BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Ιδέες για προώθηση του παιχνιδιού

Ιδέες για προώθηση του παιχνιδιού

Set priority
Show messages by
This Post:
00
167662.8 in reply to 167662.7
Date: 12/29/2010 3:23:57 PM
Overall Posts Rated:
343343
Αυτό είναι κάτι που έχει ήδη γίνει. Ψάχνουμε κάτι νέο, κάτι που ασχολούνται οι έφηβοι πχ, που προσωπικά και λόγω απόστασης δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, παρόλα αυτά μπορεί να έχει απήχηση σε αυτό το target group.

From: Antil11

This Post:
00
167662.9 in reply to 167662.8
Date: 12/29/2010 4:58:53 PM
Antil Global B.C.
III.11
Overall Posts Rated:
138138
Η ιδεα της συζητησης περι αυτου του θεματος με βρισκει απολυτα συμφωνο !
Η προταση η δικια μου ωστοσο ξεφευγει απο τα συνηθησμενα , και για να ειμαι ειλικρινεις , ενδεχομενως η πραγματοποιηση της φερει αρκετες "προγραμματιστικες" αλλαγες στο παιχνιδι...

Η ιδεα αυτη προεκυψε , στο γεγονος οτι πρεπει να βρεθει κατι ωστε να καλυφθει η κυριακη , σαν μερα , κατι ελκηστικο και ταυτοχρονα σχετικο με το παιχνιδι . Η ιδεα μου λοιπον ειναι , την κυριακη να γινεται ψηφοφορια καλυτερων φασεων στα ματσ της οικονομικης εβδομαδας απο δευτερα εως κυριακη , φασεων που μπορουμε να δουμε ειτε στο youtube ( οι φασεις να βγαινουν σε animation 3d ωστε να ειναι πιο ρεαλιστικες! ) ( ταυτοχρονη προωθηση του παιχνιδιου απο ιντερνετ+ κοινωνικα δυκτια ) ειτε στο σαιτ του παιχνιδιου εδω... η ψηφοφορια , θα εχει αντικτυπο στα εμπορικα εσοδα , με την "προφαση" οτι ο θεαματικος παιχτης πουλαει περισσοτερο... και δευτερο και σημαντικοτερο , οι θεαματικες αυτες φασεις , πορωνουν αρκετους , και προσπαθουν να αναδειχθουν στο παιχνιδι !!!

Επισης , διαγωνισμοι , για την καλυτερη φαση στην ελλαδα , ή και σε καθε χωρα , επιθυμητοι και λογικοι , ακρως ανταγωνιστικοι ...
Κλεινοντας , οι κενες μερες καλυπτονται δημιουργικα , και κανουν τον μανατζερ να κραταει επαφη και με το παιχνιδι και με τους αντιπαλους του ομιλου του...

Αν σκεφτω κατι αλλο , θα το γραψω...

From: Getas75

This Post:
00
167662.10 in reply to 167662.9
Date: 12/29/2010 5:18:40 PM
Overall Posts Rated:
00
Έβαλα αυτό το μήνυμα στο καφενείο, αλλά βλέπω ότι ταιριάζει καλύτερα εδώ:

Χαιρετώ την παρέα...

Προσωπικά επιστρἐφω στο παιχνίδ μετά από απουσιά χρόνων...Δεν θυμάμαι τίποτα για το παιχνίδι, οπότε έχει ενδιαφέρον να το ξανα-ανακαλύπτω!

Όσον αφορά τα να φέρουμε νέο κόσμο στο παιχνίδι, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει με αρκετά παιχνίδια. Το βασικό στοίχημα είναι διπλό:

Πρώτον να κεντρίσεις το ενδιαφέρον κάποιου ώστε να μπει στο παιχνίδι να το δοκιμάσει.

Δεύτερον, αφού μπεί, να του αρέσει αρκετά ώστε να κάτσει. Αυτό, από την εμπειρία μου,μ γίνεται με το να υπάρχει ζωντανή κοινότητα. Το ίδιο το παιχνίδι μπορεί να είναι αντικειμενικά πατάτα, αλλά αν υπάρχει κόσμος στα φόρουμ, που βοηθάει και περνάει καλά, αυτό είναι βασικός παράγωνας να μείνει ένας νέος.

Επειδή οι ελληνικές κοινότητα στα διάφορα online παιχνίδια είναι διάσπαρτη, σκέφτηκα να φτιάξω ένα φόρουμ. Ο σκοπός είναι να μπαίνει ο καθένας και να λέει πέντε πράγματα για το παιχνίδι που γουστάρει και μαζί να αφήνει και το referral link του.

Αν συμμετέχουν αρκετοί το φόρουμ θα αρχίσει να βγαίνει στις μηχανές αναζἠτησης και έτσι (ελπίζω) να βοηθήσει και στην ανάπτυξη των "τοπικών" ελληνικών κοινοτήτων.

Μπορείτε ακόμα και να αφήνετε συμβουλές για νέους παίκτες κλπ. Αυτό βοηθάει στο να κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά και, δίνοντας μερικές κατευθυντήριες, βοηθά στο να μείνει ο νέος παίκτης...

Ο σύνδεσμος για όποιον ενδιαφέρεται είναι εδώ: http://onlinegreekgamers.freeforums.org

Έχω ήδη βάλει κάποια πράγματα για το Buzzerbeater, αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμο αν έγραφαν και κάποιοι με μεγαλύτερη εμπειρία!

Η προσπάθεια που ξεκίνησα με το φόρουμ εξυπηρετεί και τους δύο στόχους που σκιαγράφησα πιο πάνω: και νέο κόσμο θα προσελκύσει, αλλά και, με την πρόγευση από την κοινότητα του κάθε παιχνιδιού που προσφέρει, θα τον προ-εθίσει στο παιχνίδι.

From: JohnnyB

This Post:
00
167662.11 in reply to 167662.10
Date: 12/29/2010 5:43:17 PM
Overall Posts Rated:
343343
Ευπρόσδεκτη η προσπάθεια σου, και αν αποδείξεις πως φέρνει αποτέλεσμα να σαι σίγουρος πως θα εκτιμηθεί.

This Post:
00
167662.12 in reply to 167662.11
Date: 12/29/2010 9:10:26 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Γεια σας και απο μενα. Ειμαι νεος στο παιχνιδι αλλα θελω να προσθεσω την εξης παρατηρηση. Στο πρωταθλημα μου ειχαμε κυμα Botοποιησης α) με τους αποκλεισμους του κυπελου β) οταν εγινε φανερη η εκβαση του πρωταθληματος (ειμασταν δυο που ανταγωνιζονταν και οταν ξεχωρισα λιγο εφυγε και ο αλλος!!!)

Νομιζω οτι ειδικα τα νεα παιδια το παρατανε ευκολα εαν αντιληφθουν οτι δεν εχουν κατι να κερδισουν (τιτλο, βραβειο,κτλ...)

Αρα ειτε στο εσωτερικο καθε χωρας (π.χ κυπελο για μικρες κατηγοριες),ειτε στο εξωτερικο (Β3 για μικρης δυναμικοτητας ομαδες), να γινει καποιος νεος θεσμος.

Οσο και να σας φαινεται παραξενο να γινεται σαφες με καποιο μηνυμα στους νεους χρηστες οτι δεν ειναι απαραιτητο να τερματισουν πρωτοι στις μικρες κατηγοριες για να ανεβουν.

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
167662.13 in reply to 167662.12
Date: 12/29/2010 9:19:07 PM
Overall Posts Rated:
113113
Νομιζω οτι ειδικα τα νεα παιδια το παρατανε ευκολα εαν αντιληφθουν οτι δεν εχουν κατι να κερδισουν (τιτλο, βραβειο,κτλ...)

Μα δεν γινεται ολοι να κερδιζουν κατι.Ποιο το νοημα?

Κι αν μετα απο 1-2 μηνες στο παιχνιδι μπορουσες να εισαι πρωταθλητης, ποια η μαγεια και η μαγκια του παιχνιδιου?

Μα να μην εχουμε καθολου υπομονη σαν Ελληνες?

This Post:
00
167662.14 in reply to 167662.13
Date: 12/30/2010 1:14:05 AM
Overall Posts Rated:
303303
Λοιπον σιγα μην δεν ελεγα και εγω την γνωμη μου τοσες ωρες ειμαι εδω...
1.δεν νομιζω οτι ειμαστε λιγοι το αντιθετο , το προβλημα το εχουν σε χωρες οπως η αμερικη μονο 3200 χρηστες εκει
2.το παιχνιδι το παραταει καποιος ειτε επειδη το βαρυεται ειτε γιατι νομιζει οτι αδικειται ξανα ειτε απο ενα αποτελεσμα αγωνα (μπαγκ) ειτε απο καποια αποφαση των τζιμηδων (τιμωρια του η ατιμωρησια αλλων) -παραδειγμα εδω ο πικασσο αν και δεν εχει παρατησει το παιχνιδι εχει ξεκοψει απο το φορουμ και εδω φταιτε εσεις οι τζιμηδες γιατι σε ενα καταφανεστατο μπαγκ του λεγατε αρες μαρες - σορρυ που σας "προσβαλλω" αλλα ετσι ειναι- σπαστηκε εξαφανιστηικε (μην μπουμε στην διαδικασια αντιπαραθεσεων δεν εχει νοημα ).
3.λετε οτι δεν εχει δραση ολη την εβδομαδα αλλα το αντιστοιχο του ποδοσφαιρου το χαττρικ (αν το λεω σωστα) ειχα δει 1μυριο χρηστες (η κανω λαθος ? λιγο εμεινα εκει) αρα δεν νομιζω να ειναι εκει το προβλημα.
4.για τα εσοδα συνηθως σε αυτα τα παιχνιδια σε εξαναγκαζουν με ωραιο τροπο να γινεις συνδρομητης διαφορετικα δυσκολευεσαι παρα πολυ να χειριστεις τον λογαριασμο σου οχι οτι δεν μπορεις αλλα ουσιαστικα δεν γινεται , αυτο πχ που θυμαμαι εγω ενα πολεμικο παιχνιδι τις φυλετικες μαχες οταν εφτανες σε ενα επιπεδο δεν γινοταν να μην εισουν συνδρομητης εισουν χαμενος απο χερι.Δεν ξερω τι μπορουν να κανουν για αυτο αλλα αυτο που εχω ξαναπει ειναι συνδρομες μεσω κινητων μηνιαιες αν οχι 15μερες.
5.και επειδη ειμαι καλο παιδι να πω και μια ριζοσπαστικη ιδεα (αν πετυχει θελω ποσοστα οχι απλα συνδρομη :))) )
ανταγωνισμος χρειαζεται , συνδυασμος πολεμικων παιχνιδιων και αθλητικων να γινει. Αναλυτικα ενταξει οι εθνικες αλλα το ωραιο και θα συμμετεχαν ολοι θα ηταν το εξης (βεβαια ξεφευγει απο το ρεαλιστικο) αρχη σεζον κληρωση αγωνων μεταξυ ομαδων διαφορετικων χωρων .Δηλαδη ξεκιναμε φετος και κληρωνομαστε με την τουρκια (λεμε τωρα) και παιζουμε ολοι με τις αντιστοιχες ομαδες στις αντιστοιχες κατηγοριες ( η οι 4-5-6 πρωτοι) της τουρκιας η βαση της εγχωριας καταταξης .Βασικη σκεψη ιδεα ειναι αυτη θελει πολυ επεξεργασια για να γινει πραγματικοτητα μιας και θα πρεπει να λυθουν πολλα μικρα προβληματακια.

αυτα καλη χρονια σε ολους .

Last edited by nikos64 at 12/30/2010 2:39:10 AM

This Post:
00
167662.15 in reply to 167662.14
Date: 12/30/2010 4:00:11 AM
Overall Posts Rated:
302302
einai ena apo ta liga themata alla poly swsto auto to teleutaio pou leei o kurios nikos64....an yphrxe kai ligo kontra metaksy twn xwrwn tha htan poly kalytera....giati kontra exoun oi omospondiakoi texnikoi kathe xwres ante kai 3-4 atoma pou asxolountai me tis enthikes....

den kserw ton tropo pou mporei na ginei kati tetoio alla isws me tin katataksh na klhrwnontai omades apo diaforetikes xwres antipales...

(katanoow oti ksefeygei apo auto to nhma auto pou leme kai tha eprepe na einai stis protaseis gia thn nea sezon....apla edw eida kati pou me endiaferei)

This Post:
11
167662.17 in reply to 167662.15
Date: 12/30/2010 4:51:40 AM
Overall Posts Rated:
138138
Το παιχνίδι όπως έχει ειπωθεί είναι μακράς διαρκείας αλλά αυτό είναι και ένα από τα μειονεκτήματά του. Δυστυχώς οι Έλληνες χρήστες δεν έχουν όλοι την υπομονή για να παίζουν επί μήνες ένα παιχνίδι το οποίο αν είναι οι καλύτεροι ή πιο τυχεροί του ομίλου (μέσω του άδικου συστήματος των play-off όπως ισχύει εδώ) κερδίζουν την άνοδο.
Αρκετοί γνωστοί μου που ξεκίνησαν το παιχνίδι (και στη συνέχεια το διέκοψαν) ανάφεραν αυτό ακριβώς ότι είναι δηλαδή εξαιρετικά δύσκολο να βγεις πρωταθλητής αλλά ευκολότερο να υποβιβαστείς και κακά τα πράγματα όλοι επιθυμούν το αντίστροφο. Το παιχνίδι θα αποκτούσε περισσότερο ενδιαφέρον αν ήξερες ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να ανέβεις κατηγορία αν π.χ. προβιβαζόντουσαν δύο από κάθε όμιλο ας πούμε ο πρώτος overall της regular sezon και ο νικητής των play-off και αν υποβιβαζόντουσαν 3 αντί για 4 π.χ. ο τελευταίος των ομίλων και οι ηττημένοι των play-out.
Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να καταργηθεί ο "κανόνας του 4" που διέπει την σύσταση των ομίλων από Α1 μέχρι την V: 1-4-16-64-256 και να πάμε σε μία "διαπλάτυνση" των ομίλων. Να έχει 2 ομίλους η Α1, 8 ομίλους η ΙΙ κ.ο.κ.
Πολύ καλή ιδέα είναι να προστεθεί τρίτο παιχνίδι την εβδομάδα έτσι ώστε το πρωτάθλημα να τελειώνει γρηγορότερα και με πιο σφιχτή σειρά αγώνων άρα να αυξηθεί κατακόρυφα και το ενδιαφέρον. Ένας που φεύγει από τους στόχους του νωρίς να μην χρειάζεται να περιμένει 2,5 μήνες για να ξεκινήσει η νέα σεζόν αλλά σαφώς λιγότερο.
Όση διαφήμιση και να γίνει αν δεν διορθωθούν κάποια από τα κακώς κείμενα, όσοι νέοι χρήστες μπουν στο παιχνίδι το ίδιο εύκολα θα το παρατήσουν και ακόμα χειρότερο οι "παλιοί" χρήστες θα αρχίσουν να μπαίνουν αραιότερα στο παιχνίδι μέχρι να το εγκαταλείψουν εντελώς κάποια στιγμή. Αν δεν κάνω λάθος έχουμε φτάσει και σε αυτό το επίπεδο πια.

Advertisement