Milli takım düzeyinde değişken hücum taktiği uygulanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Elinizdeki kadronun en iyi oynayabileceği bir veya iki taktik vardır. Diğer taktikler aynı düzeyde verim vermeyecektir.Örn. takımınızın dışardan hücumu en güçlü yönüyse bunun üzerinde yoğunlaşmak gerekir, ama bu takım içerden aynı oranda başarılı olamayacaktır. Esas değişken olan savunmadır. Sizden güçlü bir takımla oynuyorsanız, oyunu yavaşlatırsınız ki karşı takım düşük skorda kalsın, daha az hücum şansı bulsun vs. Aynı şekilde sizden zayıf takımla oynuyorsanız tersi sözkonusu. Hücum taktiklerini kabaca
1-dışardan oynanan (Hareketli-Koş ve vur)
2-Normal (Temel Hücum-Topu götür)
3- İçeriden oynanan (İçeri bak-Alçak post)
şeklinde sınıflandırabiliriz.
Örneğin 1 veya 2 sınıfı seçilebilir veya 2 veya 3 seçilebilir.
Bu durumda milli takımın önceden saptanan hücum taktiği doğrultusunda oyuncu yetiştirilmesine çaba sarfetmek gerekir ki bu görev de biz menejerlere düşüyor. Bu nedenle benim önerim seçilecek hocamızın öncülüğünde birbirine yakın birkaç taktik üzerinde mutabakat sağlayarak, pozisyonlara göre oyuncu özelliklerini belirlemek ve bu doğrultuda oyuncu yetiştirilmesine çaba sarfetmek olacaktır. Uzun vadede başarının doğru yönlendirilmiş menejerlerin yetiştirdiği çok yönlü oyuncularla sağlanabileceğini düşünüyorum. Bu forum başlığının bu konuda bir başlangıç olmasını umuyorum.