Samozřejmě, když se ve volbách najde někdo schopný se zajímavou vizí, bude to jen dobře a je to něco, po čem volám, abych mohl s klidnou duší odejít do ústraní jen pomáhat tréninkem pro NT.
Nevím, jestli se lidi teprve rozmýšlejí, připravují koncept a na světlo světa ho ukážou až přijde čas voleb, ale osobně tomu příliš nevěřím, že přijde někdo se smysluplnou kandidaturou.
Země má v porovnání s Polskem, Španělskem, Itálií nepoměrně méně uživatelů, přesto jsme se dostali na vrchol, paradoxně jsem ani v tu chvíli tým nepovažoval ještě na vrcholu výkonnosti. Jak se ale ukazuje, další tréninkový progres našich hráčů je pomalejší než v jiných zemích. Takže i když nám možná dále rostě absolutní výkon, tak relativní pokulhává. Např. Slovensko nás už několikrát v řadě porazilo, i když to byly vesměs otevřené zápasy. Z pondělní prohry s Polskem taky není potřeba dělat tragédii, protože to bylo až do konce vyrovnané utkání. Španělé před týdnem nás taky nepřehráli nějak výrazně, i když jsem měli výrazné problémy s podkošovou sestavou.
Hlavním problémy vidím hlavně v šíři podkošového kádru, i když letos dostali šanci Teč a Rázl, tak ještě chvíli potrvá, než budou kvalitativně na úrovni Vogela, Lisky, když nechci zmiňovat Urbánka a Hánu, kteří jsou mimo všechny kategorie. Takže každý výpadek v podobě zranění nebo formy je pořád silně znát.
Kvalitních SF máme taky relativně málo a navíc tam je kromě dorůstajícího Dvořáka ještě větší díra v podobně potenciálních nástupců. Tam je taky každý výpadek silně znát.
Relativně se umíme vypořádat na guardech, kde je poměrně široký kádr rovnocenných hráčů, ale taky jich nemůžu mít na soupisce 10 pro případy výpadků.
Další věcí, co mi v poslední době dělá vrásky na čele, je střídání při kolotoči. Vůbec se mi nelíbí, co tam trenér vyvádí. A vážně zvažuji, že bychom od kolotoče ustoupili. Pro tyto účely ale nemají někteří klíčoví hráči dostatečně dotrénovanou staminu. Normální střídání hráče vůči jejich stamině trochu přetěžuje a má to pak za následek trochu nižší výkon.