Coś faktycznie nie cieszy się ta dyskusja zbyt dużym zainteresowaniem:/
9. C pod R&G:
Rzut z wyskoku:7 Zasięg rzutu: 4
Obr. na dystansie:6 Kozłowanie:7
Wejście pod kosz:7 Podania: 7
Rzut z bliska:15 Obr. pod koszem: 18
Zbieranie:17 Blokowanie: 12
10. C pod LI:
Rzut z wyskoku:6 Zasięg rzutu:2
Wejście pod kosz:8 Podania:7
Rzut z bliska:19 Obr. pod koszem: 18
Zbieranie: 17 Blokowanie:10
Pozwolę sobie to skomentować:D
Według mnie Ci Twoi centrzy nie różnią się za wiele od siebie. Szczerze powiem, że jako scaut C nie bardzo idę tym tropem:) Nie wiem czy mam coś zmienić??:D W sumie to Ty tu dowodzisz;P Według mnie Ci centrzy stworzeni przez Ciebie są zbyt podobni. Wydaje mi się, że powinno być większe rozdzielenie funkcji. Ja uważam, że C do Runa powinien mieć sporo lepsze zbiórki od C do LI, ponieważ rzuty za 3/z dystansu są częściej niecelne niż z bliska i dobrze by było żeby ktoś te piłki łapał. Zbiórki moim zdaniem nie podlegają dyskusji...ale co z IS i ID. ID według mnie powinno być wysokie/takie samo u C do LI i do Runa. C po prostu zawsze musi dobrze bronić pod koszem, tak jak i obwodowy na obwodzie. Co natomiast zrobić z IS. Owszem IS przydaje się przy dobitkach...ale według mnie nie można mieć wszystkiego i trzeba z czegoś zrezygnować. Skoro atakujemy z obwodu to ja bym zrezygnował właśnie z IS na korzyść wyższego RB, BL a nawet ID (IS około 11-12)... no i nie zapomniałbym o PS. Skoro ten C nie potrafiłby za bardzo rzucić to niech potrafi bardzo dobrze oddać piłkę:) Według mnie PS 7 są zdecydowanie za niskie. Poza tym uważam, że C do Runa nie potrzeba aż tak bardzo JS i JR. Centrzy bardzo rzadko z tego korzystają...szkoda zachodu. U PF-ów bardziej przydaje się JS/JR. Zastanawiam się na DV u C do Runa. Skoro nie ma IS, to może DV by pomogło w rzutach...ale też nie wiem czy by nie zaszkodziło. Skoro nie ma IS to może taki zawodnik za często podejmowałby próby dryblingu, które kończyłby się niecelnym rzutem...ale nie wiem czy dobrze myślę bo nigdzie tego nie sprawdziłem.
Generalnie w tych całych rozważaniach trzeba ciągle pamiętać o pensji. O niej nie da się zapomnieć:) No i jeszcze jedna rzecz: wydaje mi się, że multiskillowcy owszem tak i oby jak najwięcej skilli pobocznych...ale dzielenie skilli na drobne też nie ma sensu. Ja osobiście wolałbym takiego C do Runa:
Rzut z wyskoku:1 Zasięg rzutu:1
Obr. na dystansie:4 Kozłowanie:5
Wejście pod kosz:10 Podania:12
Rzut z bliska:11 Obr. pod koszem: 20
Zbieranie:20 Blokowanie: 16
niż takiego:
Rzut z wyskoku:7 Zasięg rzutu: 4
Wejście pod kosz:7 Podania: 7
Rzut z bliska:15 Obr. pod koszem: 18
Zbieranie:17 Blokowanie: 12
Co myślicie??:) Powinienem zmienić zdanie/podejście?:)
Last edited by kozlik4 at 1/5/2010 12:39:41 PM