BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > TBL Finalini Kim Kazanır

TBL Finalini Kim Kazanır (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
167954.75 in reply to 167954.73
Date: 1/6/2011 2:05:46 AM
Overall Posts Rated:
153153
ya şu motoru tam çözen bi adam lazım bana.. pg şgde oynayan oyuncuların iç defansının bi işe yaramadığını düşünüyordum. hocam senin elemanlar gayet iç defanslı ne dersin önemli mi?? eleman yetiştiriyoz u21 koçuyuz çözemedik hala hiç bişeyi!!

mevcut motor hâlâ değiştirilmediğine göre demek ki tam olarak çözen yok bu motoru, ben ve Mugiwara dahil.:) ama şu bir gerçek ki, her ne kadar reytinglere yansımasa da kısa oyuncularda da iç defansın önemli olduğuna bir işarettir salı günkü maç. aslında bunu tahmin etmek çok da zor değil, madem uzunlarda dış özelliklerin reytinglere yansımasa da önemli olduğunu biliyoruz, bunun simetriğini düşündüğümüzde de kısaların iç özelliklerinin aynı şekilde önemli olduğu sonucuna varabiliriz rahatlıkla. mesela çok sık dile getirilir; kısalardaki yüksek ribaund seviyesinin maaşı çok şişirdiği gerekçesiyle gereksiz olduğu konusu. bence hiç de gereksiz değil. maç içindeki ribaund kapma pozisyonlarında kimlerin topa yükseldiğini göremiyoruz ama eminim ribaundu karşısındaki oyuncuya göre epey yüksek KF veya ŞG de pivot ve UF'lerle aynı ribaunda çıkıp rakip oyuncuların pozisyonunu bozarak topun kendilerinde kalmasını sağlıyordur. bu arada topun hangi oyuncuda kaldığı konusu da motorun şans faktörüyle değişkenlik göstediğinden hasbelkader top ribaundu yüksek KF veya ŞG'de kalmayınca biz de "yüksek ribaund özelliğine göre az ribaund alıyor" yorumunda bulunuyoruz doğal olarak. bu ve benzeri pekçok özellikte de durum aynıdır mutlaka.

kısaların iç özelliklerinin yüksek olması önemli ama bu özelliklerin minimum seviyesi daha önemli. yani becerikli, üstün iç defans yetmeyebiliyor. en az verimli veya sansasyonel düzeyinde iç defans olursa ancak bozabiliyor rakibin içeri dalışlarını. aynı şekilde iç şutu çok yüksek olsa bile top sürmesi en az heybetli olmayan bir kısa oyuncu, rakibin iç defansı çok yüksek olmasa da duvara tosluyor büyük olasılıkla. bunlar benim bizzat gözlemlediğm hususlar. sonuç itibari ile herşeyin fazlası zarar derler ama bu oyunda tam tersi.:)

Azerbaycan A Milli Takım Antrenörü - Azerbaijan NT Coach
This Post:
00
167954.76 in reply to 167954.75
Date: 1/6/2011 6:21:42 AM
Overall Posts Rated:
6565
su ara asırı yogun oldugum ıcın nadıren mesaj atabılıyorumm, o yuzden genıs bı degerlendırme yazamadım. oncelıkle ıkı takımı da kendılerı ıcın en dogru stratejılerı kullanarak bu noktaya geldıklerı ıcın tebrık etmek gerek. ıkısı ıcın de bu basarının zamanı gelmıstı, kadroları daha da yaslanmadan guzel hamleler yaparak fınale yukselmeyı basardılar.

mugının takımını favorı gormemın en onemlı sebebı ofansıf olarak daha onde gorunmesı, savunmasının da bagkurdan asagı kalmaması. elbette saha avantajı gıbı cok onemlı bı faktor var kı serıyı tam anlamıyla dengeye getırıyor. mugının ılk macı rahat oynayarak ısteklılık bırıktırmeye calısacagını ve tıebreak macında son darbeyı vurmak ısteyecegını dusunuyordum ama sanıyorum ıkı takım da yuksek eforla oynadı. bu elbette bagkur hocaya efor anlamında farklı secenekler ve hamle oncelıgı sagladı. mugı ıkıncı maca asılmaz ve dusuk efor cıkarsa, yuksek eforla karsılasırsa ısı cok zor. yok yuksek efor oynar ve bagkur rahat oynarsa bu sefer de hem deplasman hem ısteklılık dezavantajlarını bırlıkte hıssedecek. bagkur hocanın rahat, hatta yedeklerle, mugının ıse mecburen yuksek efor ve aslarla oynayacagını dusunuyorum.

ısteklılık konusundakı bu onemlı avantaj taktık konusunda mugı ıcın gecerlı gıbı. ıkı takımın dıs savunmaları fazlasıyla yuksek oldugu ıcın rakıp dıs hucum deneyemıyor ama mugının bu rutının dısına cıkacagını sanıyorum. onumuzdekı mac veya sonuncusunda, dıs hucum oynayarak ıbreyı kendıne cevırebılır. sonucta ıkı takımın da dıs hucumları dusuk degıl, sadece mugının dıs defansı fazlasıyla caydırıcı.

ılk mac bagkur, serı mugı dusuncem ılk andakı kadar guclu degılse de hala en olası ıhtımal gıbı gorunuyor. takımlar arasındakı fark oldukca az.

From: Guzzz
This Post:
00
167954.80 in reply to 167954.78
Date: 1/9/2011 12:40:26 PM
Overall Posts Rated:
255255
Ve şampiyon Bağkur İdmanyurdu!!!

İki hocaya da tebrikler.

This Post:
00
167954.81 in reply to 167954.80
Date: 1/9/2011 12:43:28 PM
Overall Posts Rated:
245245
Yeni TBL şampiyonumuza tebrikler ve BEİ'de başarılar! Tabii ki Mugiwaraichimi'ye de.

From: TuRgAy

This Post:
00
167954.82 in reply to 167954.3
Date: 1/9/2011 12:48:51 PM
Overall Posts Rated:
1313
Maçı kazandıran form olmus ..

salih abi galiba form antremanı vermiş yada oyuncularının dakikalarını çok iyi ayarlamış ..

mugi nin formları ise iyi-güçlü arasında gidip gidip gelmiş . bu hafta form antremanı verseydi mugi durum çok farklı olabilirdi

tebrikler salih abi . bbi de başarılar

I Play Every Game Like As My Last Game
This Post:
00
167954.83 in reply to 167954.81
Date: 1/9/2011 12:49:22 PM
Overall Posts Rated:
1414
Keyifli bir maç oldu. Tebrikler Bağkur hocam. Her iki takıma da BEİ' de başarılar...

This Post:
00
167954.84 in reply to 167954.83
Date: 1/9/2011 12:50:50 PM
galatasaray suns
TBL
Overall Posts Rated:
275275
Second Team:
galatasaray suns II
bağkur hocamı tebrik ediyorum her 2 takımımızada bei de başarılar..

Advertisement