Reagoval jsem původně na invektivy o zneužívání databáze hráčů U21 na tranfer threadu - samozřejmě off-topic, takže bdělý GM to tam zcela správně nechal asi jen 90sekund. Takže znovu:
1. ve svém volebním projevu jsem avizoval složení týmu, LA-PunkFloid je tam uveden jmenovitě i s funkcí, tj skaut pro 18+19-leté hráče. každému je myslím jasné, že skaut MUSÍ mít přístup k databázi těch hráčů, které má sledovat. a pokud mě někdo volil, explicitně předpokládám, že volil i mnou deklarovaný realizační tým.
2. Je Floydovou zásluhou, že hráč, nadějný z hlediska U21 i seniorského NT, nezbotoval. Transfer list i soupisku U21 může sledovat každý, absolutně tedy nechápu, proč je Floyd obviňován ze zneužívání našich dat a krádeže(!!). A veřejně tady vyhlašuji, že pokud o hráče z hledáčku U21, který je na TL, projeví zájem manažer, u kterého JE záruka, že jej bude adekvátně trénovat, nebude z naší strany inzerován na transfer threadu. to by mohlo mít za následek pouze nesmyslné zvyšování ceny, případně způsobit to, že skončí v neprověřených rukách třeba někde v cizině.
3. Docenda i Floyda si moc vážím, oba jsou význačnými členy české BB komunity, a v jejich "překladatelském" sporu se snažím být nestranný, protože můj názor je ten, že OBA udělali kus dobré práce. Upřímně řečeno jejich kočkování moc nechápu a doufám, že už mu bude konec. Dnes se celá věc docendovou zásluhou zvrhla v osočování nás všech, kteří máme co do činění s U21, jenom díky jeho osobní animozitě k LA-PunkFloidovi. Myslím si, že tímto stylem by se věci řešit neměly, a kdo tím ztrácí kredit, to ať posoudí každý sám.
To je vše. Tímto celou záležitost s údajným zneužíváním dat hráčů U21 považuji za ukončenou a k dalším eventuálním poznámkám se nebudu již vyjadřovat. Na vyřizování osobních účtů mezi jednotlivci se podílet nechci a nebudu.
K tučně zvýrazněnému - kde prosímtě? Na tebe sand nikdo neútočil proč taky.
Jinak k bodu 1) imho by bylo i víc košer to přímo takhle napsat (myslím, že to tak v řeči nebylo), ale to je jen detail. Především Floid k tomu měl přístup ještě před volbami, aniž by byl někde uveden.
2) o krádeži dat jsem nikde nepsal
k rwystyrkovi - já jsem nenapsal, že to nejde zneužít, jen že osobně reálnému využití nepřikládám váhu; jiní ano (viz třeba diskuse na suggestion fóru), tady je v podstatě důležité, že si někdo myslí, že to zneužitelné je (a to si viz. výše někteří myslí) a že jsou takové informace sdělovány třetím osobám bez vědomí majitele hráče (natož souhlasu) navíc osobám, které nikde nebyly nijak zmíněny
prostě to jen zapadá do řetězce dohod o výsledcích ligových finále a dalších věcech, zřejmě tu etickou stránku věci necítíš
Last edited by docend24 at 9/23/2009 1:55:37 PM