A jelenlegi rendszerben egyetlen hibát látok. A játékosokról készített adatbázis hasznos ugyan, mert könnyebb átlátni az U21-esélyes játékosokat, ugyanakkor csökkenti a személyes kapcsolattartás lehetőségét a tulajok és a megfigyelők között. Úgy érzem ez módosításra szorul, mert a személyes kapcsolattartás nagyon fontos lenne, hogy a tulajok motiválva is legyenek, ne csak a skilleket töltögessék fel.
Ezt kifejezően üdvözítőnek találnám, ezért is kérlek meg, hogy ha vannak konkrét elképzeléseid, azt oszd meg velünk! :)
Bárki is lesz a szöv. kap., egy felvetésem lenne, ami vagy jó, vagy nem, az okosok majd eldöntik:
Az az ötletem támadt, hogy mi lenne, ha a scoutok felvennék a kapcsolatot minden IV. osztályból feljutóval, vagy akár döntőt játszóval. Kezdetben elég egy sablon levél, miszerint ha módja van rá, vegyen edzhető, U-21 esélyes magyar fiatalt, és a megfelelő scout segítségével fejlessze. Természetesen olyan hangnemet kellene megütni, ami figyelemfelkeltő, és mindenképp kiérzik a játékosok, hogy fontos a részvételük a nemzeti csapatok életében, még ha csak közvetve, akkor is. Itt elválik érdeklődik-e az illető, avagy sem, és bevonható a különböző forumok "életébe" is. Azért negyed osztálytól, ill. azok feljutóitól kezdeném már, mert minden valószínűség szerint - pár kivételtől eltekintve - jó draftpozíciót fognak a következő évben, amikor is ha fennmarad az érdeklődésük, lesz egy évük megtervezni a csapatukat úgy, hogy ott szerepet kaphasson 1-1 fiatal is.Nem mellesleg a scoutok ebben nagyban segíthetnek, a válogatottak érdekétől függően.
Összességében azt gondolom, ez, illetve ha itt megvan a megfelelő kommunikáció a játékosokkal, igencsak megnöveli pár szezon múlva a mindenkori kapitány merítési lehetőségeit...
Nem tudom ez mennyire megoldható, nem tudom egyáltalán jó ötletnek tartjátok-e... de kíváncsian várom akkor legalább Precki elképzeléseit, hisz ő azért rutinosabb :)