω όλη την ώρα όσο έβλεπα το παιχνίδι αυτό περί τακτικής και 2-3 και σπαω την μπάλα εξω κλπ.. Άμα είναι έτσι γιατί σε motion για παράδειγμα, δεν κόβει την μπάλα μέσα όταν το match up σε "θεωρητικά" εσωτερική επίθεση θα ήταν καλυτερο? Γιατί είναι ένα παιχνίδι που σου δίνει την επιλογή της Προ-επιλογής. Δεν είναι διαδραστικός ο αγώνας ούτε έχει κάποιο κρυφό κουτάκι στις εντολές που σου δίνει τη δυνατότητα να προεπιλεξεις τι θα γίνει αααν γίνει κάτι άλλο. Απλά λες.. παίζω εσωτερικά και οι παίχτες πάνε και κουτουλανε ξανά και ξανά μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι, όσες φορές και αν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ενα σουτ απ εξω. Και όταν περνούν ενα σουτ απ έξω, επειδή έχεις δώσει εσωτερικά, είναι "υπο κακές προϋποθέσεις" και συνήθως είναι έξω. Πόσα παιχνίδια εχω κλείσει με 0/15 πχ επειδή απλά παίζω εσωτερικά. Η ανάποδα, πόσα παιχνίδι με 20% ή και λιγότερο κοντά στο καλάθι επειδή παίζω περιμετρικά.

Δεν ξέρω αν βγάζει νόημα έτσι οπως τα γραφω

This Post:
00
314149.76 in reply to 314149.75
Date: 5/27/2022 4:07:47 AM
Renaissance
II.3
Overall Posts Rated:
6060
Φίλε, πολύ κατανοητά τα γράφεις και δεν έχω καμία πρόθεση να το παίξω γνώστης. Απλά προσπάθησα να εξηγήσω τι μπορεί να έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι σου. Και κυρίως, το post έγινε για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο δεν το γνωρίζουμε καλά.

Την εσωτερική απομόνωση οι υπεύθυνοι του παιχνιδιού την χαρακτηρίζουν σαν ουδέτερη επίθεση. Το ότι λέγεται "εσωτερική", πιθανόν σημαίνει ότι η ομάδα ψάχνει να βρει στην επίθεση τον παίκτη που έχει το πιο ευνοϊκό εσωτερικό matchup.

Από εκεί και πέρα, αυτός ο παίκτης θα προσπαθήσει φυσικά να τελειώσει αρκετές φάσεις μόνος του κοντά στο καλάθι, αλλά το σύστημα αυτό φαίνεται ότι βγάζει και αρκετά περιφερειακά σουτ, και συνήθως με μεγαλύτερη ευστοχία σε σχέση με το look inside ή το low post, όπου, όπως σωστά έγραψες κι εσύ, τα ποσοστά στα μακρινά σουτ είναι χαμηλά. Μπορεί να παίζει ρόλο η πάσα του ψηλού αυτού παίκτη, όπως έγραψα στο προηγούμενο post, μπορεί και όχι. Αλλά γενικά φαίνεται ότι στο σύστημα αυτό υπάρχει και πολύ παιχνίδι από μέσα προς τα έξω, που βασίζεται όμως στον παίκτη αυτόν. Και για τον λόγο αυτό νομίζω ότι θεωρείται ουδέτερο σύστημα και όχι καθαρά εσωτερικό. Υποθέσεις βέβαια κάνουμε για το πώς μπορεί να λειτουργεί το σύστημα, όπως και για τα skills του Μπλίκα, που προφανώς δεν τα γνωρίζουμε.

Αντίθετα, νομίζω ότι τα εσωτερικά και τα εξωτερικά συστήματα από την «κατασκευή» τους είναι λιγότερο ευέλικτα σε σχέση με τα ουδέτερα, ως προς το αν το τελικό σουτ θα γίνει περιφερειακά ή κοντά στο καλάθι.

Αν για παράδειγμα, επιλέξεις σε ένα παιχνίδι να παίξεις περιμετρικά, το μεγαλύτερο ποσοστό των σουτ θα είναι αναγκαστικά από μέση ή μακρινή απόσταση, ανεξάρτητα από το αν οι ψηλοί σου έχουν πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι. Είναι σαν να λες στην μηχανή να "αγνοήσει" σε κάποιο βαθμό τα εσωτερικά matchup, προκειμένου να παίξει η ομάδα σου περιφερειακά. Το λέω αυτό με αφορμή αυτό που έγραψες για το motion και γιατί δεν περνάει η μπάλα τόσο πολύ στους ψηλούς, αν αυτοί έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι. Νομίζω ότι είναι θέμα κατασκευής και επικέντρωσης του κάθε συστήματος, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά..

This Post:
11
314149.77 in reply to 314149.76
Date: 5/28/2022 4:31:38 PM
Kolosseus
II.1
Overall Posts Rated:
230230
Ημέρα 11 (Σάββατο 28 Μαΐου 2022) : Επιδόσεις από (https://www.buzzer-manager.com)

Αποτελέσματα
Xanthi Crocodiles 92 - Souseikos 79
Apentaroi B.C 67 - Kolosseus 89
Everton1878 74 - LuNey_ToOnS 93
Renaissance 88 - spartans team 75
BIC TEAM 82 - apisteutoi 94
KakapetraRocks 76 - L e g e n d 88
Skinheads bc 104 - Sakotomokoto Spurs 113
olyefsiniakos 89 - KAE PIERIKOS 96

Οι καλύτερες ομαδικές επιδόσεις της βραδιάς
Πόντοι : 113 : Sakotomokoto Spurs
Ριμπάουντ : 64 : Sakotomokoto Spurs
Ασσίστ : 26 : Sakotomokoto Spurs
Κλεψίματα : 9 : Souseikos
Τάπες : 9 : Renaissance

Οι καλύτερες ατομικές επιδόσεις της βραδιάς
Πόντοι : 39 : F. Alvarez (Skinheads bc)
Ριμπάουντ : 22 : S. García (spartans team), Z. Negro (apisteutoi)
Ασσίστ : 7 : J. Marucio (Skinheads bc), S. Piomenos (Sakotomokoto Spurs), M. Uccheddu (apisteutoi)
Κλεψίματα : 5 : R. Fernandez (Renaissance)
Τάπες : 4 : O. Demortier (olyefsiniakos)

Το Τop 5 της βραδιάς
Πόιντ Γκαρντ : S. Kremenliev (Sakotomokoto Spurs) (24 Πόντοι, 5 Ριμπάουντ, 5 Ασσίστ, 1 Κλεψίματα, 0 Τάπες), R. Fernandez (Renaissance) (18 Πόντοι, 5 Ριμπάουντ, 3 Ασσίστ, 5 Κλεψίματα, 3 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 25
Σούτινγκ Γκάρντ : F. Alvarez (Skinheads bc) (39 Πόντοι, 2 Ριμπάουντ, 6 Ασσίστ, 2 Κλεψίματα, 0 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 33
Σμολ Φόργουορντ : I. Smiljanić (Renaissance) (27 Πόντοι, 10 Ριμπάουντ, 3 Ασσίστ, 1 Κλεψίματα, 0 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 30
Πάουερ Φόργουορντ : T. Chatzipanagiotou (KAE PIERIKOS) (18 Πόντοι, 21 Ριμπάουντ, 1 Ασσίστ, 0 Κλεψίματα, 2 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 35
Σέντερ : S. Piomenos (Sakotomokoto Spurs) (16 Πόντοι, 18 Ριμπάουντ, 7 Ασσίστ, 0 Κλεψίματα, 0 Τάπες), O. Demortier (olyefsiniakos) (11 Πόντοι, 17 Ριμπάουντ, 4 Ασσίστ, 0 Κλεψίματα, 4 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 29

Ο MVP της βραδιάς
T. Chatzipanagiotou (KAE PIERIKOS) (18 Πόντοι, 21 Ριμπάουντ, 1 Ασσίστ, 0 Κλεψίματα, 2 Τάπες) : Αποδοτικότητα : 35

Η χειρότερη επίδοση της βραδιάς
S. Ki Sung (Apentaroi B.C) (0 Πόντοι, 4 Ριμπάουντ, 1 Ασσίστ, 3 Κλεψίματα, 0 Τάπες) : Αποδοτικότητα : -5

Στατιστικά όλων των ειδών
Ο παίκτης με τα περισσότερα λάθη : D. Hidalgo (KakapetraRocks), A. Ybarra Gorbeña (KakapetraRocks), K. Mpalarinis (Souseikos), C. Koumpouris (LuNey_ToOnS), L. Bernaerts (Apentaroi B.C), N. Nevers (Apentaroi B.C), S. García (spartans team) : 4 Λάθη

Ο παίκτης - στόχος των διαιτητών : A. Ybarra Gorbeña (KakapetraRocks), F. Qinghao (Xanthi Crocodiles), G. Elías (Skinheads bc), M. Retišák (Souseikos), D. Loos (olyefsiniakos), N. Nevers (Apentaroi B.C) : 6 Φάουλ

Ο ακρογωνιαίος λίθος (περισσότερα λεπτά) : M. Ravinovicius (BIC TEAM), A. Kavalaris (KAE PIERIKOS), T. Chatzipanagiotou (KAE PIERIKOS), N. Grižickas (KakapetraRocks), Y. Dajun (L e g e n d), J. Marucio (Skinheads bc), S. García (spartans team), U. Pârvu (spartans team) : 48 Λεπτά

Ο σουτέρ : F. Alvarez (Skinheads bc) : 7 Τρίποντα

Ο καλύτερος : D. Margalit (Souseikos) : Αξιολόγηση : 18.5

Ο χειρότερος : D. Dimou (L e g e n d), G. Elías (Skinheads bc) : Αξιολόγηση : 7.5

This Post:
11
314149.78 in reply to 314149.76
Date: 5/28/2022 4:39:07 PM
LuNey_ToOnS
II.1
Overall Posts Rated:
219219
Second Team:
TaZmaNian_DeviLs
Ελπίζω να μην με παρεξήγησες. Ήμουν λίγο πιο "επιθετικός" διότι και γω προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται. Από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι πιο πολλά έχετε παρατηρήσει από εμένα. Βέβαια μου ξεφεύγουν και πολλά γιατί συνήθως τα παιχνίδια τα βλέπω στο τρένο και δεν πολύ-προσέχω κάποιες φορές και δε συγκρατώ πολλά.

Αυτό δλδ που καταλαβαίνω από αυτά που λέτε με τον Λα φιόρε ειναι οτι το εσωτερική ή εξωτερική εχει να κάνει με το ποιος παίχτης περιφερειακός ή ψηλός θα πάρει την μπάλα και όχι με το από που θα γίνει η προσπάθεια. Από εκεί και πέρα ανάλογα το match up ο παίχτης θα αποφασίσει πως θα επιτεθεί.

Επειδή όμως είμαι αρκετά γκρινιάρης δεν μπορώ να αφήσω να περάσει στα ψιλά η άνετη νίκη των Ροδίτων σήμερα!

Η Granny μας έχει καλέσει ήδη όλους αύριο σπίτι για οικογενειακό συμβούλιο

This Post:
22
314149.79 in reply to 314149.78
Date: 5/28/2022 5:44:41 PM
Souseikos
II.2
Overall Posts Rated:
163163
Θανασακ, ειναι πολυπαραγοντικός ο μηχανισμός και θέλει πολύ ενασχόληση και παρατηριτικότητα πειραματισμό και αναλύτικη σκέψη, αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σιγουρος γιατι δεν ξέρεις τα δεδομένα των αντιπάλων ή ξέρεις μερικά μονο.

Κοίτα το παιιχνίδ μου σήμερα. Όλοι ξέρουν ότι η ομαδα που πιεζει με 3-2 ή 1-3-1 ή fcp θα έχει πέναλντι στο ριμπαουντ και μπουστ στην έξω αμυνα και στα κλεψιματα. Εεεεε στο δικό μου παιχνίδι η ομάδα που πίεζε με εξω ζωνη 3-2 πήρε 63 ριμπαουντ και αυτή που μαρκαρε μ2μ πήρε 38. Αντίθετα η ομάδα που πίεζε έκλεψε 2 φορες την μπάλα και η ομαδα με μ2μ 9 φορές. Εεε προφανώς ολα τα υπόλοιπα δεδομένα (συμπεριλαμβανόμενων και των χαρακτηριστικών των παικτων) μαζί με τα προαναφερθέντα οδήγησαν σε αυτό το παράδοξο απο πλευρασ βασικών επιλογών στατιστικό. Άντε να βγάλεις συμπεράσματα απο το σημερινό παιχνίδ, θα κάψεις φλάντζα λέμε.

3-0 ο Ξανθιώτης τον Σουσεικό και μάλιστα αυτήν την φορά με τις πιιο δυσκολες συνθηκες (για τον Ξανθιώτη) απο τις προηγουμενες, γιατι σήμερα δεν έκανα εκπτωσεις όπως πέρυσι που κτυπησα το κυπελλο, αλλά παρόλο αυτά εχασα και πιο ευκολα :(

Last edited by kouskouserovits at 5/28/2022 5:50:12 PM

This Post:
00
314149.80 in reply to 314149.78
Date: 5/28/2022 6:15:48 PM
Renaissance
II.3
Overall Posts Rated:
6060
Εννοείται φίλε,καμία παρεξήγηση. Σιγά μην τσακωθούμε για το buzzerbeater. Έχουμε σημαντικότερα προβλήματα να λύσουμε όλοι μας..
Σε ότι αφορά τις απομονώσεις (εσωτερική και εξωτερική) , κατά πάσα πιθανότητα ναι, κάπως έτσι λειτουργούν. Και γι'αυτό θεωρούνται ως ουδέτερα συστήματα.

This Post:
00
314149.81 in reply to 314149.80
Date: 5/29/2022 2:24:57 AM
Kolosseus
II.1
Overall Posts Rated:
230230
Φίλε bobo το πρόγραμμα είχε 8 παιχνίδια... Για το δικό μου βρήκες να γκρινιάζεις;; Δηλαδή πρέπει συνεχώς να τρέμει το φιλοκαρδι μας τα τελευταία λεπτά των αγώνων;; Δεν εχω κι εγώ δικαίωμα όπως και οι υπόλοιποι σε ένα ήρεμο απόγευμα;;; Μπήκαν τα σουτ, βγήκαν οι άμυνες, κερδίσαμε... Είναι μόνο μια νίκη και τίποτα παραπάνω..

This Post:
00
314149.82 in reply to 314149.78
Date: 5/29/2022 4:50:14 AM
Souseikos
II.2
Overall Posts Rated:
163163
Bobos βλεπω καλά ? ή χθες ήταν το πρωτο παιχνιδι φέτος που ο Μπλικας δεν έδωσε ασσιστ ? Πάντως 3ποντα παλι εβαλαν οι Απενταροι

Επειδή όμως είμαι αρκετά γκρινιάρης δεν μπορώ να αφήσω να περάσει στα ψιλά η άνετη νίκη των Ροδίτων σήμερα!

Advertisement