To może teraz określą się użytkownicy potencjalnych reprezentantów co do skautowania ich skili przez bungabunga :)
Żeby potem znowu płaczu nie było.
płacz będzie bo taka jest natura ludzka :) - śmieją się tylko idioci :)
po prostu lepiej trzeba zdefiniować co oznacza zwrot potencjalny reprezentant.
Skoro nawet selekcjoner sam wprowadza ograniczenia odnośnie sensu sprawdzania potencjalnie zerowych graczy to już jest krok na przód. (vide center około 28 lat i pensja mniej niż 30 000)
W zeszły sezonie, to właśnie uznałem za moralnie wątpliwe (może dwuznaczne). Samo sprawdzanie graczy z wielkimi szansami na grę w kadrze było, jest i będzie i to nie boli aż tak, jak korzystanie z guziczków w odniesieniu do graczy już bez szans na kadrę.
To temat do poruszenia jesli selekcjoner wrzuci jakiś raport z cyklu debiutanci - a najlepiej w ujęciu ilu z bazy sprawdzanych zagrało w kadrze a ilu ma w tej kadrze szanse zagrać no i jaki jest odsetek sprawdzonych i odrzuconych (jak na to wskazywały ogólnodostępne dane: wiek, pensja - patrz właśnie przykładowy center)
reasumując..mniej sprawdzeń zgodnie z wypowiedzią selekcjonera = mniej zbędnych sprawdzeń = mniej lamentu na forum (*przynajmniej ze strony takich jak ja)
to był mój główny zarzut. skoro teraz się zmienia to może będzie lepsza atmosfera:)
Last edited by Astarotte at 4/17/2011 9:05:59 AM