BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP U21] 20. sezona

[REP U21] 20. sezona

Set priority
Show messages by
This Post:
00
218587.75 in reply to 218587.74
Date: 6/18/2012 9:40:07 AM
Overall Posts Rated:
952952
Prva četrtina gre proti koncu in zaenkrat lahko z veseljem rečem, da nam grejo stvari po planu! 13-7 sicer ni še vodstvo, po katerem bi lahko vedeli, če bomo zmagali ali izgubili, ampak zaenkrat je kar nekaj pozitivnih točk, na katere sem računal in so se uresničile:

- dobivamo skok
- naši centri niso toliko slabši od njihovih
- imamo fleksibilnost na SFju
- oni verjetno igrajo z nižjo zavzetostjo kot mi
- mož na moža obramba je bila pravilna odločitev

Zdaj pa na zmago!

This Post:
00
218587.76 in reply to 218587.75
Date: 6/18/2012 9:46:45 AM
Overall Posts Rated:
952952
Mimogrede, tista napoved o TIE proti Estoniji je seveda bilo majhno zavajanje, saj Estonci berejo naš forum. Ne verjamem sicer, da so nasedli, ampak za zmago je treba poskušat vse...

This Post:
00
218587.77 in reply to 218587.76
Date: 6/18/2012 10:20:23 AM
Overall Posts Rated:
33
Mislim, da bo odločala tretja četrtina, če bo katera od reprezentanc naredila razliko in nato končni rezultat z majhno koš razliko. Sumim pa, da so estonci preprosto premočni, prav tako pa je škoda entuziazma. Počakajmo do konca

This Post:
00
218587.78 in reply to 218587.77
Date: 6/18/2012 10:51:47 AM
Overall Posts Rated:
33
Kot kaže bo zadnja četrtina zelo napeta. Držim pesti za naše....čeprav sem malo pesimističen....

Last edited by legendarycom at 6/18/2012 10:52:32 AM

This Post:
00
218587.79 in reply to 218587.78
Date: 6/18/2012 11:15:58 AM
Overall Posts Rated:
11
čistitke za težko prisluženo zmago nad estonijo. sedaj nas čaka še lažji del ki upam da ga bomo suvereno opravili.

This Post:
00
218587.80 in reply to 218587.78
Date: 6/18/2012 11:16:23 AM
Overall Posts Rated:
1616
No pa nam je ratal.Očitno ostajamo v igri za prve dve mesti.

From: Zippo80
This Post:
33
218587.81 in reply to 218587.80
Date: 6/18/2012 12:40:34 PM
Overall Posts Rated:
3636
Hi,

Jaz sem gledal tekmo iz tribune (zdaj je temperatura na Finskem lih prav za dopust). Zraven mene je bil moj igralec Miha Požlep, ki je norel celo tekmo (ker ne more igrati zaradi poškodbe), tako da sem norel tudi jaz...

Po tekmi je stekel na igrišče in se veselil z našimi. Kaj naj rečem...če bi hotel posneti film o košarki, bi posnel to tekmo kot celovečerca. Od destruktivne prve četrtine, kjer je šlo vse po maslu (dominacija v skoku, ogromno favlov Estoncev (8 in 4 od njihovega drugega najboljšega igralca Läns-a), dober prenos žoge in suveren met iz igre), pa do druge katastrofalne četrtine, kjer so se Estonci pobrali in celo povedli za piko. Tretja četrtina je bila še najbolj izenačena v obrambah obeh ekip in njihov PF, ki noče in noče narediti 6 favla, joooj. Naš trener je klical vedno time-out, ko smo dali koš...in vedno sem si mislil.."o, joj...". In potem zadnja četrtina, v katero smo šli z dvemi pikami naskoka. Igralo se je "koš za koš" in ko je Kordiš sfavliral, sem si misli, da nam ne bo uspelo. V zadnji minuti je njihov trener naredil vse kar je bilo potrebno (rezervnega Playmakerja je dal na SF-ja, kjer je pri nas ostal center Jeranko (ki pa je pobral odločilne skoke tako v napadu kot v obrambi v zadnji minuti) in sem si rekel "evo na,...trojka u faco in destrukcija", ampak so metali 1x preko Mikšiča in 2x preko Jerina in zadeli komaj obroč - še dobro... In potem noro slavje na finskem, kjer se fantje pripravljajo na tekmo z Azerbajdžanom in Moldavijo. Danska bo zgodba zase, ker je bolj kakovosten nasprotnik in pred to tekmo bomo točno veli kje smo in kaj moramo narediti za iti v drugi del tekmovanja.

Požlep naj bi prišel nazaj za tekmo z Moldavijo, ampak predvidevam, da bo njegov game shape 7 (zdravniki pravijo, naj bi se vrnil v četrtek, 28.6.2012, lih za pokal in dobil svojih 48 minut treninga), tako da bo realno pripravljen za Dansko.

To je to. Zdaj pa me čaka letalo za Slovenijo.

Bye.

From: copatar

This Post:
00
218587.82 in reply to 218587.81
Date: 6/18/2012 3:01:40 PM
Overall Posts Rated:
130130
No comment
Le tako naprej l.p.

Last edited by copatar at 6/18/2012 3:01:57 PM

This Post:
00
218587.83 in reply to 218587.77
Date: 6/18/2012 4:15:31 PM
Overall Posts Rated:
952952
prav tako pa je škoda entuziazma.

Zakaj je škoda entuziazma? Če izgubimo to tekmo, ne pridemo ven iz skupine in nam visok entuziazem ne bo prav nič pomagal. Mogli smo iti na vse ali nič.

Na srečo smo dobili ta prvo, torej "vse" oz. zmago. Zmago je zelo dobro in slikovito povzel tekmo, zato bom kot ponavadi opisal situacijo pred tekmo.

V tekmo z Estonijo smo šli z dvema igranjema z levo roko in enim "normal", Estonija pa je igrala tri tekme z levo roko. Imela je torej prednost v entuziazmu, boljše igralce po skillih in boljše tudi po pripravljenosti. Nam se je poškodoval Požlep, ki bi igral v prvi postavi, naš prvi playmaker Potepuh pa je precej padel v formi. Roko na srce bi Potepuh tudi z najboljšo pripravljenostjo verjetno začel na klopi.

V takšni situaciji sva z Zippotom razmišljala, kako premagati Estonce. Naša prednost: igranje na vso moč in zelo dobre menjave na KC in C. Prišla sva torej do zaključka, da jih poskušamo presenetiti s centrom na krilu. Če bi oni igrali s pravim krilom na krilni poziciji ali celo z branilcem, bi nas to sicer stalo nekaj točk, ampak računal sem, da jih kompenziramo z boljšo notranjo igro na krilu ter skokom.

Zato sem bil kar malo presenečen, ko sem videl, da je Estonski selektor na krilo ravno tako dal centra. Na srečo je bil slabše pripravljen kot naš. Mislim, da je Estonski selektor tukaj pokazal, kako dobro predvideva poteze nasprotnika in verjetno je tudi vedel, da bomo igrali na vso moč. Vse karte so torej bile že zdavnaj na mizi in preostalo nam je samo to, da pošljemo igralce na igrišče ter upamo na dobro tekmo.

In kakšno tekmo smo dobili - Zippo je potek tekme zelo dobro povzel; jaz bi le dodal, da so vsi zelo dobro opravili svoje delo. Jerinu je v napadu šlo malo slabše, vendar je naredil veliko delo v obrambi na nasprotnikovem playu. Mikšičeva zgodba je bila ravno obratna: Naanu je dopustil nekaj lahkih košev, vendar je v drugi četrtini s skoki in točkami praktično sam držal priključek z Estonci. Lopič je zelo dobro odigral tako v napadu kot v obrambi; pričakoval sem edinole kakšno blokado več. Kordiš je imel težko nalogo kriti Estonskega odličnega centra in v le 28 minutah je poleg dobre obrambe prispeval še dovolj točk in skokov z dobrim metom iz igre.

Majer statistično ne izstopa, a ker je bil naš najbolje pripravljen center, je dobil nehvaležno nalogo v napadu igrati proti Estonskemu velikanu. Tja sem ga dal tudi zaradi njegovih dobrih branilskih skillov, ki so se pokazali v zadeti trojki in štirih podajah.

Man of the match: Težka izbira med Mikšičem in Kordišem; a ker je Mikšič to nagrado enkrat že dobil, jo je prijazno prepustil Kordišu. Slednji je najbolj uravnoteženo opravil delo tako v obrambi kot v napadu, tako da mu res ne moremo nič očitati.

Situacija se je zdaj zapletla za Estonce, ki ne smejo več izgubiti, čakajo pa jih tri težke tekme. Mi imamo veliko prednost v visokih zmagah nad Nemci in Grki; dvomim, da jih bo še kdo tako visoko zmagal. Mi bomo zdaj nabirali koš razliko proti Azerbajdžanu in Moldaviji in če nas nič ne preseneti (recimo igranje na vso moč Azerbajdžana), bi proti Danski morali imeti dovolj entuziazma, da si tudi v zadnjem krogu zagotovimo zmago.

Tukaj moram spet pohvaliti KK Ohonico, KK skico in LALeakers, ki odlično trenirajo po navodilih ter skrbijo za minute svojih igralcev. Ti igralci so dodali velik delež k naši zmagi in upam, da se bodo našli še kakšni menedžerji, ki jim bodo sledili. Zato to ni moja zmaga ali domnova (Ohonica) ali samo Zippotova, ampak nas vseh, ki prispevamo k odlični mladinski ekipi. Želim si, da tako še naprej nadaljujemo!

This Post:
00
218587.84 in reply to 218587.83
Date: 6/19/2012 2:50:03 AM
Overall Posts Rated:
22
Spet odlično poročilo našega selektorja. Lopič in Majer sta tudi po mojem mnenju odlično odigrale na začetku me je pa kar presenetilo da je Lopič začel tekmo(in to na krilu!!),kar se je kasneje izkazalo za zelo dobro potezo... :P Če smem bi samo še izpostavil da Majer v 41min ni dobil niti enega faula :)

This Post:
00
218587.85 in reply to 218587.84
Date: 6/19/2012 5:38:26 AM
Overall Posts Rated:
3636
To pomeni, da ni prekinil nobene kontre s prekrškom, kar je slabo :P

Šalo na stran; čestitke za zmago!

LP Cveto

Advertisement