2013.09.09.
France U21 90 - Latvija U21 78
France U21BB stats09.09 - 160 (Motion/m2m)
Game shape (AVG)09.09 - 8,56; top12 - 8,67
Latvija U21BB stats09.09 - 164 (LI/m2m)
Game shape (AVG)09.09 - 7,89; top12 - 7,92
Ja sezonas sākumā no Francijas neko īpašu negaidījām, tad pāris spēles pirms mūsu savstarpējās bija skaidrs, ka viegli noteikti nebūs. Kamēr mūsu vīri lazaretē spēlēja kārtis un dzēra alu, franču censoņi turpināja svīst treniņos.
Uz spēli izgājām 9 vīru sastāvā - gan tāpēc, ka nepieteicu spēlei SF pozīciju dēļ neveiksmīgās pieredzes pret itāļiem, gan tāpēc, ka komandas GS līmenis bija zemākais pēdējo nedēļu laikā un vienkārši nebija no kā izvēlēties. Pēc pāris nospēlētajām minūtēm bija skaidrs, ka Francija izvēlējusies ārējo taktiku (tāpat kā iepriekš pret Slovēniju). Pozitīvais - pasitu sev pa plecu, ka paredzēju šo kā vienu no scenārijiem un neuzliku zonu, negatīvais - mūsu vīriem nebija ne jausmas kā šādu uzbrukumu apturēt. Ap 20 minūti spēles tablo rādīja -17 mums par sliktu, Kula, nesaprazdams ko dara pretinieks, katru otro piegājienu kādu nosegt pabeidza ar piezīmi un 12 minūtēs bija savācis jau 5. Tā nu es tur sēdēju starp 10 franču faniem un vēroju man nesaprotamu čatu, kura kontekstu gan saprast nebija grūti. :)
Pēc lielā pārtraukuma likās, ka komanda ģērbtuvēs sabarota ar stereoīdiem - beidzot arī mums kaut kas sāka krist iekšā. Abi torņi bija neapturami, Zakšs salasīja visus iespējamos (arī kaimiņu) rebus, sasniedza double-double, Kula spēlēja ar rokām aiz muguras un turējās godam bez piezīmēm, rezultātā pēdējā pārtraukumā aizgājām ar patīkamu neizšķirtu. Diemžēl ar to visu tomēr nepietika... Pie piektās reizes, kad Francija salasīja 3 uzbrukumus pēc kārtas man sajuka skaitāmais, pēc 6 nospēlētām minūtēm komandas bija guvušas vien pa 4 punktiem, bet tad frančiem 'atvērās', iekrita pāris 3pts pēc kārtas un mums vienkārši mazliet pietrūka veiksmes un meistarības, lai kaut kā lauztu spēles gaitu.
Liels paldies visiem, kas trenēja un centās! Īpaši gribu izcelt ghettoangel un viņa Juri Bagatu
(26647498), tādus aizsargus U21 līmenī bieži neredz (OD+H+P = 48). Tāpat Kula
(26645125) un viņa treneris Dhu (IS+ID+RB = 49), kurš, neskatoties uz sarežģījumiem un traumām, izaudzinājis vienu no labākajiem garajiem spēlētājiem kādu mūsu izlase piedzīvojusi, pie tam pot10 - visas iespējas turpināt progresu un jau pavisam drīz parādīties Valsts izlases rindās. Un kur tad bez Fermera mazajiem monstriem, uz kuriem balstījās visa šī sezona - Zakšs
(26645731) un Alpe
(26646087) (IS+ID+RB attiecīgi 51 un 48). Paldies arī visiem pārējiem, šosezon bija tik daudz talantu, ka varētu rakstīt vēl un vēl. Žēl, protams, ka sezona beidzās tā kā beidzās, bet no savas puses centos darīt visu iespējamo. Varējām, protams, palikt grupā ar Krieviju un cīnīties par bronzu, bet mani mērķi bija augstāki. Risks diemžēl neatmaksājās, jo konkurence šosezon, kā jau redzams, ir vērā ņemama. Šoreiz nepaveicās, bet tas tikai pierāda to, ka latvieši arī var un kas zin - kādreiz tuvākā vai tālākā nākotnē arī mums izdosies sasniegt virsotnes. :)
Veiksmīgu visiem sezonas izskaņu!
Last edited by eziic at 9/10/2013 2:25:05 PM