Moguće je...naravno...
Za početak par brojki i činjenica...u generacijama 22-25 godina imamo preko 60 igrača MVP+ potencijala u treningu na svim pozicijama, čini mi se da je najviše centara...oko pola ih se nadzire redovito ili su kod vlasnika koji znaju kaj rade pa im nadzor ili pomoć pri smjeru treninga nije potrebna...ti koji se redovito nadziru su 90% u redovitom i pravilnom treningu...od polovice koji se povremeno nadziru 1/3 je u redovitom treningu, kakav god da bio, a 2/3 su u nekom povremenom treningu i tim putem za sezonu-dvije više ni neće biti interesantni za staru repku...
Znači repka ima budućnost...samo ju treba pravilno usmjeriti...
E sad...jedan od načina da se pravilno usmjere je ta da svaka momčad uzme jednog domaćeg trenirca...činjenica je da preko 60% momčadi nema domaćeg igrača u ozbiljnom treningu, bilo kojeg godišta...što je za svaku osudu...da bar pola tih momčadi uzme jednog našeg igrača u trening, nebitno kojeg potencijala, krvna slika bi nam se drastično popravila u roku par sezona...
Naravno da si rijetki mogu dopustit ić ganjat te igrače 22-25 godina jer su skupi, ali ti bi mogli početi od mladih igrača koje mogu dobiti bez problema...čak i s kupnjom 19g. igrača...nije svaki za mladu repku, ali do stare može svaki uz pravilan i redovit trening...ali jedino sustavnim treningom i barem 10-15 MVP+ potencijala po generaciji koji treniraju usredotoceni na zajednicke napade i obrane mozemo napravit nesto veliko, ovako necemo nikad uci u top10...
Druga stvar je ta da treba te igrače koji su u redovitom treningu češće nadzirati i uputiti na pravi put ako zatreba...tu ja pokušavam nešto kad mi je prilika, izbornik ih je prošao na početku sezone, ali to nije dovoljno...trebalo bi to češće i aktivnije, i to od nekog ko zna kaj i kako treba to izgledati...
Nažalost moje vrijeme provedeno na BB će se početi drastično smanjivati...tako da ja neću biti u mogućnosti ni obavljati dosadašnji opći dio posla oko mlade repke...samim time vrlo je upitno hoću li se kandidirati u idućem mandatu...jer ako nisam 100% u tome bolje da nisam na kormilu...naravno, neću ja nestat, ali imam neke druge prioritete pa ću pomagat koliko mogu i stignem...
Dakle, da zaključim, jedina nada da se nešto pokrene i napravi u dogledno vrijeme je da se svi uhvatimo posla, tj. treninga i skautinga...nema druge...
Last edited by Ray Sadomazođubrilović at 10/9/2012 2:57:20 PM