BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > NBA

NBA

Set priority
Show messages by
This Post:
00
131983.79 in reply to 131983.77
Date: 12/18/2010 4:36:03 PM
Overall Posts Rated:
255255
Phoenix'in adli dengesi yerinde mi?Acilen kontrole ihtiyacı var.Jason Richardson'ı Carter,Gortat,Pietrus'a karşılık tek başına bile yollamam ama Phoenix onun yanında Hido,Earl Clark,1.tur draft hakkı ve 3 milyon eruro'da veriyor!

Rashard Lewis,Gilbert Arenas takasına da karşıyım!

This Post:
00
131983.80 in reply to 131983.77
Date: 12/18/2010 4:40:08 PM
Overall Posts Rated:
6565
draft hakkı ve para phoenıxe gıttı. para zaten 3m gıbı kayde degecek bı para degıl, takası tamamlamak ıcın kullanıldı, draft hakkı da 25. sıra ustunde kalacagından pek bı halta yaramacak bı sey.

ıkı takım ıcın de fena olmamıs takas. orlando daha ıyı savunmacı daha ıyı sutor daha takım oyuncusu rıchardsonı alarak zaten ıyı ıs yapmıs. hıdoyu da tanıdıkları ıcın sısteme uyacagını bılıyorlar, eh kendısı bıraz hareketlenırse karıyerını tekrar duzluge cıkarabılır. lewısın gıtmesıyle onemlı dakıkalar alması da cok cok olası. orlando acısından anlamlandıramadıgım sey lewıs-arenas takası oldu. arenasın garıp kısılıgını falan gecıyorum, cok cıddı sakatlıklar gecırmıs bı oyuncu. buyuk rısk. takımın derınlıgı de buyuk oranda kayboldu gortat ve pıetrus gıdınce.

phoenıx oncelıkle hıdodan kurtuldu, nash ıle oynamakta zorlanmayacak carterı almak da yanlıs bı haareket degıl. asıl bombalar ıse gortat ve pıetrus. bu ıkısı yırmı nba takımında ılk bes baslayabılecek oyuncular bana gore. phoenıx onemlı bı cıkıs yakalar gıbı gelıyor bana.

From: TuRgAy
This Post:
00
131983.81 in reply to 131983.77
Date: 12/18/2010 4:44:59 PM
Overall Posts Rated:
1313
Yanlisin var . 2011 1. Tur draft hakkı phoenix e gitti . Bu yüzden seneye phoenix güzel seçim yaparsa draft tan güzel bir oyuncu çekebilir .

Phoenix in karlı tarafı bence gortat . çünkü biraz videolarini falan internette izlediğinizde gerçekten çok atletik bir uzun . Bir video sunda lebron un yaptığı bütün smaçları denediğini ve hepsini rahatlıkla zorlanmadan yaptığını görmüştüm . O smaçlardan birinde havada 360 yapıp Ters bastigini görmüştüm . Yani çok atletik bir herif ve süre verildiğinde güzel oynuyor . Phoenix in uzunlarıni biliyoruz . Orayı toparlayabilir bence . pietrus da takımda 2. Şutörcülük yapmayı iyi biliyor ve gerektiğinde takır takır sokuyor .

Ama en karlı si orlando magic

I Play Every Game Like As My Last Game
This Post:
00
131983.82 in reply to 131983.80
Date: 12/18/2010 4:48:54 PM
Overall Posts Rated:
4141
draft ve nakit hakkında bilgim ayrıntılı değildi, ki yanlışmış olanlar da.. Bu açıdan bakınca Phoneix kârlı.. Pietrus iyi bir oyuncu.. Gortat da iyi, Orlando'da hücumda ve savunmada Dwight Howard'ın yokluğunda iyi iş yapıyordu ve Howard'ın daha fazla dinlenmesini sağlıyordu..Phoneix'te Warrick ve Frye yeterli miydi bilemem ama Gortat ile boyalı alanı iyi doldurdular.. Richardson da geçen seneki üçlük bombardımanlarından sonra dikkatimde daha öncesinde fazla takip etmiyordum.. Orlando açısından Gortat'nın gitmesi Howard'ı etkileyecektir..

This Post:
00
131983.83 in reply to 131983.82
Date: 12/18/2010 5:16:54 PM
Overall Posts Rated:
1313
Arenas - richardson - hidayet - Bass - howard ilk beş gibi görünüyor . Ama bence hidayet yedeğe gelecek ve nelson ilk beşe girerek 2 oyun kurucuyla oynayacaktır . Hidayet başlarda ilk 5 te başlasada performansını arttıramayack gibi geliyor bana .

Inşallah böyle olmaz

I Play Every Game Like As My Last Game
This Post:
00
131983.84 in reply to 131983.82
Date: 12/18/2010 5:24:22 PM
Overall Posts Rated:
102102
Bana göre bu takasta takımlar iyi parçalar elde etmelerinin yanında bir yandan da kaybetmişler. Phoenix açısından bakarsak Hidayet ve onun yüklü kontratından kurtulmaları iyi olmuş. nash'in olduğu bir takımda bir rol oyuncusuna senelik 10 milyon dolarlık kontrat çok fazlaydı, ki 4 numarada oynamasının da etkisiyle performansı da yerlerdeydi. Takasın kötü yanı ise J-rich gibi bana göre bu ligin en iyi 5 şutörü arasına girecek bir oyuncuyu kaybetmeleri. bunların karşılığında Gortat-Carter-Pietrus üçlüsünü almışlar. Gortat, phoenix için biçilmiş kaftan, çünkü pota altında varlığını hissettirip ribauntları toplayacak bir adama ihtiyaçları var. Pietrus zaten tam phoenix sisteminin oyuncusu. Carter atletizmiyle kesin katkı yapacaktır ama J-rich in yerini doldurması imkansız.
Orlando açısından bakarsak J-rich gibi mükemmel bir şutörü kadrolarına kattılar. carter'a göre çok ağır basıyor. burda kilit nokta hidayet'in performansı diye düşünüyorum. bu saatten sonra hidayet'in orlando'daki eski oyununa dönebilceğini sanmıyorum ama van gundy onu nasıl kullanacağını iyi biliyor. benim anlamadığım nokta Rashard Lewis gibi bu ligin kobe'den sonra en yüklü kontratına sahip olan oyuncusunu yollayıp karşılığında arenas'ı takıma katmaları. arenas'ın ne gibi bir faydası olucak orlando'ya? bu sezon ki rashard lewis'in iyi olmadığı kesindi ama hidayet'in onun performansını zamanında çok arttırdığını biliyoruz. en akıllıca işi washington yapmış gibi duruyor. zaten wall gibi geleceği parlak bir gardları olduğundan arenas gibi sorunlu bir adam fazlaydı. onun yerine rashard lewis gibi 3-4 oynayabilecek bir oyuncu katmışlar. tek sorun lewis'in yüklü kontratı.

From: Guzzz
This Post:
00
131983.85 in reply to 131983.84
Date: 12/19/2010 3:36:08 AM
Overall Posts Rated:
255255
Bence Phoenix saçmalamış yine de.Draft hakkı(en iyi 20.sıradan seçerler) ve 3 milyon dolar bir işe yaramayacak.Zaten artık kaç yaşına geldiğini bile bilmediğim bir Nash varken yine yaşlı ve artık süresi geçmiş bir oyuncuyu takıma aldılar hem de bu sene mthiş oynayan J-Rich'e karşılık.

Gortat'ın sezon başından beri bir sıkıntısı var ve rezalet ötesi oynuyor.Bence Phoenix'e de katkı sağlayamayacak,Pietrus is çok katkı sağlayacaktır.

Lewis,Arenas takası ise gerçekten saçma geldi.Sakatlıklar geçirmiş ve sorunları olan Arenas'ı takımda Nelson varken takas etmek büyük yanlış gerçekten.Hidayet'e güvenerek takası yapmışlarsa daha da büyük yanlış,Hidayet şu anda eski formunun çok uzağında...

This Post:
00
131983.86 in reply to 131983.85
Date: 12/19/2010 3:49:32 AM
Overall Posts Rated:
6565
ben orlando eskı derınlıgı yok dedım ama kadroya goz gezdırınce hala cok genıs bı kadro. tabı gortat gıdınce pota altı bıraz sorunlu hale gelmıs. sanıyorum takas olayını tamamlamıs degıller ve nelsonı gonderıp bı uzun alma planları var, su halıyle kadro oldukca potansıyellı, sadece mınık eksık parcalar var.

gortat atletık denebılecek bı uzun degıl, zaten kac tane uzun atletık kı? howard, amare ve grıffın dısında aklıma gelen yok. gortat bu lıgde rahatlıkla ılk bes oynayabılecek sevıyede bı uzun ve bunun farkında. sezon basında baska takımla anlasmasına ragmen orlando onu tutmustu, oldukca yuksek bı meblaga razı olarak. bu hareketı yaptıktan sonra adama cop dakıkalar verırsen katkı bekleyemezsın. phoenıxde cok onemlı bı oyuncu olacagına hıc suphem yok. phoenix ıse bı kac senedır pek cok yanlıs harekete ımza attı, bu takas ıcın ıse oyle dusunmuyorum acıkcası. evet j-rich cok ıyı oynuyordu falan ama suns ve nash basketbolunda hıdayet dısında kım kotu oynadı kı? :) carter da aynı sevıyelerde oynayacaktır.

edit: griffin demişken, abd calkalanıyor resmen bu cocugun oyunuyla. gecen sene durant bu sene grıffın cıdden muthıs cıkıs yaptılar. saakt gecırdıgı sezonun ardından bu sene yılın caylagı olacagı kesın. bı uzun ıcın ınanılmaz derecede top hakımıyetı var ve lıgdekı en atletık oyunculardan. cogu amareye benzetıyor ama ondan cok daha yaratıcı, dısıplınlı, takım oyuncusu ve ustelık henuz daha ılk sezonunda.

Last edited by left hand path at 12/19/2010 3:56:18 AM

This Post:
00
131983.87 in reply to 131983.86
Date: 12/19/2010 4:02:25 AM
Overall Posts Rated:
1414
Stan Van Gundy'nin basın toplantısından satırbaşları:

1) "Jameer Nelson ilk beş çıkmaya devam edecek. Nelson-Arenas ikilisinin birlikte sahada bulunacağı en az 16-18 dakika olacak."
2) "Hidayet 4 numarada başlamayacak." (Bu pozisyonda muhtemelen Brandon Bass'le devam edilecek, kısa beş formülüne geri dönülmeyecek.)
3) "Kenardan gelen isim J-Rich, Arenas ya da Hidayet olacak." (İlk beşin çok da önemi yok ama, maçları bitiren beşin ekstrem durumlar dışında Nelson-Arenas-Hidayet-Bass-Howard şeklinde olması daha mantıklı geliyor. Fakat öncelikle sezona sınırlı bir rolle girmişken bu sorumluluğa Hidayet'in nasıl reaksiyon vereceği kritik nokta.)
4) "Rotasyon için endişelenmiyorum, herkes hak ettiği süreleri alacak. Tek kaygılandığım savunma."
5) "Şu an için kadrodaki en büyük gedik Dwight Howard'ı yedekleyecek isim noktasında. Dwight sakatlandığında ya da faul problemine girdiğinde sıkıntı yaşayabiliriz. Fakat play-off geldiğinde Howard bir şekilde sahada olmayacaksa, zaten yedeği kim olursa olsun hiçbir şansımız olmayacaktı. Yani sağlıklı bir Howard her zaman olmazsa olmazdı, bu yeni bir şey değil..."
6) "Karar sürecinde en çok Lewis'in gidişine onay verirken zorlandım. Lewis'in takası kariyerimde başıma gelen en güzel şeylerden biriydi ve çok kıymetli bir tecrübeydi."
7) "Ben son iki günde görüşmelere dahil oldum. Fakat yönetim bu oyuncular için sezon başından bu yana teklif arayışlarını yürütüyordu."

http://salsabasket.blogspot.com/ sitesinden alıntıdır.

This Post:
00
131983.88 in reply to 131983.87
Date: 12/19/2010 4:07:08 AM
Overall Posts Rated:
1414
Genel Menajer Otis Smith ise önlerine böyle bir fırsat geldiğinde harekete geçme kararı aldıklarını, NBA'de bu fırsatların çok sık gelmediğini belirtti.

Ligden takasa bazı tepkiler:

Kobe Bryant: "Orlando'nun hamlelerinden etkilendim, özellikle de Hedo'yu geri getirmeleri çok akıllıca." (via Kevin Ding)

Gregg Popovich: "Orada topu eline bol bol alma şansı olacak, istediği şey de buydu." (via Ben Hunt)

http://salsabasket.blogspot.com/ sitesinden alıntıdır.

Phoenix' te Hido' nun mutlu olmadığı ve 4 numara pozisyonunda oynatılması düşünüldüğünde , Hido için iyi bir takas olduğunu düşünüyorum. Umarım eski günlerine yaklaşan bir oyun sergiler...

From: Guzzz
This Post:
00
131983.89 in reply to 131983.88
Date: 12/19/2010 4:23:32 AM
Overall Posts Rated:
255255
Aslında bakıldığında bench derinliği fazla olan bir takım;
İlk beşe;
Nelson
Arenas
J-Rich
Bass
Howard

dersek ,Hidayet,Quentin Richardson,Malik Allen,Ryan Anderson,Earl Clark,Chris Duhon,Jason Williams,JJ Redick,bir de Daniel Orton denilen çaylak var.

Burada en önemli nokta pota altı.Artık Anderson veya Hidayet ya oralarda çok oynayacaklar ya da Earl Clakr ile Daniel Orton hayatlarının fırsatını bulacaklar.

Ayrıca bence Nelson'u takas etme düşüncesi biraz saçma çünkü Arenas her an sorun çıkartabilir üstelik Howard'ın da Nelson'ın gidişinden hoşlanacağını düşünmüyorum.İçinde Quentin Richardson,J-Willams veya JJ Redick olan bir takas daha yararlı olacaktır.

Advertisement