BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 Milli Takım

U21 Milli Takım

Set priority
Show messages by
This Post:
00
321595.73 in reply to 321595.72
Date: 4/21/2024 12:26:27 PM
Fastest Strikers
II.2
Overall Posts Rated:
44
Detaylandırayım tabii ki (kendi payıma herhangi bir şey çıkarmadan, sadece milli takımın geleceğini düşünerek) ; Bundan birkaç sezon öncesinde, o zamanlar yakın zamanda ayrılacak olan G-Force hocanın kimliğinden yararlanarak (ayrıldıktan sonra yerine geçebilmek için hocayı kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak), BB milli takımlarının geleceğini hiç umursamadan, ortaya çıkabilecek potansiyel koçları harcadılar. Özellikle "Discord" sunucusundaki koçlara olan hoşgörüsüz, hor görücü politikalarıyla çok daha gelişebilecek olan bir sunucunun yerinde saymasına sebebiyet verdiler.

G-Force hocanın son sezonundaki güç zehirlenmesi ve akabinde ortaya çıkan rezalet sonuçlar da bu faaliyetlerin etkisinde gelişmişti.

Bütün bunların olmasına neden olan bir sinek ikilinin de ilerleyen sezonlarda, milli takımı, liyakatsizlikle dolan bir bataklığa sürükleyeceğini düşünüyorum ve bu sebeple de onları milli takımlarımızın başında görmek istemiyorum.

This Post:
22
321595.74 in reply to 321595.73
Date: 4/21/2024 5:30:40 PM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
9090
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Herkesin farklı düşüncesi olabilir fakat bunu dile getirirken daha düzgün bir üslupla dile getirirsek burada münakaşa yapmak için daha verimli bir ortamımız oluşabilir.

From: Tayanç
This Post:
00
321595.76 in reply to 321595.74
Date: 4/23/2024 8:57:40 AM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
9090
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Türkiye 111 - 82 Hollanda

Merhaba,

Gruptaki 6. maçımız Hollanda'ya karşıydı. Mutlak galibiyet alacağımız kesin idi, rakibin daha evvelden isteklilik harcaması ve zayıf bölgelerinin çok olmasından kaynaklı ön görülen bir galibiyet idi. Taktiksel anlamda belli oyuncuları ön plana çıkaracak bir yol izlemiştik ve verimli de oldu. Tayfur maça 5'te 5 üçlük ile başlayıp en sonda nazar boncuğu olarak 1 adet kaçırması bu planın en güzel meyvesiydi. Hollanda'nın da en büyük zaafı dış savunmaydı ki 3-2 çıkmasına rağmen 29 sayılık farkı engellemeye pek engel olamadı.

Bu galibiyet ile gruptan lider olarak çıkmayı garantilemiş olduk. Son maçımız Kıbrıs'a karşı olacak. Bize karşı zayıf bir rakip ve bir sürpriz ile kolay kolay karşılacağımızı sanmıyorum. Takımın genel form ve antrenman gidişi oldukça güzel durumda. Umarım All-Star haftası fazla form kaybına sebep olmaz.

Şu an için diğer grupların çoğunda sıralama tamamen belli olmamış durumda o yüzden olası üst grup rakiplerimizi tahmin etmek zor. Şu an aynı grupta olacağımız kesinleşen tek takım İspanya. Oldukça iyi bir ekole sahipler. Haftaya diğer rakiplerinde belli olması ile daha ayrıntılı yazıp, sizinle grubumuzu daha güzel yorumlabiliriz. Şu an bunun için oldukça erken.

This Post:
33
321595.77 in reply to 321595.73
Date: 4/23/2024 2:07:45 PM
Biraderler
II.1
Overall Posts Rated:
9191
Second Team:
Küçük Biraderler
Hocam selamlar. Öncelikle Tayanç, ben ve birçok diğer coach'un da o dönemki ortak düşüncesi şuydu; ortada karışık ve tartışmalı bir forum ve taraflar var, insanların yeni bir arayışına karşı dışarıdan gelen, USA U-21 koçluğu yapmış bir aday var. Bu yüzdendir ki rahat bir şekilde seçim kazandı ve sürekli kullanıcılardan destek talep etti o dönemde. Ben de oyuncu yetiştirmeye meraklıydım ve oyuna da daha fazla vakit ayırıyordum eh dil de biliyorum belki işe yararım diye foruma katıldım ki Tayanç hocamın da çok benzerdir sebepleri. GForce'un kendi ekibi de vardı ve bizim ondan herhangi bir talebimiz olmadı. Veritabanı oluşturma, güncelleme konularında daha çok Tayanç hocam, bazı çeviri konularında ve önemli oyunculara takım bulma ya da sahipleriyle iletişime geçme konusunda da ben naçizane istek doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyordum. Bunun dışında birçok Türk coach da forumda destekte bulunmuştur.

Siz de sanırım forumda bulunmuştunuz o dönemler. Ben bu potansiyel coachları harcama olayını anlayamadım, bunu nasıl ve ne şekilde yapmışız, bu söylemi üzücü ve kırıcı buldum. Tayanç seçime denemek için girdi ve seçilmese belki daha rahat, keyifli bir şekilde U-21'e yetiştirdiği oyuncularıyla destek olurdu. Biz ise U-21 yönetimi falan düşünmüyorduk bile ki ekip bile değildik. GForce'dan sonra forumda kimse kalmayınca sadece ben hocama destek olduğum için ikimiz kalmış olduk.
Benim geçen sezondan beri vurguladığım ve defalarca belirttiğim "Şans faktörü bizimle birlikte" vurgusuna katılıyorum. Teselli fikstürümüz de şanslıydı, fakat ne olursa olsun maç kaybetmeden yaklaşık 27-28 kez katılmış olduğumuz Teselli turnuvasını ilk defa kazandık. Bu sezon da yine üstüne basa basa söylüyorum ki kolay bir grubumuz var fakat biz de buraya Teselli turnuvasını kazanarak geldik.

Hoşgörüsüz ve hor görücü politikalardan bahsetmişsiniz, onunla ilgili olarak ise kendi adıma konuşayım (Tayanç'ın ne bir kişiyle tartıştığını veya en ufak sinirlendiğini gördüm), sadece GForce döneminde bir oyuncu sahibiyle sağlıklı bir iletişim kurulamamıştı ve kendisinden oyuncunun antrenman programıyla ilgili ricada bulunulduğunda olumlu bir cevap alındığını sanmıştık fakat pratikte öyle devam etmemişti hocamız. Bu konuyla ilgili hocamıza sorduğumuzda ise ters bir cevap almıştık ki biz en başta bize olumsuz cevap vermesi durumunu kabullenmiştik. Buradaki sorun başta söylenenin tersinin yapılmasıydı ve Gforce gayet normal bir üslupla sormuştu. GForce ve Tayanç herhangi bir şekilde münakaşaya girmeyip gayet sakin kalsa da ben kişisel olarak bazı saygısız davranışlara cevap verme eğilimindeyim. U-21'i tek başına şampiyonluğa taşıyacak bir oyuncunun sahibi dese ki "beni ilgilendirmiyor MT'niz", saygı duyar güle oynaya konuşurum gerekirse fakat hem sorunlu bir iletişim kurup hem de saygısız bir şekilde bize ithamlarda bulununca saygı çerçevesinde münakaşaya girmiştim kendisiyle.

Bunun dışında da U-21 hakkında goygoy yapılan veyahut oyun veya basketbol hakkında konuların konuşulduğu bir Discord'du evet ama yeni başlayan hocalarımızdan birisi sürekli ama sürekli takımıyla ilgili kişisel ve basit sorular soruyordu hatırladığım kadarıyla ve biz de kendisine bir süre yardımcı olmaya çalıştık fakat sonrasında kendisini bu durum hakkında uyaran bir mesaj atmıştım diye hatırlıyorum ve yine yanlış hatırlamıyorsam kendisi de bu durumu anlayışla karşılamıştı.
DC'de yaşanmış olan olayların tamamı hatırladığım kadarı ile bu kadar ile sınırlıydı. Ben şimdi durduk yere bize neden sinek ikili dediğinizi anlayamadım ve bunu saygısızca buldum. Hatta daha fazlasını söyleyeyim şok oldum.

Eğer benim atladığım ve şunu şunu yapmıştınız diyebileceğiniz bir olay varsa lütfen burada herkesin önünde hatırlatırsanız sevinirim.

Ayrıca şahsım adına konuşayım ben 2 sezon önce Karadağ bu sezon da İrlanda U-21 milli takımına adaylık koydum ki U-21 milli takımımız adına yetersiz olduğumu düşünerek. Bizi gerçekten tanımıyorsunuz ve bu şekilde yazarken iyi niyetli olduğunuzu düşünmüyorum

Last edited by Honnete at 4/23/2024 4:11:57 PM

This Post:
00
321595.78 in reply to 321595.77
Date: 4/24/2024 3:17:11 PM
Fastest Strikers
II.2
Overall Posts Rated:
44
bu kadar uzun bir cevaba "saygısızlık" olmasın diye ben de uzun bir cevapla karşılık vermek isterdim. ama kısa ve öz konuşayım:

öncelikle size karşı herhangi bir kötü niyetim olsa bundan bir sezon öncesinde 18 yaş-efsane potansiyeldeki bir milli oyuncu draftımı 480k $ gibi cüzi bir miktara Tayanç hocama satmazdım diye düşünüyorum.

ikinci olarak kendi adıma bir çıkar gütseydim ve size saldırgan bir tavırla yaklaşsaydım (sinek ikili derken sadece küçük bir benzetme yapmak istedim, bu kadar alıngan olmanıza gerek yok) bu zamana kadar çoktan milli takımlarda size karşı adaylığımı koyup bundan birkaç sezon öncesinden itibaren karalama kampanyası vesaire başlatırdım fakat sadece anlık bir düşünce bildiriminde bulundum kendimce.

ayrıca işin özüne gelirsek; üzerinden birkaç sezon geçmiş olayları, teker teker, dün olmuş gibi hatırlamam mümkün değil ve benden bunu beklemenizi de hiç doğru bulmuyorum lakin sizin kastettiğim ne kadar olay varsa harfi harfine hatırlamanız bence diğer hocalarımızda da bir şüphe uyandırmalı diye düşünüyorum.

cinayetin detaylarını en iyi katilin kendisi bilir.

saygılarımla

This Post:
22
321595.79 in reply to 321595.78
Date: 4/24/2024 4:43:43 PM
Biraderler
II.1
Overall Posts Rated:
9191
Second Team:
Küçük Biraderler
Hocam zaten o zaman herhangi bir sorun yokken şimdi böyle davranmanıza şaşırdım, ben anlam veremedim ne olduğuna. Ayrıca olayları hatırlamıyordum tamamen, siz böyle yazdığınız için gidip forumdaki mesajları arayarak bulup hatırladım ve olduğu gibi paylaşmak istedim herkesle. Ne olduğunu ben size sorunca da hatırlamıyorum diyorsunuz şimdi, ben açık sözlü olup anlatmaya çalışıyorum diye şüphe uyandırmalı diyorsunuz.

Oynadığımız oyun ve topluluk gittikçe küçülüyor ve böyle tartışmaları gereksiz ve üzücü buluyorum. Sizin de tecrübenizi ve Discord'da daha tecrübesiz kullanıcılara yardım ettiğiniz, fikir verdiğiniz mesajları görüntüledim ki oyuna hakimsiniz ve sanırım eski bir kullanıcısınız ve bu takımla yeniden başlamışsınız. Şüphe uyandıracak tek durumun bu olduğunu ve zaten hali hazırda çamur at izi kalsın gibi bir tavırla karalama yaptığınızı düşünüyorum. Cevap vermemin de tek sebebi budur.

Bugün Tayanç olur yarın siz gelirsiniz sonra başkası gelir ben gelirim vs bunlar inanın bizim için önemsiz, biz yine oyuncu yetiştirerek milli takımlara destek olmaya çalışırız gerektiğince. Bir topluluğu temsil etmenin sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalışıyoruz, fakat neticesinde bir oyun oynuyoruz ve böyle hesaplara, tartışmalara girmek bence gereksiz hocam.

Sevgiyle kalın.

This Post:
22
321595.80 in reply to 321595.78
Date: 4/24/2024 4:52:18 PM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
9090
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Bilmiyorum, temelde benim/bizim dediğimiz veya yaptığımız bir şey hoşuna gitmemiş olmalı ki böyle bir düşünce yapısında olabilesin diyeceğim fakat discordtaki eski mesajlara baktım. Senin yazdığın veya sana yazılan mesajlarda olumsuz bir şey göremedim. Neyse istediğini düşünüp, istediğini söyleyebilirsin. Kimseye zorla bir şey dayatamam. Sadece birbirimize karşı hitap şekilleri ve üslubumuza dikkat etsek yeter.

From: Tayanç

This Post:
11
321595.81 in reply to 321595.80
Date: 4/29/2024 2:08:37 PM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
9090
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Evet, bugünki Kıbrıs'a karşı olan son maçımız ile beraber grup aşamasını tamamlamış bulunuyoruz ve rakiplerimiz belli oldu. Bir üst turda Bosna, İspanya, Polonya, Macaristan, Slovenya ile bir üst turun için mücadahale vereceğiz. Turnuva asıl şu an başlamış durumda ve grup aşamasına kıyasla oldukça zorlu maçlar bizi bekliyor.

Öncelikle rakiplerimiz hakkında düşünceleriniz ne? Bizi grupta hangi seviyede görüyorsunuz? Takım şu ana kadar size göre nasıl performans sergiledi? Tartışmak ve düşüncelerinizi paylaşmak isterseniz çok sevinirim.

Last edited by Tayanç at 4/29/2024 2:10:00 PM

From: Tayanç

This Post:
00
321595.82 in reply to 321595.81
Date: 5/5/2024 4:16:19 PM
Mavi Bayrak SK
III.8
Overall Posts Rated:
9090
Second Team:
Mavi Bayrak İdmanyurdu
Merhaba,

Avrupa Şampiyonasının üst turunda ilk karşılaşmamız yarın İspanya'ya karşı olacak. Oldukça iyi bir ekolden geliyorlar ve gelişmiş bir U21/oyuncu yetiştirme ağları mevcut. Bu seviyelere ve daha da ilerisine oldukça alışık ve hakim bir ekipler. Oldukça zor bir karşılaşma bizi bekliyor.

En son 2 sezon önce avrupa şampiyonası grup eşleşmelerinde karşılaşmıştık ve İspanya galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Taktiksel üstünlüğü sağlamış olmamıza rağmen oyuncu bazlı değişken etkenler çok aktif rol oynamıştı ve maçı adeta 4. çeyrekte ani bir şekilde kaybetmiştik. Şu anki etapta ev sahibi avantajımız çok büyük rol oynamakta ve form olarak da iyi bir durumda görünüyoruz. Şansın yarın bizim tarafımızda olması dileğiyle.

Last edited by Tayanç at 5/5/2024 4:17:08 PM

This Post:
33
321595.83 in reply to 321595.82
Date: 5/6/2024 12:33:12 PM
r1card0
TBL
Overall Posts Rated:
247247
İlk tebrik eden ben olmak istedim,
Büyük galibiyet gerçekten.

Advertisement