Polska - Azerbejdżan 135:38 (38:3, 35:11, 28:6, 34:18)
(26258)ufff, mecz na styku;)))
:)
Szczerze mówiąc nie spodziewałem się aż takie pogromu! Rywal zdawał się być jednak silniejszy niż poprzedni przeciwnik (Puerto Rico). Zadanie ułatwiły jednak dziwne decyzje taktyczne trenera przeciwników (najlepszy zawodnik - SG - na centrze, Base Offence, normal w każdym meczu - słabszy ent). Pojawił się u nas w składzie w końcu najlepszy przed sezonem zawodnik - Dymitr Mękal. Nie wiem na ile pomogło moje męczenie mailami właściciela (aż dziwne, że nie zgłosił mnie jako spamiarza, bo wysłałem im chyba z pięć:P), ale w końcu ruszył trening i forma silna... co prawda odpowiedzi na żadnego maila nie dostałem, ale jeśli Dymitr ma tak grać jak dziś, to mogę wysłać jeszcze ze sto maili-bez-odpowiedzi
Staty Dymitra:
25 12 - 12 0 - 0 5 - 5 +59 4 11 1 0 1 1 1 29 19,0
Perfekcyjny występ!
Równie dobry występ zanotował Tulej. Zebranie aż 14 piłek robi wrażenie. Do tego 10 punktów, 4 asysty, 4 przechwyty, 3 bloki ... i zasłużona "18" w ocenie.
Świetnie na SFie wypadli studenci PeWu! 12/21 z gry (w tym 1/1 za trzy!), 4/4 z wolnych, 13 zbiórek, 6 asyst, 5 bloków i 29 punktów w sumie... oceny 11 i 12,5 ... wydaje mi się, że to rozwiązanie, które stosuję ma największy sens i jest właściwie jedynym, dzięki któremu obaj "Blokersi" mogą występować w składzie kadry.
Na obwodzie mały eksperyment z zawodnikiem, który ma świetny "dół" - Paczesną. Liczyłem na dobry występ w ataku... ale muszę przyznać Ci rację kghmejk - szału nie było:) Najlepiej z obwodowych wypadł chyba Slominski, który był blisko triple-double (9pkt, 9asyst, 8zbiórek, 5 przechwytów).
W innych meczach:
- Węgrzy potwierdzili, że będą najgroźniejsi - pokonali Finów 34 punktami i "wyciągnęli" naprawdę wysokie oceny drużynowe;
- Białoruś cudem pokonała Słowenię - jednym punktem... grając na dodatek wyższym nastawieniem
(26259) ..będziemy mieli przewagę enta na starcie za tydzień;
- siłę pokazała Litwa (
(26269) ), Łotwa (
(26242) ) i ... Australia (
(26276) ).
A za tydzień MISJA "BIAŁORUŚ".
Będę wysyłał jeszcze prośby do właścicieli mailami, ale
bardzo Was wszystkich proszę o zapewnienie dobrego przedziału minut - tak, aby nasz forma była jak najlepsza! Gdybyście mieli wątpliwości, w jaki sposób ustawić skład, żeby zapewnić minuty, chętnie pomogę - proszę pisać.
DO BOJU POLSKA!:)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)