BuzzerBeater Forums

Magyarország - II.3 > 9.szezon

9.szezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
94144.79 in reply to 94144.78
Date: 8/25/2009 5:22:02 PM
Overall Posts Rated:
110110
:)

örülök - én sem a magánéletemre gondoltam, de hogy keserű szájízzel loggolnék be és gondolnám végig a jövő szezonra felkészülést az tuti

Nagyobb szerencsét legközelebb...
(talán egyszer visszaadja a sors)

This Post:
00
94144.80 in reply to 94144.79
Date: 8/25/2009 6:45:00 PM
Pocak KK
II.3
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Hát, a következő szezonra már vannak tervek-de erősen draftfüggőek...

From: kisbia
This Post:
00
94144.81 in reply to 94144.80
Date: 8/25/2009 10:55:57 PM
Overall Posts Rated:
66
Van egy kis elmaradásom! :) S mivel úgy tűnik, hogy a Haslem kibabrál velem, így most írom meg mielőtt csak vendégként jelenhetek meg a II. osztály fórumán! :)

Szóval a változások. Elsőként eladtam a kissé magas fizúval rendelkező centerem, majd kisebb teljesítményű játékosokkal töltöttem fel a csapatom úgy, hogy 3 komplett kezdő 5-t fel tudjak állítani! Így ha a sérülések elkerülnek minden játékosom tudja hozni a 48 percet! Ergó megvan az edzésidő 15 embernek. Bár csak az irányítókat edzem azért nem árt ha a többiek is kapnak 1 teljes meccsnyi lehetőséget! Így, hogy fix 3 5-öm lesz a bajnokságról le is mondhatok még a harmad osztályban is. Azért persze remélem onnan nem esek ki! :) A végén remélem meg ér ennyi változtatást és fáradozást ez a Béla Győző irányítóként, mert igen morcos lennék ha feleslegesen edzeném!

Aki még playoff-os annak sok sikert én meg még visszatérek! :)

This Post:
00
94144.82 in reply to 94144.79
Date: 8/26/2009 2:32:15 AM
Pocak KK
II.3
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Az az érdekes ebben a dologban, hogy tulajdonképpen az idei évre nem terveztem feljutást (visszanézhető a szezon eleji nyilatkozatokból), viszont ha már így alakult, jó lett volna eljutni minimum a csoportdöntőig, vagy esetleg a nagydöntőig. Nem csak maga az eredmény bánt (persze az is), hanem inkább az aggaszt a jövőre nézvést, hogy semmiféle racionális okát nem látom a buktának. Tekintettel arra, hogy ilyen meccsem már volt idén (a Kelen Field ellen, ugyebár), jogosnak tűnik a feltételezés, hogy ilyen random bármikor, bárkivel előfordulhat. Mi van akkor, ha mondjuk a jövő szezonban deklaráltan a feljutás lesz a cél, megy is minden szépen, aztán a rájátszásban ugyanígy egy meccsen jön a véletlen és magyarázhatatlan eredmény?Érdemes lesz újra és újra nekiszaladni ezzel a jövőképpel az újabb szezonoknak??

Meggyőződésem szerint ez rossz irányba (szerencsejáték-jelleg) tereli a játékot-ezt talán nem kéne, mert nem ezt várjuk tőle. Persze lehet hivatkozni a szerencsére, meg a véletlenekre a való életben is, csak éppen ott is éppoly bosszantóak az ilyen dolgok, s talán nem ilyen befolyásolhatatlanok.

Mindegy, aludtam rá egyet, nincs gond-csak nem ezért kedveltem meg ezt az oldalt annak idején...

This Post:
00
94144.83 in reply to 94144.78
Date: 8/26/2009 2:34:45 AM
Overall Posts Rated:
00
ez tényleg durva. pont előtte játszottatok ugyanebben a felállásban és ugyanolyan hozzáállással (gondolom tie, ha 10es volt most a csapatszellemed) és akkor simán nyertél.

hát én a kupa vereségem után voltam így, hogy nagyon elment a kedvem a játéktól, de hát ez van, be-be csúszik egy random meccs. nagyon bosszantó, de való életben is látunk azért ilyet...

This Post:
00
94144.84 in reply to 94144.81
Date: 8/26/2009 2:36:36 AM
Pocak KK
II.3
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Ej, ezt a Béla Győző gyereket én is szívesen kikaptam volna anno:) A centerszörnyed eladása sztem reális lépés volt, a koncepciódról privátban már beszéltünk-sok sikert hozzá, és remélem, nem esel ki.Vagy ha mégis,akkor ide kerülj vissza!

This Post:
00
94144.85 in reply to 94144.83
Date: 8/26/2009 3:16:38 AM
Overall Posts Rated:
9999
Ha beleszólhatok a dologba, akkor én azt mondanám, hogy BB-t egyenlőre még a jobbik menedzserjátékok közé sorolnám ilyen szempontból. A HT esetében sokkal nagyobb szerepe van a véletlennek, míg a PM (szintén foci menedzser)-ben minimális a véletlen szerepe, minden előre kiszámítható. Mindkét megoldás asokkal bosszantóbb, mint a BB. Szerintem be kell látni, hogy tökéletes szimuláció nincs, mint ahogy a valóságban sem mindig a jobb csapat nyer (és akkor itt látszik is, hogy mégiscsak jó a szimuláció, amennyiben a valóságot akarjuk modellezni).

This Post:
00
94144.86 in reply to 94144.85
Date: 8/26/2009 6:12:50 AM
Pocak KK
II.3
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Szerintem két, nagyjából hasonló erősségű csapat esetében a véletlen szerepe érthető és elfogadható. Úgy viszont,hogy tudod azt, hogy az egyik csapat jobb és meg is tesz mindent azért, hogy nyerjen (legjobb összeállítás, max. hozzáállás,hazai pálya, hazai pálya speces magas szintű PR. ember), az azért már durva...

Persze lehet, hogy csak azért vagyok ezen így kiakadva, mert az idei bajnokságban ez már a második ilyen esetem, ráadásul kezdődik az iskolaév is, és már be kell járni dolgozni:))

This Post:
00
94144.87 in reply to 94144.86
Date: 8/26/2009 12:25:00 PM
Overall Posts Rated:
00
Ha már így elemezgetünk akkor úgy teljes, ha leírom én is a dogokat. A csapatszellem 12 v. 11 volt, bár elvileg ennek a statisztikákban megkellet jelennie. Számomra is meglepő volt a győzelem, bár sok mindenen múlhatott. Elképzelhető, hogy egy hosszabb veretlenségi sorozatot a játék néha megbüntet mint a Ht-nál, ahol a az önbizalom az egekbe megy, és akkor bárki legyőzheti az embert. Lehet, hogy a játékosok képességeinek szintje is dominál. Nálam minden fontos tulajdonság azonosan van fejlesztve, nincs kimagasló tulajdonság, inkább azonos szinten vannak. Ezzel a fizetést is alacsonyabban tudom tartani és talán egyenletesebb játékot is kapok tőlünk. A forma szintje is meghatározó lehet, bár ennek is meg kéne jelennie a statisztikákba. Nem tudom, de tény nem az első meccs ami meglepetés számba megy. Nálam is volt már ilyen és mindenkinél előfordulhat.

Viszont a HT random meccsmotorjáról én más véleményt valók. 3 éve játszok vele és egyszerű matematika amibe azért van a randomnak beleszólása, de zömmel az történik amit én akarok. Könnyen kalkulálható egy-egy meccs és taktikailag is jól változtatható egy egy mérkőzés. Én nem tapasztaltam, hogy minden a randomon múlna. Sokat számít a sok kiegészítő stat és a sok varáció (taktika, egyéni utasítás és a többi).

A lényeg, ha legközelebb is összekerülünk és feljútással kacérkodsz, akkor írhj és leadom a meccset, én nem tervezem, hogy I. osztályba jussak és folyamatosan pofozzanak. :)

This Post:
00
94144.88 in reply to 94144.87
Date: 8/26/2009 5:34:45 PM
Pocak KK
II.3
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
A csapatszellemen szerintem nem múlhatott, a túlzott önbizalom viszont érdekes felvetés, bár hasonlót még nem hallottam, de ki tudja? A játékosaid tulajdonságait nem ismerem, de az értékeléseket mind vittem-rosszabb talán nem vagyok. A formák hasonlóak voltak(7-9 között), és külön érdekes számomra, hogy szinte 6 emberrel nyomtad végig a meccset, én végig cseréltem 9-10-et, ami elvileg jobb, aztán itt mégse...

HT kicsit nekem is sántít, bár csak 2 éve játszom és az ötödnél feljebb sosem voltam, de nagy randomparádét még én sem láttam, bár meglepetések ott is előfordultak, viszont azok többsége utólag elemezhető volt! Most itt az zavart, hogy nem tudom, mi volt a baj, és bizony ha volt konkrét oka ennek az eredménynek,az előttem rejtve maradt-ergo nem tanulhatok belőle.

A meccsleadást természetesen felejtsük el-ha nem megy önerőből, akkor semmi értelme.Megjegyzem, szerintem túlbecsülöd az első osztályt:)

U.i. Azért az valahol jó érzés,hogy nyugodtan fel lehet hozni ilyen témát itt és ki is tudjuk tárgyalni. Követendő példa lehetne máshol is.

This Post:
00
94144.89 in reply to 94144.88
Date: 8/26/2009 6:35:17 PM
Overall Posts Rated:
00
Sokat kell még a Buzzernek fejlődni, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy több információra, statisztikára van szűkség, hogy érthetőbb legyen. Tény, hogy el tudom képzelni, hogy beépítettek itt is egy a HT-hez hasonló büntetést amiről előbb írtam. Mivel úgye van kapcsolat a HT és a Buzzer közt ezért gondolok erre. Viszont ha már ez felvetődött akkor mostantól figyelhetnénk rá, mi itt a kis csoportunkban. Ha jól számoltunk tegnap kisbiával, akkor 9 meccses veretlenségi sorozatod volt. A következő bajnokságban majd figyelünk erre. Ki tudja lehet rájövünk valamire. :)

Az első osztály csapatait elnézve, és látva, hogy az előző csoportunkból feljutok (Funafuti, Köves, Snóblis) szenvednek, annyire nem sétagalopp.

Advertisement