jako "przewrażliwiony pedant" przyjmuję Twoją opinię...
nie musisz się obrażać, bo nie miałem takiego zamiaru...od kiedy pedant (człowiek przesadnie dokładny, przywiązujący zbyt dużą wagę do porządku
przyp. Słownik j.polskiego PWN) to obraźliwe określenie, chyba raczej zaleta o ile wszystko jest w granicach zdrowego rozsądku?
w poście wyrażam jedynie swoje zdanie, po prostu wydaje mi się, że przesadnie podszedłeś do tematu - stara nomenklatura jest ok, wszyscy są do niej przyzwyczajeni i swobodnie na niej operują...szkoda wynikająca z przydługich nazw jest żadna, pewnie dla większości osób nie jest to wielki problem podobnie jak dla mnie (wszystko jest widoczne, wartość skilla przechodzi linijkę niżej, nic to nie psuje, ani nie ucina...inne przypadki z ucinaniem ramek nie wynikają z za długich nazw skilli).
jeśli nie ma wielkiego problemu to po co go sobie na siłę robić, a zamieszanie po zmianach w istotnym elemencie gry na pewno przez jakiś czas będzie...czy cała sprawa warta jest wtedy zachodu? najlepiej po prostu zrobić ankietę dotyczącą tego pomysłu i niech ludzie sami zadecydują.