BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým III

Národní tým III (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Vrta

This Post:
00
199609.729 in reply to 199609.727
Date: 1/22/2013 4:37:03 AM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Na SF hrál minimálně chvíli taky Holuša a to je jinej kanón:-)

From: rwystyrk

To: Vrta
This Post:
00
199609.730 in reply to 199609.729
Date: 1/22/2013 4:56:23 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
V tomhle zápase to přece jen o trochu lépe střílelo Hemzovi. I když nejlépe na tom byl asi Böhm, i když se necpal do koncovky až tak často jako ti dva přes stejnou minutáž. Navíc je výrazně předčil v +/-.

This Post:
00
199609.731 in reply to 199609.730
Date: 1/23/2013 6:02:20 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Kdyby si někdo chtěl projít, jak se vedlo guardům na SF, tak tady statistiky, kdo tam kdy byl.
Hemza - 10:33->13:28, 21:39->22:48
Böhm - 41:34->42:11
Holuša - 15:24->16:27, 30:45->33:17

A taky podkošáci
Urbánek - 00:00->07:15, 13:28->15:24
Rázl - 29:40->30:25

This Post:
11
199609.732 in reply to 199609.731
Date: 1/24/2013 7:25:43 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Ještě bych možná otevřel jedno téma a to jsou dohody a jejich potenciální porušování soupeři. A chtěl bych se zamyslet nad tím, kdy dohodu ještě nabízet a kdy už ne. Nechci tím ale zpochybňovat nabízení dohod na úrovni NT jako takové, o tom mám jasno.

Existuje užší špička, do které bych zařadil zhruba Slovensko, Polsko, Španělsko, Itálii, Francii, Čínu a USA. V rámci těchto soupeřů obvykle není problém se dohodnout na TIE, pokud vyloženě není jedna ze stran v situaci, že je nucená riskovat a hlavně je možné se na slovo protistrany dlouhodobě spolehnout, pokud je dohoda učiněna.

Pak ale následují týmy druhého sledu, u kterých těžko předpokládat, že by vůbec měly na stejné úsilí nějakou šanci, nicméně může být pro ně i tak výhodné náladu pošetřit. U těchto týmů jsme často schopni vyhrát i na TIE-normal a jak se v poslední době ukazuje, otevřený zápas jsme schopni hrát i TIE-CT. A v těchto případech se naskýtá otázka, jestli se vůbec o nějakou dohodu pokoušet. Lepší je možná hrát TIE bez dohody, než soupeři schopnému dohodu porušit dopředu náš TIE avizovat. Může se pak k CT odhodlat až na základě dohody a jinak by ho třeba ani nehrál.

Pak jsou týmy třetího sledu, kde o dohodě ani neuvažuju a hraju TIE tak jako tak, protože věřím ve výhru i proti CT.

This Post:
00
199609.733 in reply to 199609.732
Date: 1/28/2013 1:27:36 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Dneska MS vstupuje do fáze zápasů čtvrtfinálové skupiny. Dnešním naším soupeřem je Španělsko.

Budeme hrát Look Inside a osobku, nebudeme teď nic moc vymýšlet. Pokud vyhrajeme, tak si tím prakticky zajistíme postup do semifinále s ohledeme na další los. Navíc i v případě prohry je postup do semifinále hodně reálný.

Sestava:
PG/SG - Smolník 9, Böhm 8++, Jirák 9, Holuša 9, Průcha 9
SF - Sedlár 9, Zita 9, Volný 8,
PF/C - Vogel 9, Urbánek 8, Hána 7, Teč 8

mimo sestavu Bém 9 (prostě guardů ve formě aktuálně hodně a dostáváme se do situace, kdy i drobnosti jako kondice či zkušenosti nebo jeden klíčový skill o něco níž než ostatní můžou rozhodnout o nominaci), Hemza 8, Rázl 7 a zraněný Liska 7. Jak je vidět, pořád někteří klíčoví hráči jako Hána jsou schopni se nominovat na zápas i ve formě 7.

This Post:
00
199609.734 in reply to 199609.733
Date: 1/28/2013 3:22:41 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Tak do zápasu jsme vletěli jako vítr, bohužel to bylo jediné období, kdy jsme soupeře přehráli. Dneska chybělo, aby někdo z našich hráčů podal nadstandardní výkon a pomohl soupeře pokořit. Trochu mě překvapil trenér, že při formě 9 dal Sedlárovi 32 minut a Zitovi jen 15. Asi nám taky úplně nepomohlo, že tradiční tahouni Hána a Urbánek neměli ideální formu. Navíc chyběl zraněný Liska. Naštěstí šance na semifinále i přes prohru zůstávají reálné a doufejme, že do případného semifinále se nám povede připravit tým v lepší formě.

This Post:
00
199609.735 in reply to 199609.734
Date: 2/4/2013 2:28:07 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Dneska hrajeme další zápas MS proti Polsku. Již je v poločase a prohráváme zatím o 3 b)ody, takže všechno je zatím otevřené.
Hrajeme Look Inside a osobku, sestava:

PG, SG - Holuša (9), Průcha (9), Hemza (8+), Böhm (8), Smolník (8)
SF - Volný (9), Sedlár (8), Zita (8)
PF, C - Vogel (9), Urbánek (9), Teč (9), Hána (8)

Na tribuně zraněný Liska (6), Rázl (8), Jirák (7) a Bém (8-).
Ve hře bylo povolání Sivka (9) místo Smolníka. Ale proč k tomu nedošlo, jen dokresluje můj současný vztah k BB. Prostě jsem v pátek po tréninku nastavil sestavu z hráčů, kteří jsou aktuálně na soupisce, napsal jsem si Amaremu o Sivkovy skilly, ale do začátku zápasu jsem si nenašel čas, abych Amareho páteční odpověď vyhodnotil a pro jednoho z nich se rozhodl (i když ani teď nemůžu 100% říct, že bych Sivka povolal, jedna jeho vlastnost mi u něj dlouhodobě vadí.

Každopádně, protože chybí už jen několik týdnů do konce sezony a dalších voleb na trenéra NT, tak bych chtěl hlavně na zkušené manažery apelovat, zda by zvážili, jestli nechtějí kandidovat. Začínám cítit, že již nastal čas, kdy by někdo jiný mohl v pozici trenéra dát NT více. Nebránil bych se nějakým nepravidelným nezávazným konzultacím novému trenérovi.

This Post:
00
199609.736 in reply to 199609.735
Date: 2/4/2013 3:32:03 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Tak bohužel jsme napínavý zápas dneska prohráli. Za stavu 108:108 dal klíčovou trojku soupeřův PF Weryszko přes našeho Teče a pak už to bylo jen o faulech, trestňácích a naší neúspěšné střelbě. Zajímavou informaci pustili na chatu, že to jejich PF má JS/JR 14/11.
Postup do semifinále teď budu trochu loterie. Protože Španělé pro mě nepochopitelně v situaci, kdy měli semifinále prakticky jisté, zvolili na Slováky normal a může jim nálada příště chybět proti Číně a situace ve skupině se může zamotat tak, že bude nakonec při našich očekávaných 4 výhrách rozhodovat skore. Nebo se to dokonce může zamotat asi i tak, že 4 jiné týmy budou mít 5 a více výher. Ale i tak si myslím, že nemělo cenu dneska použít náladu. Škoda jen, že Hong Kong se nechtěl více vytáhnout na Čínu.

This Post:
11
199609.737 in reply to 199609.736
Date: 2/6/2013 7:33:00 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Zatím vidím, že moje vyjádření nemělo vůbec žádnou odezvu, tak zřejmě budu muset zvážit i variantu pokračování u kormidla NT i pro další sezonu (ale opravdu jsem ve fázi zvažování). V poslední době mě ta funkce nebaví i proto, že s několika manažery vlastnící hráče pro NT je velmi problémová spolupráce. Naše repre v mých očích trochu stagnuje oproti dalším členům nejužší světové špičky. Proto jsem se pro (případnou) příští sezonu rozhodl změnit koncept povolávání hráčů do reprezentace, tak abychom zase do budoucna šli výkonnostně vpřed.
Do NT nebude povolán žádný hráč, jehož majitel nebude intenzivně spolupracovat s trenérem NT. Pod tím si představuji:
- jednoznačně deklarovat, že má majitel zájem, aby jeho hráč hrál za NT,
- trénovat (případně netrénovat) pravidelně hráče ve skillech po domluvě se mnou,
- dodržovat minutáž maximálně 70 minut týdně,
- v případě, že hráče potřebuje postavit tak, že hrozí více než 70 minut, předem mne informovat a ve výjimečných případech dle programu klubu a NT bude trenérem NT akceptováno,
- v případě, že hráč odehraje více než 70 minut neplánovaně, iniciativně mě sám informovat s vysvětlením, proč k tomu došlo (nečekané prodloužení, zranění spoluhráče, vyfaulování spoluhráče apod.)
- hráč, který 3x za sezonu nedodrží (bez dohody, bez omluvy) dohodnutý trénink nebo minutáž, nebude dále povoláván (ani v dalších sezonách, pokud nepřestoupí)
Budu raději budovat perspektivní tým s manažery, kteří na tom mají zájem i za cenu dočasného poklesu výkonnosti, než se někoho doprošovat, což stejně nikam obvykle nevede.

Budu taky zveřejňovat seznam hráčů, kteří mají na NT, ale z výše uvedených důvodů v ní aktuálně nebudou. To budou vhodní kandidáti na přestup a v případě přestupu do týmu, jehož manažer bude ochoten spolupracovat, nic nebude bránit jeho povolání do NT.

Pokud by měl někdo zájem o aktuální seznam hráčů, jejichž přestup bych uvítal, ať mi napíše do pošty, v tuhle chvíli nechci jména hříšníků ještě zveřejňovat.

Last edited by rwystyrk at 2/6/2013 7:34:37 AM

From: Maxson

This Post:
00
199609.738 in reply to 199609.737
Date: 2/6/2013 9:18:09 AM
Overall Posts Rated:
7979
Zajímavý příspěvek!
Já věřím, že se ve volbách najde nějaký jiný (nový) kandidát na trenéra NT. :-) Jinak to vypadá na zajímavé volby, už se na to těším, vyhrocená situace u sousedů ze Slovenska a také u nás.
Nevím jak momentálně probíhá trénink u hráčů NT a jaké jsou problémy, ale ohledně formy nesleduji nějaké výrazné problémy. Záměrně nepíši hlídání minut, protože podle mě se dá krásně forma pohlídat, i když hráč neodehraje těch tvých max. 70 minut a myslím, že min. je 55, že? Jsou i jiné způsoby jak si pohlídat formu a jak to sleduji poslední dobou, někteří hráči i přes odehrání ideálních minut jen tak na formu 9 nedosáhnou a jiní si ji drží, i když minuty nejsou ideální.
Ty tvé podmínky se mi zdají být docela nesmyslné a asi na ně skoro nikdo nepřistoupí, takže pokud dál setrváš ve funkci, v NT budou hrát hráči "béčkové" kategorie, nebo tvá základní pětka z BC Hostivař a pár dalších jedinců... :-D

From: rwystyrk

This Post:
00
199609.739 in reply to 199609.738
Date: 2/6/2013 10:04:32 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Jiné způsoby jak pohlídat formu se dají uvažovat u hráčů, co už jsou dotrénování jak skillově, tak mají dostatečnou i staminu + FT, jako třeba Hána a pár dalších, obecně řekněme zhruba hráči 29/30 let a více. Těžko o něčem takovém kromě třeba 1 týdne v sezoně, kdy se hraje semifinále/finále ME/MS uvažovat třeba u kluků, kterým je 25/26 let. Takže pokud někdo formu při přejíždění minut drží 25 letému klukovi tréninkem formy na úkor normálního tréninku a je asi zřejmé, že takový hráč se rychle stane, jak ty říkáš, "béčkovým".
Problémy se ve větší míře v tuhle chvíli týkají 2 hráčů, v menší míře, asi řešitelné u několika dalších hráčů a jsou to hráči, kteří NT teprve nedávno dorostli. V nedávné minulosti se problém týkal Volného, kde se to vyřešilo dobře známým přestupem. Stabilním oporám se tyto problémy vyhýbají.
Takže si myslím, že obavy z Tvého scénáře nejsou na místě. A myslím si, že kdo má opravdu zájem o NT, nebude mít s těma podmínkama sebemenší problém.
Chceme-li dlouhodobě konkurovat špičce, je potřeba neztrácet zbytečně ani jeden trénink v době, kdy je hráč mladý (z hlediska NT řekněme do 27 let) a následně musíme co nejméně riskovat formu u hráčů, co už dorostli NT.
Samozřejmě, že občas i při správných minutách zaúřaduje náhoda, ale z mých dlouhodobých zkušeností hráči, co dodržují minuty mají mnohem méně častější výkyvy formy než ti, kteří je nedodržují (neuvažuji-li trénink formy, ale ani ten není všemocný při opakovaném přejíždění minut).

Advertisement