BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým III

Národní tým III (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Vrta

This Post:
00
199609.803 in reply to 199609.798
Date: 4/16/2013 5:36:17 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Je to úsměvné a zároveň k pláči viď;)
Jako dokud se něco fatálně nepokazí tak nemá cenu se moc odklánět od úspěšného...
Na to hrát si z nastavováním-nasazování hráčů do zápasu byl čas i mimo sezonu, to, že jsou ostatní SF nedostatečně využívána to je zřejmé nejen tuto sezonu. Možná pokud by NT trenér hodil (když bude mít formu) Zítu i přes kolotoč jako fixní SF a nominoval i Sedlára a tak podělily by si třeba minuty cca 30možná lehce + ve prospěch Zíty a bytek Sedlár,ale je otázka jestli to tak bude fungovat. Podobně jsem to již kdysi zkoušel ale ten zápas nemůžu jaksi dohledat každopádně myslím, že mi to tak něják vyšlo.
Sestavu jsem nechal prázdnou, výjma SFka a jako náhradníka jsem dal toho koho chci aby měl lehce méně minut jinak je sestava durch prázdná...

From: rwystyrk

To: Vrta
This Post:
00
199609.804 in reply to 199609.803
Date: 4/16/2013 6:30:54 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12441244
Second Team:
Jirkov
Tohle jsem už kdysi dávno zkoušel v NT a skončilo to tak, že Sedlár skoro neslezl ze hřiště. A to tehdy ještě neměl staminu, co má dnes. Kdyby si někdo dál práci, projet zápasy a komentáře k ním na fóru, tak by ty zápasy nemuselo být tak těžké najít. Ale určitě taky varianta na 1 z těch 2 zápasů.

This Post:
00
199609.805 in reply to 199609.800
Date: 4/17/2013 1:11:07 AM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Minimálně těch 7, ale 9 je ideál.

This Post:
11
199609.806 in reply to 199609.805
Date: 4/17/2013 5:55:22 AM
Overall Posts Rated:
913913
rwystyrk: to neni az tak arogance, ale naprosta zoufalost a odevzdanost.

honza999: a to jako proc? 7 a 9, to ja davam do repre hrace se souctem 140 (mimochodem rwystyrk mel aspon tu slusnost takove milniky oznamit) a vim, ze si nezahraje nikdy v zakladu, kdyz ho budu mit ve svem tymu?!!!!! (Ja nikdy staminu trenovat nebudu).

Proc jsi to nevyzkousel proti slabsim souperum? jak psal Radim, skore mam nejvyssi, takze jeden zapas (nebo 2), kdyby uplne nevysly, tak porad budeme na spici, ale ty jen slepe delas dokola porad to same, co jsi kdysi nekde vyslechl.

Zita i Grammatico mi hrajou v B3 radnou porci minut a zatim jsem nepoznal, ze by to byl tak strasny propadak. I kdyz zapas s Napalskem tak mohl vypadat (nesledoval jsem ho, ale asi stamina nebyla podle me hlavni duvod).

vrta: je to jen k placi!

Last edited by LA-Macros at 4/17/2013 6:15:54 AM

This Post:
00
199609.807 in reply to 199609.806
Date: 4/17/2013 12:29:52 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
No je mi líto, že nechceš staminu trénovat, ale s tim nic nenadělám.

Fixní sestavu jsme zkoušeli naposledy v příteláku proti Slovensku na začátku sezony (i s Zitou jako prvním SF, kde se uplně neosvědčil).

A psal jsem snad někde, že v posledních dvou zápasech budeme hrát kolotoč a nebudeme experimentovat? A navíc soupeři jsou již poměrně kvalitní, takže to experimentování bude mít vyšší vypovídající hodnotu.

Last edited by honza999 at 4/17/2013 12:46:04 PM

This Post:
11
199609.808 in reply to 199609.807
Date: 4/17/2013 1:34:32 PM
Overall Posts Rated:
913913
Uz toho fakt necham, at tady porad nemelu.

Jen posledni pripominky - trenink staminy je pro me (a nejen pro me) hodne drahy spas a to od nas ani nemuzes ocekavat.

Zita - 39 8-10 0-1 6-8 -1 2 10 4 0 0 0 1 22 - toto je fakt neosvedceni?

No usuzuju, ze na experimenty u dulezitych zapasu neni takovy prostor.

Tak hodne zdaru!

This Post:
00
199609.809 in reply to 199609.808
Date: 4/17/2013 1:39:43 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Myslel jsem to v porovnání se ostatními ze základu.

Je pravda, že v zápasech další části ME už prostor na experimenty s největší pravděpodobností nebude (ale to nechci předjímat), takže experimentovat můžeme především proti Lotyšsku a Litvě a samozřejmě v přátelácích.

This Post:
00
199609.810 in reply to 199609.806
Date: 4/17/2013 2:57:20 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12441244
Second Team:
Jirkov
Netrénovat nikdy staminu je tvoje volba, ale nemyslím si, že tento trénink nemá uplatnění. Naopak je podle mne docela dobrý ve chvíli, kdy je tým dotrénovaný, nemá nic mladého (řekněme pod 28) a chce udělat nějaké pořádné výsledky. Něco, co praktikuje teď třeba maxson s buldokama. Má to tu výhodu, že nemusíš platit trenéra, buď si necháš level 1 nebo pokud chceš specku, tak ospeckovanou 2 a kombinuješ tréninky staminy, FT, případně se můžeš v klíčových týdnech rozhodnout dokonce pro tréninky formy. A hráče můžeš stavět na jejich nejlepších postech. Namítat by se dalo, že když vyjede hráč staminu hodně vysoko a nebudeš soupeře drtit o 20+ po 3/4, tak stejně ti hráči nezvládnou do 70 minut 2x v základu (ale tomu se dá pomoct tím tréninkem formy).

Další věci, co bych chtěl ohledně staminy říct, že jsem u hráčů, kteří ji měli hodně dole a vyjeli ji výrazně nahoru pozoroval v NT slušné zlepšení výkonů a hlavně měli výkony stabilnější bez výraznějších výkyvů.
Osobně si myslím, že u každého klíčového hráče NT by bylo vhodné ve vyšším věku, +/- 30 let někdo i trochu dříve podle toho, kdy vyčerpá potenciál, dotrénovat staminu a FT, zvlášť pokud má tyhle vlastnosti nějak výrazně nízko. A hlavně stamina letí nahoru rychle, s FT se to táhne o dost pomaleji.

Já bych NT a B3 neporovnával. V B3 nikdo nemá kádr 12 +/- vyrovnaných hráčů. A i když má někdo těch hráčů trochu více, řekněme 9-10, tak i tak mezi nima jsou mnohem větší výkonnostní rozdíly než u těch v NT. Takže problém u svých hráčů nepozoruješ do značné míry i proto, že soupeři na tom budou hodně podobně, takže se to neprojeví.

Co se týče experimentů, tak je to zrádné, můžeme samozřejmě experimentovat v zápase, kde jde o hodně, ale pak je třeba si to jednoznačně říct, že jdeme vědomě do většího rizika, že to nemusí vyjít. Vím to z vlastní zkušenosti, že jsem taky nejvíce experimentovat v zápasech jako nás čekají příští 2 pondělky. Navíc letos ani nemá moc smysl experimentovat s taktikou, protože se od příští sezony mění zápasový engine a bude se muset experimentovat znova. Takže vlastně to střídání je to hlavní, co se teď dá zkoušet. Pokud Honza nějak rozumně využije ty nejbližší 2 zápasy, tak bych to viděl jako krok pozitivním směrem. A kdyby nám z toho vylezla nějaká herní varianta pro další fázi, tak bych to vnímal jako velké plus.

This Post:
11
199609.811 in reply to 199609.810
Date: 4/17/2013 3:39:20 PM
Overall Posts Rated:
913913
Opet je smutne, ze tyto rekace pises jen ty.

Navic spousta vec, co jsi tady psal,i je docela jasnych, takze je tady vypisovat nema az tak smysl - staci je jen zminit;)

Ano, ty tymy tady jsou a maji tak zamerenou strategii, pak jsou tymy, ktere neustale trenuji a tvori nove hrace. Prepinat mezi temito taktikami neni dle me moc jednoduche, pokud nemas na BB neustale cas a chces si udrzet urcitou vykonost. Vyjet hrace nahoru, zacit busit staminu, pak je rozprodat, jakmile budou stari a zacit od znova. Proste jsou tady dva druhy tymu a ja jsem nemluvil za oba.

Tento poznatek je podstatny - nemuze to byt i rostouci zkusenosti?

Dobre vis, ze takhle jsem to nemyslel, ale tak, ze se zase desit nekoho postavit s nizsi staminou, je taky uplne mimo.

Ted uz nezjistime, jestli to udela na nas popud, nebo to chtel udelat - osobne si myslim, ze nechtel.

Last edited by LA-Macros at 4/17/2013 3:42:47 PM

This Post:
00
199609.812 in reply to 199609.811
Date: 4/17/2013 4:00:44 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12441244
Second Team:
Jirkov
I týmy trénující "normálně" čas od času čeká generační obměna. A možná je ještě více kontinuální a pak se těžko hledá okamžik, kdy je ten tým na vrcholu. Spíše nikdy a je to takové čekání na Godota ;-) Na druhou stranu nemá ani období vyloženého propadu, spíše si drží nějakou stabilní výkonnost, ale má problém se z té stabilní výkonnosti i na nějakou dobu výrazně vychýlit pozitivním směrem.
Nemyslím si, že přechod mezi těma 2 strategiema je nějaký zásadní problém a to za jednoho předpokladu, že se povede věkově sladit trénované hráče, aby mezi nima nebyl větší věkový rozdíl, než řekněme 2 roky. Chápu, že ve chvíli, kdy trénovaní hráči mají rozdíl 6 let, jako u tebe Zita s Drápelou, že je takový přechod těžký a taky chápu, že se nebudeš chtít, až bude Zita dotrénovaný ani jednoho vzdát, aby si každý mohl trénovat to, co v ten daný okamžik pro něj bude nejpřínosnější.

Zkušenosti nabírají všichni, u těch co nabírali jen zkušenosti a staminu ne, jsem výrazné zlepšení a stabilizaci výkonů nepozoroval.

Osobně se mi úplně nepozdával právě ten přátelský zápas se Slovenskem, kde zafixovaný Zita se svojí staminou odehrál 39 minut, to mi přijde docela hodně. Už si nemapatuju přesně, kolik měli Holuša s Urbánkem staminu, když jsem NT předával, ale myslím, že to bylo o dost více než Zita a ti odehráli 42 minut, což možná na ně bylo taky moc, ale taky ten rozdíl 3 minut se mi moc nepozdává. Ale i proto jsem navrhoval zkusit fixnutou sestavu a jiné střídání, jestli to třeba staminu nebude lépe reflektovat. Na jiných postech asi není potřeba se staminou chodit tak nízko, ale podle formy bych se pro tyhle pokusné zápasy nebál na SF do základu dát Zitu, Dvořáka (ten je na tom ještě hůř než Zita) nebo Volného (ten je na tom o něco lépe se staminou, ale ta požadovaná 7 to taky není, koncekonců si ho můžete prohlídnout).

Podle mne to ani není důležité, jestli chtěl nebo nechtěl, ale jestli to udělá. A hlavně, když nastane podobná situace v budoucnu, jestli o tom bude rovnou uvažovat bez nějakých popudů.

This Post:
11
199609.813 in reply to 199609.812
Date: 4/18/2013 1:46:23 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Nevím, jestli kolem toho střídání neděláte až zbytečnou histerii. Kolotoč nám dlouhodobě funguje, i když třeba někdo není spokojený s minutáži některých hráčů nebo na některých postech, jen v posledních 2 sezonách jsme prohráli pár vyrovnaných zápasů. Jestli spíše není potřeba se zaměřit na to, jak dorůstajícím hráčům trochu jinak vytrénovat vlastnosti, jestli něčeho proti už těm hotovým neubrat a naopak něčeho nepřidat.
Navíc v kampani jste na střídání nikdo neptali a teď mu to vyčítáte.

Advertisement