BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > [U21] Season 62/63

[U21] Season 62/63

Set priority
Show messages by
This Post:
00
320350.73 in reply to 320350.66
Date: 9/12/2023 6:43:06 AM
Meerkats
A Grupa
Overall Posts Rated:
176176
Second Team:
Meerkats Nest
Така е .....между впрочем, като гледам засега нямаше да се справя много по-зле от Никито да видим следващите мачове...

Съмнявам се и за сега, и за близкото бъдеще Тук не е реалността дето си един "селекционер", тук директно ти задаваш планове и изисквания към трениращите. и мн. други неща, за които се иска опит в играта, какъвто не мисля ,че ти имаш към момента.

То ясно се вижда от текущото ни поколението, когато предните треньори са били "селекционери" , в това число включвам и Сламдънка (аз пък никога не съм му бил фен, за жалост, той и като селекционер и тактик се справяше зле...). Та още от него е почнал потопа

То ако можех да пиша планове и да разбирам в дълбочина тренките, щях да се пусна, и аз да редя един мач повече, но нямам такова самочувствие относно сегашния начин на трениране в играта. Отделно има доста необходима бумащина с мейли - така да се каже скучната, но ключова част на НТ меринджейя , хоро на което също към момента не бих се хванал
Тук се изисква знания(как се правят У21 играчи) и работа изразена като комуникация с трениращите. За форумите също трябва активност естествено.. И нека се види как ще се справи Ники.

Упрекът за играчите във форма/извън форма също е неуместен- твърдите ни титуляри центрове гледам са резерви, ако не беше направено нищо от страна на треньорът ни, явно щяха да са титуляри с дефоулт схемата както обикновено

This Post:
00
320350.75 in reply to 320350.73
Date: 9/12/2023 9:51:04 AM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
Никито добре се справя... но както се вижда засега не постига изключителни резултати, за да е голям проблем дето аз съм се кандидатирал както повечето мрънкаха :)

И ми е минало през акъла, че ще трябва да водя кореспонденции с трениращите... както и това да ги тормозя да държат играчите си във форма. В тоя смисъл най-добрите ни играчи в момента щяха да са вън от отбора заради формата. Разбира се ако дропа на формата не е заради контузия. Ама това, че някакъв поляк отказва да си вкара играча във форма и да го търпя - забрави :) Или решава да се съобразява в някаква степен или не мисля, че има място в националния дори да държи най-добрия играч ...предпочитам да вкарам играча на някого, който повече се вълнува от националния и е готов да се съобразява ;)

И не знам какво толкова сложно има в тренировъчните планове чак.. не че съм голям специалист ама 13 дрибъл някъде, за да вдигнеш еластичността на горните умения ...13 защита под коша да вдигнеш еластичността на долните умения и после ще се мисли според играча къде какво има нужда евентуално :) На мен до 21г. поне не ми изглежда нещо свръхсложно предвид, че няма и КАП.... сега вече за големите е друг въпрос, там не мога да кажа, че разбирам особено :)

This Post:
00
320350.76 in reply to 320350.63
Date: 9/12/2023 9:58:14 AM
GorillaZ MaSters
A Grupa
Overall Posts Rated:
4444
Според мен не е сериозно и някой с 9 защита да играе титулярно тежко крило, ама здраве да е..

From: ogrizko

This Post:
00
320350.77 in reply to 320350.67
Date: 9/12/2023 9:59:42 AM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
Интересно понеже не се обръщаш към никого - все пак кои точно са тия "някои хора" ? Никито, ГМ- или Фулъм? За да не стават недоразумения друг път поне се обръщай по-пряко като ще пускаш подобни коментари ;)

Моето мнение е, че и много други неща се изискват :) Но пък вярваш или не - дори евентуалното печеленето на някой и друг мач влиза в задълженията на треньора, поне да се постарае да постигне някакви положителни резултати с наличното :) Ако успее да се добере до медали още по-добре...

Иначе засега ми харесва как се справя Никито горе-долу ...поне рискува с прогнози, нормала срещу Украйна показва, че се опитва да сме на първите 2 места в групата :) Което може и да ни доведе накрая до последното място в групата ама така или иначе трябва да се рискува понеже първите 2 места са важните...

This Post:
55
320350.78 in reply to 320350.77
Date: 9/12/2023 10:26:58 AM
Minyor Pernik
II.4
Overall Posts Rated:
2323
Момчета дайте малко време на селекционера! Минаха 2 мач и всеки почна да го оплюва каква тактика е направил, кой е сложил да играе и тем подобни. Айде стегнете се малко и не бъдете типичния БЪЛГАРИН, който все е недоволен от нещо (съсипаха с тая държава). Мандата на селекционера е 2 сезона аз ако бях на негово място и като за сефте селекционер точно така щях да посъпя. Първия сезон щеше да ми е опознавателен и да видя с какво разполагам като играчи и техните умения и на каква тактика да разчитам,а от втория щях да градя за успехи,класирания и ранглиста. Ако мислите да не спирате да се заяждате помежду си имам едно предложение към селекционера. А то е да вземе във щаба на националния отбор група от хора, той да прецени колко и те да отговарят за ... Премер- повиквателна в националния за определената среща, друг да отговаря за следенето на тренировката, или пък някои да отговаря за наблудението върху противниковя отбор като играчи тактика и тем подобни с две думи като Испанците. По време на изборите бях споменал,че ще направя предложение към бъдещия селекционер на у21 след като бъде избран.

П.с ако това се приеме и влезнат в такъв екип хора от недоволните към досегашната управа съм сигърен на 99.9% че след слаб резултат няма да търсят обяснение, а ще правят само оправдания. Не искам да засягам никой, но ми идва в повече с тези критики. Успех на всички

From: mink0ff
This Post:
22
320350.79 in reply to 320350.78
Date: 9/12/2023 10:59:47 AM
BC Vitosha Sofia
A Grupa
Overall Posts Rated:
821821
Second Team:
Sofia Alpha Dogz
Да, хора, дайте по-спокойно, наистина. В крайна сметка всички общо взето искаме едно и също - У21 да тръгне и в някакъв момент да говорим за 1/4-финал, дори 1/2-финал примерно на мики Маус купата и класиране за европейско. Вижте с мъжете как е, няма по 10 негативни коментара след загуба.

Тук държа да съм ясен - на Фулъм коментарите аз лично не ги приемам като негативни. Личи си, че човекът е адекватен (за разлика от Огризко /мисля, че ти точно пожела конкретика/) и просто изказва мнения / задава смислени въпроси. Аз смятам, че градивна критика винаги е от полза.

Към Ники - ако заедно с тренировъчните планове зададеш и някакви относително ясни критерии какви горе-долу умения се искат от играчите по позиции в края на 20г, за да са наясно всички какво гонят и какво е нужно, мисля че ще сведем този тип дискусии да поносим минимум.

За мен примерно офанзивен У21 център на 21г трябва да е нещо от порядъка на 16/15/12 поне на вътрешни умения. Дефанзивен - 6/18/15 примерно, с пас. Сега, ясно е че на този етап едва ли имаме такива, но това е което трябва да гоним.

Относно формата - в моите калкулации аз съм заложил около 8% понижение на уменията за всяко ниво форма. Доста по-сложна е самата формула за изчисление, но да кажем че това е достатъчно близо за този пример. Т.е. ако играч с 4 форма има 50-60% по-високи умения - той все пак ще е по-полезен от този в 9 форма.

Дайте да го оставим да мине този сезон и да недоволстваме само при загуби от по-ниско ранкирани отбори и walkover-и, пък вече следващия мандат (ако има такъв) можем да питаме защо няма играчи и защо губим с познато тото и повече усилие.

Peace!

BBB: 2 (S37 S38); Top tier: 7 (S35 S36 S37 S38 S39 S41 S63); Cup: 9 (S25 S35 S36 S37 S38 S39 S40 S41 S61)
From: Dodor

This Post:
00
320350.80 in reply to 320350.77
Date: 9/12/2023 11:00:27 AM
Dodor Utd
A Grupa
Overall Posts Rated:
513513
Second Team:
Dodor Inc
Интересно понеже не се обръщаш към никого - все пак кои точно са тия "някои хора" ? Никито, ГМ- или Фулъм? За да не стават недоразумения друг път поне се обръщай по-пряко като ще пускаш подобни коментари ;)

Точно теб визирах, виж как знаеш! ;) Но не търсех отговор, затова и не те тагнах.

From: ogrizko

This Post:
00
320350.81 in reply to 320350.80
Date: 9/12/2023 12:14:33 PM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
Добре :) Защото не помня някъде да съм твърдял, че работата на селекционера е САМО и ЕДИНСТВЕНО резултатите от мачовете :) Това си е някаква твоя теория явно какво мисля по въпроса ...това, че отбелязвам една част от треньорството конкретно не значи, че не осъзнавам другите роли на селекционера какви са :)

Минков, благодаря за конкретиката :) И на мен ми се вижда неадекватно да пишеш в пъти повече в у21 темата, а в твоята тема толкова да не може да пуснеш 2-3 реда на 2 седмици да речем... ей така, колкото да не е пълно мъртвило :) И не е казано, че трябва да пишеш нещо дето ще помогне на скаутите на другите отбори, но ти си знаеш :) Иначе това, че хора като вас ме изкарват неадекватен може да е само комплимент за мен като гледам..... забележи, че аз говоря за неадекватност към конкретни твои действия, а не за теб като личност ....в тоя смисъл е интересно решение, че ти така смело ме квалифицираш цялостно като личност за неадекватен :) Признавам - ти си хипер положителен, а аз съм обвит в негативизъм :)

This Post:
11
320350.82 in reply to 320350.78
Date: 9/12/2023 12:37:59 PM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
Момчета дайте малко време на селекционера! Минаха 2 мач и всеки почна да го оплюва каква тактика е направил, кой е сложил да играе и тем подобни. Айде стегнете се малко и не бъдете типичния БЪЛГАРИН, който все е недоволен от нещо (съсипаха с тая държава).

Искам да ти кажа няколко неща и дано поне ти да ме разбереш, защото в повечето от другите вече нямам много надежда. Сега ще се опитам да обясня. И така - изглежда в този форум потребителите са свикнали на тишина и мълчание. И явно поради това, че са свикнали по тоя начин да се случват и да си вървят нещата, ако нещо се пише вече полуавтоматично се възприема като критика, заяждане и негативизъм :)

Аз лично не виждам нито плюене, нито негативизъм, може би лека критика към някои треньорски решения. Това, че се задават въпроси не значи автоматично, че се отправя критика. Това се нарича обсъждане и изясняване на даден въпрос. Фулъм се чуди защо играят играчи с ниска форма и задава въпрос, за да му се изясни. Колкото и да е странно ....чрез коментиране и обсъждане, нещата се изясняват и нещата могат да стигнат до положителна развръзка. Ето, накрая Фулъм разбра Никито и всичко е наред :) Просто не разбирам къде е проблема - явно БЪЛГАРИНЪТ както казва е много тънкообиден, чувствителен на критика и не обича да дава обяснения на никого. За мен е абсолютно смешно как една абсолютно нормална дискусия се приема за плюене и какво ли не :)

Сега ще ти обясня и за себе си по-конкретно, защото като гледам как се възприемат думите ми направо се изумявам :) Аз поне в нито един момент не съм отправял критика, негативизъм, плюене или каквото друго се сетиш относно работата на Никито! Това дето изтъквам двете загуби и че аз също щях да имам две загуби го казвам не понеже критикувам и плюя по Никито, а защото по време на изборите ми разправяха как било невъзможно да се справя едва ли не с това да съм селекционер. Т.е. думите ми са насочени повече към предубежденията и предразсъдъците на другите потребители, но не са били намек към Никито, че трябва да вземе 2 победи или нещо от сорта :) Лично аз наистина щях да изхвърля от отбора играчи, чиито потребители не се стараят играчите им да са във форма. Все ми е едно, че са най-добрите дори и с ниска форма - просто предпочитам да играят в мачовете играчи, чиито собственици ще се кефят, че играчите им са в националния и играят в мачовете. На поляка явно не му пука и при положение, че едва ли ще се класираме и на мен не ми пука особено за поляка и ще предпочета да играе играч на български менажер дето се кефи, че има национал :) Ама това, че съм си изразил мнението НЕ Е КРИТИКА! Странно е, че човек да си изрази мнението се смята за критика ........ просто казвам какво бих направил аз, а пък Никито сам си решава каква да бъде неговата стратегия и на какви играчи да разчита :) А пък това дето му казвам да внимава, че ако падне под 25% ще дойда аз ....първо е по-скоро шега и закачка, и второ реших да го използвам да го мотивирам да постигне по-добри резултати, понеже всички много ги е страх от мен като евентуален селекционер, така че реших да използвам тоя страх с цел повече мотивация и желание за победи :) На мен оценката ми на страницата на националния отбор към Никито още е положителна и с това приключвам монолога.

Message deleted
Advertisement