BuzzerBeater Forums

Poland - III.3 > Sezon 65

Sezon 65

Set priority
Show messages by
This Post:
00
324111.75 in reply to 324111.74
Date: 8/6/2024 3:51:49 PM
Glonojad Bydgoszcz
III.3
Overall Posts Rated:
2525
Dobre zwycięstwo. Prawie wszystko zagrało jak trzeba. Są jeszcze drobiazgi do poprawy, ale po spadku formy chyba powoli wracam na dobrą ścieżkę.
Smiech wszedł na jakieś kosmiczne obroty, mimo wieku skoczyły mu wartości na treningu. Boje się tylko o stabilność formy, wiek moich grajków nie pozostawia złudzeń, ale na pewno powalczę 😉
Patrząc jednak na konkurencję, będzie bardzo ciężko w play-offach

This Post:
11
324111.76 in reply to 324111.75
Date: 8/6/2024 4:14:09 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Gratulacje! To zwycięstwo wirtualnie zagwarantowało Ci 1 miejsce w niebieskiej konferencji, tym bardziej, że gra oddała Ci tamten mecz z Lipno Bulls i to Gorzów z Jędrzychowianką miał ogromnego pecha. Możesz teraz nawet przegrać pojedynek bezpośredni, a i tak w półfinale będziesz miał przewagę parkietu. Teraz dopiero się rozkręci rywalizacja o majstra :-) Jak upilnujesz formę, to nadal masz duże szanse.
Ja sobie wskoczyłem na 1 miejsce po raz pierwszy od 13 lutego (sezon 63 kolejka 21), ale mogę po raz pierwszy utrzymać się na szczycie przez dłużej niż 1 kolejkę, bo jestem o całe zwycięstwo do przodu i muszę Starogard pokonać, a w czwartek dopinam zakup nowego SF - do czasu rezerwowy Szmyt triple-double :-D Choć i tak jakbym musiał kogoś wykreślić z naszej big five w walce o mistrzostwo, to byłbym to ja lub Olaf. Jak się mierzyliśmy to wygrałem dzięki kontuzji podstawowego SF, a to chyba się nie powtórzy, ale za to gramy u mnie i obiektywnie moja kadra będzie lepsza - zobaczymy. Olaf jednak będzie miał strasznie ciężko - w każdym meczu playoff będzie grał na wyjeździe, a żeby dojść do finału musiałby przejść i mnie, i Madoxa, bo już nie ma szans na 1 miejsce. Ja zaś po prostu mam za słabych graczy - nie wygrywa się majstra w III lidze polskiej z 2 graczami <30000 w pierwszej 5, a to co w sezonie zasadniczym nadrabiałem formą i entuzjazmem zostanie całkowicie (forma) lub częściowo (entuzjazm) zneutralizowane. Ale do finału chętnie bym wpadł i spróbował zawalczyć z kimś z niebieskich jak równy z równym :-)

This Post:
00
324111.77 in reply to 324111.76
Date: 8/7/2024 4:25:13 PM
Starogard Elite Basket
III.3
Overall Posts Rated:
33
Second Team:
Art Brut
Tanio skóry nie sprzedam 😂

This Post:
00
324111.78 in reply to 324111.77
Date: 8/7/2024 4:40:57 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Napisałbym Ci coś w stylu "pogonię Twój dom spokojnej starości!", ale u mnie wiek w pierwszej 5 po uwzględnieniu transferu w kolejności PG, SG, SF, PF, C to 30, 31, 30, 33, 30, więc... No właśnie ;-)
Tak więc, masz w sobotę ze mną przegrać (bo jak nie, to... nic Ci nie zrobię, ale będę płakał :-P), a później to sobie możesz wygrywać, Madoxa pokonać, to będę miał 1 miejsce w kieszeni i wszyscy rozejdziemy się szczęśliwi :-D

This Post:
00
324111.79 in reply to 324111.78
Date: 8/7/2024 5:29:31 PM
Starogard Elite Basket
III.3
Overall Posts Rated:
33
Second Team:
Art Brut
Chętnie trochę namieszam i pozwolę Madoxowi wrócić na szczyt Twoi tacy mlodzi… jak ja

This Post:
00
324111.80 in reply to 324111.79
Date: 8/8/2024 6:36:01 AM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Masz szansę, bo coś dziwnego się dzieje w lidze :-O
Najpierw (130301930), Olix pokonuje Lipno Bulls, następnie (130301961) Glonojady w znany tylko sobie sposób przegrywają, jeszcze (130301986), czyli dowód, że zbiórki nie są takie ważne ;-), (130302019) tu też chyba czysty pech/szczęście, a ja jeszcze takiego meczu nie miałem ;-)

This Post:
11
324111.81 in reply to 324111.80
Date: 8/10/2024 2:22:10 PM
Glonojad Bydgoszcz
III.3
Overall Posts Rated:
2525
Dawid Wojciak z KKS Brda ma 87 lat. Szanuję 😃

This Post:
00
324111.82 in reply to 324111.81
Date: 8/13/2024 4:24:43 PM
The Cavy Squad
II.4
Overall Posts Rated:
7878
Yyy... Macie jakieś pomysły, co zrobił Madox ze składem? Na PG poszedł rezerwowy Kinkievicius, mimo, że Huet też miał formę, a po prostu jest lepszy (wychodził w pierwszej 5 częściej), na SG Leonidis - podstawowy SF z pensją 20-21 tysięcy na porządnej formie, na SF Nicholls wypchnięty ze swojej typowej pozycji przez Leonidisa, na PF Horst Pompe zamiast lidera zespołu Korklinevskisa (jedyny argument przemawiający za Niemcem to chyba sprawna forma) i tylko na C nic dziwnego - Martha. Co więcej, rezerwowym SG został wchodzący zazwyczaj na SF Karponidis, a na SF i PF wchodził z ławki Korklinevskis... Niby super, bo praktycznie zapewniłem sobie 1 miejsce w lidze oraz mocno zbliżyłem się do 21-1. Moje pomysły, jakie idee stoją za podejściem do tego meczu (raczej sarkastyczne)
- Napluć mi w twarz potencjalnym zwycięstwem w hipotetycznym półfinale w mojej hali (oddał 1 miejsce licząc, że i tak nie będzie go potrzebował),
- Pośmiać się po przeczytaniu mojego hipotetycznego wpisu na forum z wyraźnym zdziwieniem (czyli ten post),
- Sprawić, że rzucę hipotetyczną klątwę na forum pisząc, że "1 miejsce mam w kieszeni", a potem przegram 2 mecze, bo moje wpisy na forum nigdy się nie sprawdzają ;-)
- Boi się hipotetycznego ćwierćfinału z Jędrzychowianką i sądzi, że jest to trudniejszy przeciwnik niż Olaf.
Jak macie lepsze pomysły to piszcie ;-)

This Post:
00
324111.83 in reply to 324111.82
Date: 8/13/2024 5:57:37 PM
Browar United
IV.4
Overall Posts Rated:
88
Second Team:
Browar United II
jeszcze posiedzę w tej lidze z sezon bo bardziej mi się opłaca by się wzmocnić przed atakiem na drugą ligę... o ile budżet daje mu przychód 😉

This Post:
00
324111.84 in reply to 324111.82
Date: 8/14/2024 12:43:12 AM
Glonojad Bydgoszcz
III.3
Overall Posts Rated:
2525
To może być strategia przed QF. Jędrzychowianka wydaje się być mocna, więc kto wie, ja bym nie chciał na nich trafić 😉
Ale tak czy siak nic Cię Hubson nie zatrzyma.juz w drodze po majstra konferencji. Czy wygrasz ligę? Zależy czy moi emeryci znajdą w sobie bożą iskrę na play-offy i zechce im się jeszcze raz zawalczyć o wyższe cele. Gorzów też nie wydaje się żeby chciał odpuścić walkę o awans. Więc na pewno nie ułatwimy Ci życia 😉 Aczkolwiek, oczywiście nie zapeszajac, jesteś faworytem do awansu 💪

This Post:
00
324111.85 in reply to 324111.84
Date: 8/14/2024 1:41:09 AM
3/4 sezonu za nami, ja dopiero nadrabiam cały wątek z sezonu 🫣 Nie ma tyle czasu na BB co kiedyś 😅
Siema Panowie! Fajnie, że coś się kręci na tym forum. Odpowiadając na moje wywołanie, nie idę w kierunku awansu na siłę. Mimo, że skład wydaje mi się dobry, nieidealny pod awans, to są mocniejsi. Meczu nikt nie położy, spróbuję PO rozegrać jak najlepiej, ale jeden mecz wyjdzie, ale na serię jesteście mocniejsi.
W głowie mam 2 warianty, zakup 18-latkow trening pod siebie i walka o awans do 4 kolejnych sezonów lub wzmocnienie w przyszłym. Ciśnienie nakładają mi finanse, brakuje 600k do granicy podatku 25mln. W przyszłym sezonie dodatkowy cash w postaci BBM czy PP spowoduje że będę musiał w coś zainwestować. Inwestycja w infrastrukturę nauczyła mnie że pewne kroki najkorzystniej jest robić od 2 ligi. Będąc w PLK miałem sklep, TV na 3lvl i wcale nie było wielkiego boosta. Sam booster robił pobyt w PLK. Co.do meczu z Madox. Moim zdaniem Madox zrobił celowy joke game. Ustawił skład aby namieszać w głowie przed meczem najważniejszym u Was w PO. Dzisiejsze zwycięstwo nie miałoby wielkiego znaczenia, bo kadrę macie równą, a do samych PO formy, kondycję mogą się zmienić, kontuzje mogą namieszać szyki. Zrobił bym chyba to samo, spojrzał bym w przód kosztem teraz. Nie chcę mi się wierzyć by Madox dl sygnał, nie zależy mi na awansie. Mój przypadek jest inny bo mam 90% wychowanków, wysokiego kupionego pod awans do 3 ligi, który ma nie dużą pensje do jakości i drugi wysoki którego kupiłem na wysokie miejsce w naszej lidze, bo bądź co bądź jesteśmy w topie 3 lig, gdzie jest powiedzmy 4-5 równych zespołów, z wysooiki pensjami i aspiracjami.

Advertisement