SF:Tadeusz Jędrzejczak (18320722)SS10=98, SS6=65
Tadek to wielka zasługa i determinacja
tairona23 (164171). Naprawdę nie jest łatwo wytrenować dobrego SF, mającego 183 cm i potencjał allstar. Potrzeba wielkiej determinacji i samozaparcia. Ze względu na naszą specyficzną taktykę nie grał ani bardzo dużo ani długo, ale był bardzo cennym wsparciem składu. Teraz tairon ma praktycznie kompletnego gracza o niskiej pensji, który w cv może sobie wpisać- Mistrz Europy!
Wilhelm Hudela (18323789)SS10=98, SS6=63
Jak dla mnie SF marzenie w U-21. Naprawdę czułem się komfortowo mając Hudelę w składzie w dodatku przez większość sezonu utrzymującego świetną formę. Gracz od czarnej roboty, nigdy nie wyróżniał się indywidualnie, ale jego wkład we wszystkie statystyki zespołu był bezcenny!
PF:Dawid Rykowski (18327998)SS10=90, SS4=52
Przez zdecydowanie większą część sezonu jeden z naszych absolutnych liderów. Zwłaszcza w drugiej fazie grupowej ciągnął grę naszej ekipy, grając na galaktycznym poziomie. Zabrakło mu formy na mecze o medale, ale na szczęście znaleźli się zawodnicy, którzy godnie zastąpili Dawida. Cały sezon był jednak w jego wykonaniu świetny, robił wielką różnicę na naszą korzyść. W tym miejscu należy podkreślić duży udział
Rafalskiego (55409) w treningu tego zawodnika!
Zdzisław Pijanka (18327184)SS10=92, SS4=52
Świetnie wkomponował się do zespołu. Trafił do kadry nie od samego początku, ale stał się integralną częścią drużyny i praktycznie w każdym meczu pojawiał się na parkiecie. I to na całkiem spory okres czasu, bo jego wielkim atutem była uniwersalność oraz utrzymywanie wysokiej formy w ciągu sezonu. Grał jako SF, PF i C. Jak dla mnie był to świetny SF na warunki U-21.
tomek_lopo (55655) wykonywał naprawdę bardzo dobrą robotę przy treningu tego gracza!
Tadeusz Wasiliew (18319815)SS10=83, SS4=56
O tym zawodniku można by napisać bardzo, bardzo dużo. Większość swojej kariery spędził na TL. Każdy jego właściciel chciał się go pozbyć, za bardzo nowi kupcy się nie trafiali, za to...każdy go trenował ;-) Trenował i to jak! Oczywiście Tadek ma przetrenowane RB, ale mimo to był bardzo cennym zawodnikiem, w półfinale z Italią zagrał mecz życia zarówno w ataku jak i w obronie. Zagrał aż w 13 oficjalnych meczach U-21 na ME. Najciekawszy jest chyba fakt, że cały sezon utrzymywał sprawną formę grając regularnie po 48 minut w tygodniu (z małymi wyjątkami). Szkocki właściciel nie odpowiedział mi na żadnego z kilkunastu maili, tak więc Wasiliew trochę wymknął się spod kontroli. Ale wszystko dobre, co się dobrze kończy ;-)