No i po Albanii...
Polska - Albania 102:41 (22:12, 25:8, 22:12, 33:9)
(24628)Taktyka "inside isolation" nazywa się tak dla niepoznaki... bo większość rzutów oddawanych jest z wszystkich innych pozycji oprócz bliskości podkoszowej;) Testując więc nasz obwód przekornie wybrałem tę taktykę... i mi się mecz nie podobał:/ Niby w statach wygląda to ładnie, ale jakoś to nie to... nie przekonało mnie;)
Dobry mecz tradycyjnie Byczkowskiego, fajny Studzińskiego... w drugiej połowie szalał wracający po kontuzji Parada. Pomimo tylko porządnej formy dobrze Krystian. Świetne staty w podaniach - w tym przypadku sprawdziło się założenie, że nasze wysokie PS w tej taktyce się przyda. Myślałem jednak, że te podania będą szły pod kosz;) Marnie wyszliśmy w zbiórkach - tu liczyłem na większą przewagę. Cieszy świetna skuteczność - zwłaszcza prawie 50% za trzy punkty.
No i tak niejako przy okazji - wyszliśmy na pierwsze miejsce w naszej grupie;) Oby tak do końca!
A w innych meczach:
- grupa F: Francja zgodnie z planem gromi Andorę. W najciekawszym meczu Belgia długo prowadziła z Hiszpanią. W drugiej połowie ostatecznie udało się faworytom odrobić straty i dość pewnie wygrać. Hiszpanie tym razem nie kombinowali i zagrali Look Inside. Portugalia i Anglia zagrały wyższym nastawieniem - zobaczymy czy te zagrywki taktyczne i dzisiejsze ich zwycięstwa do czegoś się w ostatecznym rozrachunku przydadzą.
- grupa E: Łotwa testowała Motion - ich rywale wyszli jednak w trójkę, więc wygraną "setką" trudno oceniać. W bardzo ważnym meczu, który może zadecydować o drugim miejscu, Bośnia wymęczyła wygraną nad Danią. Niemcy jako jedyni spanikowali i zagrali "wielkim ptakiem" na Szwecję. W tej grupie walka o drugie miejsce szykuje się aż do ostatniego meczu.
- grupa D: w naszej grupie bardzo ciekawy manewr trenera Finlandii. W meczu z Estonią zagrał wyższym nastawieniem, pacjentem, strefą 2-3 i... odwróconym ustawieniem;) Wydawać by się mogło, że to akt desperacji... a tu niespodzianka - prowadzenie Finów przez całą pierwszą kwartę i ostatecznie dość niska porażka. Hmmmm... ciekaw jestem co sądzicie o podobnych "odwrotkach"?;) A w innych meczach - Szkoci tym razem wystawili pełen skład na Bułgarię... nic nie pomogło. Węgrzy dość długo wygrywali z Czarnogórą tylko kilkoma punktami... ostatecznie skończyło się na +39 przewagi.
- grupa C: cztery pierwsze drużyny bez problemów osiągnęły bilans 3-0. Za plecami Rosji toczyć się będzie walka o drugie miejsce.
- grupa B: Włosi bez niespodzianki +60 z Luksemburgiem (a więc my lepsi o punkt w tym tygodniu:P). Trener Litwy popełnił sportowe samobójstwo nie wystawiając składu w bardzo ważnym meczu z Serbią... tragedia:( Macedonia wyższym nastawieniem pokonała Holandię po dogrywce.
- grupa A: Ukraina i Czechy potwierdziły, że jeśli nic się nie wydarzy, to pewnie awansują z tej grupy. Z ich plecami porażka Szwajcarii i wygrana Słowacji.
A za tydzień Szkocja... już chyba nie w czterech;)
Na mecz zaprasza Jennifer Reoch ;)
(http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/01428/SNA2403A...)(http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Jennifer+Reoch+Scotlan...)(http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Jennifer+Reoch+Scotlan...):)
Last edited by borczi at 7/8/2013 12:15:53 PM
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)